akcja czwartej serii rozgrywa sie miedzy kwietniem a czerwcem 1944 roku.
w 12-stej minucie 7-go odcinka, widzac zolnierza wermachtu uzbrojonego w karabin
stg 44, ktory wprowadzono dopiero w grudniu 44-go roku. nie zebym sie czepial, tylko zauwazylem cos takiego , wiec pisze.
Produkcja seryjna stg44 rozpoczęto w 1943 a pierwsze egzemplarze trafiły na front bodajże w październiku 1943r tylko wówczas nazwę miały inną. ... nie zebym sie czepial, tylko zauwazylem cos takiego , wiec pisze.:)
mialy nazwe MP44 i zostaly wprowadzone przed 44-stym rokiem. natomiast stg44 jest nowym wariantem MP44 i zostal, tak jak napisalem, wprowadzony w grudniu 44. na filmie wlasnie ten wariant karabinu wystepuje. ja tez sie nie czepiam , tylko pisze. :))
A po czym rozpoznałeś ze to była broń wyprodukowana pod nazwą stg44 a nie mp44 czy mp43 bo i pod taką nazwa opuszczał fabryki.
Trochę inaczej to jest mało precyzyjne określenie. co konkretnie jest innego ?
No włosienie patrze patrze i nie widzę. Dlatego się pytam abyś mię uświadomił bo ja żadnych różnic nie widzę .
Przy tak wielu idiotyzmach występujących w tym serialu, tego nie da sie nawet niedopatrzeniem nazwać. To jest nic w porównaniu z takimi kwiatkami jak rodzinne zrzuty, cichociemny (elita elit!) zachowujący się jak kiepski podrywacz z ogólniaka, łamanie rozkazów (kiedyś rzecz swięta) i ostatnio moje ulubione: Jak Lena i dziecko przeżyli randkę na szucha? Pewnie nawet sam reżyser i scenarzysta tego nie wiedzą.