czy ktoś mi mi może wyjaśnić..
wiem ze na razie pracuje dla Polaków.. ale czy ona jest lojalna wobec Polski ? nie jest
jakimś podwójnym agentem czy cos takiego ?
a jeśli tak,, to to są jakieś przypuszczenia wasze? czy były jakieś oznaki świadczące o tym w
odcinkach ?
Dla mnie ona jest sowieckim szpiegiem, a przynajmniej ja tak myślę. A jeśli chodzi o oznaki tego że ona może być szpiegiem to była taka sytuacja kilka odcinków temu że zrobiła ona zdjęcia jakichś planów niemieckiej broni, po czym zachowała je dla siebie i nie przyznała się do tego nikomu z AK nawet w tedy gdy się o to ją zapytali.
Czyim szpiegiem by nie była to i tak bohaterowie to debile, tyle szkoleń i lat wojny a oni w ogóle jej nie podejrzewają, natomiast Janka oczywiście. To nic ze już siedział i nie sypał więc jakieś zaufanie powinni mieć. Ech no i wiedziałem że któryś się z Niemców na Wandę rzuci, nie ma to jak schorowana laska, ponieważ atrakcyjniejszych to brak.
Możliwe tez że to może byc szpieg amerykański:) Oni nie mieszali się w wojnę do jakiegoś czasu ale informacje o nowej broni zawsze sa przydatne.
Mam nadzieję, że nas zaskoczą i dowiemy się o Osmańskiej czegoś masakrycznego. Oby nie było motywu, że umrze w ramionach Michała, powie kim była i, że żałuje. Uh, to byłoby straszne.
Sytuacja z jej ''znalezieniem'' wyglądała tak jakby celowo ją podrzucili. Cała akcja była ukartowana, czyli wystawienie polskich żołnierzy by ich odbić i przy okazji myśl że odbili kobietę, w rzeczywistości podrzuconą agentkę.
Moja wersja bardziej mi się podobała bo pojawiłby się jakiś nowy wątek:D Michałek będzie rozpaczał :D
I chyba już wszystko jasne, Osmańska na bank jest szpiegiem, tylko jeszcze nie wiadomo czyim. Mi się wydaje, że raczej na pewno rosyjskim, zresztą o materiałach dot. nowej broni niemieckiej się Michałowi nie pochwaliła, wręcz nawet go zbyła. Poza tym jej zachowanie przy przesłuchaniu też było bardzo sztuczne.
Jest szpiegiem - macie rację. Czyim? Dowiecie się w 10 odcinku. Ja już obejrzałam ale zdradzać Wam szczegółów nie będę. Na potwierdzenie, że już oglądałam ten odcinek - Lena podczas akcji w Berlinie będzie się nazywać Matylda :)
Dokładnie - jest szpiegiem i nie ma co ukrywać czyim, bo wiadomo że jak nie niemieckim to rosyjskim, więcej opcji tu nie ma ;-)
Szpieg sowiecki:D No ładnie:D Michałek będzie miał złamane serce i na pewno nikomu nie uwierzy, że jego kochana Karolinka szpieguje.
A czy Gonera nie pojawił się już w tym serialu? Bo chyba się nie mylę, ze to właśnie z nim rozmawiała Osmańska na cmentarzu?
Bez wątpienia jest szpiegiem. Tylko czyim? Nie musi być szpiegiem sowieckim. To by było zbyt proste. I pracowałaby przy aktach niemieckich? Za dużo tutaj wątpliwości. Ja stawiam na radziecką.
No ale współpracowałaby z Sowietami i byłaby szpiegiem Niemców? oO A to znowu nie za skomplikowane jest?
no dobra, może trochę przekombinowałam. Ale jak dla mnie coś tu nie gra. A może to tylko kwestia braku jakiejkolwiek sympatii dla niej...
a co tu jest skomplikowane? Gdzie widzisz jakiś wątek że pracuje dla Niemców?
Jest rosyjskim szpiegiem. Podrzuca ją Gonera w drugim odcinku, żeby pod przykrywką pracy dla Polaków zdobyła zdjęcie niemieckiej bron. Po czym przekazuje te zdjęcia Gonerze. To proste jak konstrukcja cepa. ;)
Czy ja dobrze czytam? Chyba nie wiesz kto to Sowieci, na czym polegała II wś.
1. Gonera był w pierwszym odcinku, wyraźnie powiedziane - jest to agent sowiecki;
2. Jeśli jest sowieckim szpiegiem to ma nie pracować przy aktach niemieckich?!? Przecież Niemcy to był główny wróg Sowietów w II wojnie swiatowej...
3. ''Ja stawiam na radziecką. '' ręce opadają. Nie słyszałaś nigdy powiedzenia Rosja radziecka, Rosja sowiecka?
Osmanska to najprawdopodobniej Lola,poniewaz okaze się ze prawdziwa Osmanska zmarła w obozie koncetracyjnym.
tak.. Gonera pojawił się na początku czwartego sezonu.. zastawia jakby pułapkę na Polaków ^. potem ich przetrzymuje.. grozi śmiercią itd.. ale jednak nasi bohaterowie uwalniają się z niewoli ...
no i skoro rozmawiała z Gonerą to wskazuje na to że jest szpiegiem sowieckim raczej.