PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88767
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru
użytkownik usunięty
martakak

Chcesz znać streszczenia kolejnych odcinków? Mogę wkleić tutaj ;)

ocenił(a) serial na 10

Wklej

użytkownik usunięty
bucak

Ok, lecą SPOILERY.

Odc. 64
Bronek, Władek i Janek docierają do Woronina, gdzie według Karola przetrzymywani są członkowie podziemia. Helena napastowana przez Wasilewskiego decyduje się ostrzec Kazimierza. Wasilewski dostaje zlecenie obserwacji i ochrony zbliżającej się premiery „Ślubów panieńskich”. Rainer przekazuje Władkowi plan pomieszczeń więziennych, liczy na pomoc przy odbiciu. Kolejny raz wspomina o Archiwum AK. Lena próbuje być miła dla Wasilewskiego i uśpić jego czujność. Władek prosi Wandę o pomoc i wstawiennictwo u Karola, gdyż tylko on może wiedzieć, gdzie wywieziono Rudą. Ada niespodziewanie odwiedza Kazimierza. Adzie wyrywa się, że major Zwonariew był obecny przy katyńskich egzekucjach. Kazimierz zdaje sobie sprawę, że za sprawą mordu na polskich oficerach stali Rosjanie. Karol przekazuje Wandzie informację o Rudej. Doktor przekazuje chłopakom instrukcje z Londynu dotyczące Archiwum, które bezwzględnie ma się znaleźć poza zasięgiem NKWD i UB.

Odc. 65
Rainer przekonuje Władka, że Major Zwonariew nie zna prawdziwego miejsca ukrycia archiwum. Bronek, Michał i Władek obserwują miejsce, w którym przetrzymywana jest Ruda. Planują akcję odbicia. Major Zwonariew żąda od Lewińskiej zwolnienia Wasilewskiego z pełnionych obowiązków. Ada odmawia. Otto Kirchner dostaje od dyrekcji pismo z żądaniem, aby w ciągu 24 godzin opuścił Polskę. Doktor przekazuje chłopakom plany przerzutu do Czech. Wszyscy wiedzą, że wyjazd może okazać się ostatecznym pożegnaniem z Ojczyzną. Kazimierz zdecydowany jest opuścić Warszawę, wcześniej żegna się z Heleną przekazując jej zaproszenie na premierę. Bronek terroryzuje kierowcę Wasilewskiego i sam zajmuje jego miejsce. Razem z Jankiem udają się do sierocińca, gdzie według słów kierowcy ma znajdować się Jasio. Bronek, Władek i Michał przygotowują się do akcji w teatrze. W trakcie uroczystego przemówienia dyrektora teatru cichociemni odpalają lonty, karbidowy dym zasnuwa scenę, co umożliwia uprowadzenie zaskoczonego Majora Zwonariewa.

byłam strasznie ciekawa :)

ocenił(a) serial na 8
martakak

i jeszcze trochę SPOILERÓW naprawdę SPORYCH

http://superseriale.se.pl/seriale/czas-honoru-5-odcinek-61-michal-i-lars-rainer- w-jednej-celi-jakie-dalsze-losy-rainera-zdjecia_286657.html

http://www.swiatseriali.pl/seriale/czas-honoru-373/news-dobry-niemiec,nId,638435

http://www.fanklubcichociemni.pl/index.php/aktualnoci1/171-michal-kwiecinski-uja wnia-zakonczenie-5-serii-czasu-honoru

http://forum.tvp.pl/index.php?topic=145968.0

użytkownik usunięty
SnapeForever

Przegięli z tym zakończeniem sezonu :/

ocenił(a) serial na 8

ma być VI seria, przynajmniej trwają prace nad scenariuszem, ale jak będą wymyślać bajki to lepiej niech nie robią

SnapeForever

jak dla mnie to może być nawet i bajka, bo jestem uzależniona od tego serialu :)

ocenił(a) serial na 10
SnapeForever

Masz wiecej?

ocenił(a) serial na 8
bucak

SPOILER czytałam (nie pamiętam źródeł), że Janek odnajdzie dziecko, okaże się że było w sierocińcu. Ryszkowski popełni samobójstwo (nie do końca pewne, tak jest w scenariuszu realizacyjnym), w następnym odcinku pojawi się Ferdek Kiepski i pomoże chłopakom

SnapeForever

Serial w którym gra Ferdek Kiepski nabiera nowej wartości:)

ocenił(a) serial na 8
ullmayer

W ogóle... najpierw Rysiu, teraz Ferdek, aż się boję co byłoby dalej...

Relia

Hanka i jej kartony :)

ocenił(a) serial na 8
martakak

Podobno zmienili zakończenie
Z wywiadu z Jarosławe Sokołem (TeleTydzień):

"A jaki jest wydźwięk piątej serii serialu?
- Cichociemni swoją postawą, charakterem stali się częścią naszej tożsamości. Dlatego chcieliśmy, by końcowy wydźwięk był pozytywny. Oryginalnie bohaterowie mieli ewakuować się do Londynu, ale producenci planują całkiem inne zakończenie serii.