PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88740
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

kto to jest osmańska?

ocenił(a) serial na 10

czy ktoś mi mi może wyjaśnić..
wiem ze na razie pracuje dla Polaków.. ale czy ona jest lojalna wobec Polski ? nie jest
jakimś podwójnym agentem czy cos takiego ?
a jeśli tak,, to to są jakieś przypuszczenia wasze? czy były jakieś oznaki świadczące o tym w
odcinkach ?

uuuuu

sowiecki szpieg

ocenił(a) serial na 10
uuuuu

Dla mnie ona jest sowieckim szpiegiem, a przynajmniej ja tak myślę. A jeśli chodzi o oznaki tego że ona może być szpiegiem to była taka sytuacja kilka odcinków temu że zrobiła ona zdjęcia jakichś planów niemieckiej broni, po czym zachowała je dla siebie i nie przyznała się do tego nikomu z AK nawet w tedy gdy się o to ją zapytali.

użytkownik usunięty
uuuuu

szpieg najprawdopodobniej sowiecki

uuuuu

nawet same okoliczności jej "znalezienia" na to wskazują.

ocenił(a) serial na 7
shzb25

Czyim szpiegiem by nie była to i tak bohaterowie to debile, tyle szkoleń i lat wojny a oni w ogóle jej nie podejrzewają, natomiast Janka oczywiście. To nic ze już siedział i nie sypał więc jakieś zaufanie powinni mieć. Ech no i wiedziałem że któryś się z Niemców na Wandę rzuci, nie ma to jak schorowana laska, ponieważ atrakcyjniejszych to brak.

ocenił(a) serial na 8
pawell190

Był pijany i nagle mu się zachciało ;)

uuuuu

Możliwe tez że to może byc szpieg amerykański:) Oni nie mieszali się w wojnę do jakiegoś czasu ale informacje o nowej broni zawsze sa przydatne.

ocenił(a) serial na 9
alien_2

Mam nadzieję, że nas zaskoczą i dowiemy się o Osmańskiej czegoś masakrycznego. Oby nie było motywu, że umrze w ramionach Michała, powie kim była i, że żałuje. Uh, to byłoby straszne.

ocenił(a) serial na 10
baqq_1990

o nieeee HAHAHAHAHAHA to by była masakra :<<<

alien_2

Przecież Sowieci ją podrzucili. Nie ma żadnych poszlak wskazujących na Amerykanów.

KLAssurbanipal

Na Sowietów były?

alien_2

Sytuacja z jej ''znalezieniem'' wyglądała tak jakby celowo ją podrzucili. Cała akcja była ukartowana, czyli wystawienie polskich żołnierzy by ich odbić i przy okazji myśl że odbili kobietę, w rzeczywistości podrzuconą agentkę.

alien_2

teraz masz potwierdzenie.

KLAssurbanipal

Moja wersja bardziej mi się podobała bo pojawiłby się jakiś nowy wątek:D Michałek będzie rozpaczał :D

uuuuu

I chyba już wszystko jasne, Osmańska na bank jest szpiegiem, tylko jeszcze nie wiadomo czyim. Mi się wydaje, że raczej na pewno rosyjskim, zresztą o materiałach dot. nowej broni niemieckiej się Michałowi nie pochwaliła, wręcz nawet go zbyła. Poza tym jej zachowanie przy przesłuchaniu też było bardzo sztuczne.

ocenił(a) serial na 10
uuuuu

Jest szpiegiem - macie rację. Czyim? Dowiecie się w 10 odcinku. Ja już obejrzałam ale zdradzać Wam szczegółów nie będę. Na potwierdzenie, że już oglądałam ten odcinek - Lena podczas akcji w Berlinie będzie się nazywać Matylda :)

karola_viv

Dokładnie - jest szpiegiem i nie ma co ukrywać czyim, bo wiadomo że jak nie niemieckim to rosyjskim, więcej opcji tu nie ma ;-)

uuuuu

Szpieg sowiecki:D No ładnie:D Michałek będzie miał złamane serce i na pewno nikomu nie uwierzy, że jego kochana Karolinka szpieguje.

ocenił(a) serial na 10
uuuuu

Cały czas zastanawiałam się dla kogo pracuję, a tu jednak dla sowietów ;d.

ocenił(a) serial na 8
uuuuu

A czy Gonera nie pojawił się już w tym serialu? Bo chyba się nie mylę, ze to właśnie z nim rozmawiała Osmańska na cmentarzu?
Bez wątpienia jest szpiegiem. Tylko czyim? Nie musi być szpiegiem sowieckim. To by było zbyt proste. I pracowałaby przy aktach niemieckich? Za dużo tutaj wątpliwości. Ja stawiam na radziecką.

ocenił(a) serial na 8
lizkasza

miało być oczywiście niemieckich, a nie sowieckim . Sorka

użytkownik usunięty
lizkasza

No ale współpracowałaby z Sowietami i byłaby szpiegiem Niemców? oO A to znowu nie za skomplikowane jest?

ocenił(a) serial na 8

no dobra, może trochę przekombinowałam. Ale jak dla mnie coś tu nie gra. A może to tylko kwestia braku jakiejkolwiek sympatii dla niej...

a co tu jest skomplikowane? Gdzie widzisz jakiś wątek że pracuje dla Niemców?
Jest rosyjskim szpiegiem. Podrzuca ją Gonera w drugim odcinku, żeby pod przykrywką pracy dla Polaków zdobyła zdjęcie niemieckiej bron. Po czym przekazuje te zdjęcia Gonerze. To proste jak konstrukcja cepa. ;)

lizkasza

Czy ja dobrze czytam? Chyba nie wiesz kto to Sowieci, na czym polegała II wś.
1. Gonera był w pierwszym odcinku, wyraźnie powiedziane - jest to agent sowiecki;
2. Jeśli jest sowieckim szpiegiem to ma nie pracować przy aktach niemieckich?!? Przecież Niemcy to był główny wróg Sowietów w II wojnie swiatowej...
3. ''Ja stawiam na radziecką. '' ręce opadają. Nie słyszałaś nigdy powiedzenia Rosja radziecka, Rosja sowiecka?

ocenił(a) serial na 9
KLAssurbanipal

Osmanska to najprawdopodobniej Lola,poniewaz okaze się ze prawdziwa Osmanska zmarła w obozie koncetracyjnym.

ocenił(a) serial na 10
lizkasza

tak.. Gonera pojawił się na początku czwartego sezonu.. zastawia jakby pułapkę na Polaków ^. potem ich przetrzymuje.. grozi śmiercią itd.. ale jednak nasi bohaterowie uwalniają się z niewoli ...
no i skoro rozmawiała z Gonerą to wskazuje na to że jest szpiegiem sowieckim raczej.

uuuuu

No i wszystko jasne..

SPOJleR

Osmańska jest agentką.. brytyjską, ale chłopcy dowiedzą sie o tym dopiero jak ją zlikwidują..
Praca dla sowietów była jej zadaniem...