...przynajmniej jak na razie
patrząc na oceny poszczególnych odcinków to by się potwierdzało.
Jest to raczej subiektywna ocena, 15-20 nie może super oddać poziomu danych odcinków. Mi się podoba, ten serial ma jakiś sentyment, może to wynika z moich upodobań historycznych i zainteresowania II wojną światową.
Ale zgodzę się, wszystkie wydarzenia prowadzą do szczęśliwego końca( ujawnienia, że Tadeusz jest agentem niemieckim itd.)
Nie jest źle moja ocena:
1 sezon-9,3
2 sezon-9,8
3 sezon-9,3
mi się wydaje że oni za wiele wątków w tym serialu chcą poruszyć, a już w 3 serii to w ogóle...
każdy z cichociemnych to osobna historia, każdy musi mieć wątek miłosny, do tego dochodzą niemcy, jest ss, jest abwera, jest rywalizacja między nimi,jest i agent tadeusz, komuniści, getto, opowieści o matce wandy, o pani doktor.... zapomniałem o czymś?
za dużo na raz, chcą o każdym coś powiedzieć w każdym z odcinków, więc ile poświęcą czasu na jeden wątek, parę minut, i jak skończę oglądać taki 40 minutowy odcinek to mam wrażenie że tam nic się nie wydarzyło
wg. mnie najlepsza był 3 seria - skupili się na napadzie na bank, i to ciągnęło akcję do przodu, a teraz jest takie misz-masz
mi się to coraz mniej podoba i jeżeli chcesz żebym ocenił każdy z sezonów to powiem tak
sezon 1. - 8
sezon 2. - 9
sezon 3. - max. 6 (ale trwa cały czas więc może się jeszcze wyciągnie ;)