-napewno odbicie Leny
-proba odzyskania złota przez Rainera
-pewnie Michał wróci do Celiny
-Fisher albo ucieknie albo Rzesza wyrówna z nim rachunki skoro Stock zginął (więc nie wiem czemu wogóle przeżył w tej rzece, jak i tak jest ze wszystkich stron pod ostrzałem)
-pewnie dojdą nowe postacie, zarówno po dobrej jak i złej stronie a koniec końców Ci źli i tak zginą.
-obstawiam też, że będzie to już ostatnia seria, bo każdy dobry projekt powinien mieć zakończenie w stosownym czasie, więc myślę że np. ostatnie odcinki serii powinny opowiadać o losach powojennych a kulminacją powinien być zbiorowy ślub Władka z Rudą, Bronka z Wandą, Janka z Leną i Michała z Celiną - już w WOLNEJ POLSCE ! ;)
Małe sprostowania: Bronek z Wandą oraz Janek z Leną są już po ślubie. Poza tym nie wiem czy po wojnie była taka wolna Polska tak jak to ująłeś.
Piąty sezon będzie zapewne ostatnim. Zastanawiam się czy będzie pokazane Powstanie Warszawskie, ale podejrzewam, że nie. W ogóle kiedy skończył się IV sezon, jaka była data mniej więcej?
IV Seria objemuje kwiecień, maj, czerwiec.
V Seria raczej już będzie ostatnia obejmie ona miesiąc przed powstaniem lub to będą już czasy po wojenne.
no właśnie, że nie są...jakby byli to bym nie pisał...ślub Janka z Leną nie odbył się jeśli się nie myle z powodu nie przyjścia panny młodej do kościoła a wszyscy wówczas zgromadzeni w kościele zostali aresztowani...i potem już o ślubie nie było mowy, a Bronek był i jest póki co NARZECZONYM Wandy o czym możesz się dowiedzieć z każdego źródła, a przede wszystkim z serialu...
no i może troche źle ująłem to z tą wolną Polską ale chodziło mi, że wolną od wojny...
niko_filmweb -> http://www.swiatseriali.pl/seriale/czas-honoru-373/news-w-oczekiwaniu-na-5-sezon ,nId,355465
My oglądamy te same seriale? Od tego nieudanego ślubu minęło 3 lata i w tym czasie Janek z Leną wzięli już ślub. Zresztą Janek chwalił się Romkowi obrączką. Na dowód masz link http://www.tvp.pl/seriale/obyczajowe/czas-honoru/dodatki/lena-i-janek/5290696 i przeczytaj sobie opis pod filmem... Co do Bronka i Wandy to zwracali się oni do siebie per mąż i per żona, tutaj dowodu nie mam, ale wątpię, że robili sobie takie żarty z tym zwracaniem.
pewnie latem będą nagrywać, teraz piszą scenariusz, który i tak będzie niedopracowany :P a ten zbiorowy ślub to mi się skojarzył z Pancernymi, tam też wszyscy zbiorowo do ołtarza xD i w Rzeczpospolitej Babskiej to samo było, więc hmmm, może zrobią coś oryginalnego tym razem?
Mozna sobie zadac pytanie czy wszystkie wątki zostały zakończone...Urodzenie dziecka Leny sugeruje dalszy ciag. Podobnie przeżycie Fischera w rzece...Doktor Kirschner ukryty z mamą Władka i Michała...Nie da sie chyba wszystkich pożenic w tym serialu...i mam nadzieję że nikt ni wpadnie na tak idiotyczny pomysł...Leci juz tyle filmów o miłości, że chyba tylko Świat według Kiepskich zostanie jedynym serialem na serio - bez mydlenia oczu.Jesli ktos tam pisze scenariusz to do tej pory bardzo dobrze mu szło i ufam ,że jesli ktoś wezmie w tym filmie ślub, to będzie to przynajmniej Rainer :DDD
No jak to z kim z Cichopkową . Zrzucą ją jako cichociemną na takim wielkim parasolu na sznurkach :) A potem to już romans sam rozkwitnie ;)
Czyli, że niby ona będzie Polką romansującą z Rainerem? Ciekawe... Podobne to troche do drugiej serii i akcji w kasynie.
Ty polukr to chyba nie masz co robić w domu jak Twoją jedyną rozrywką jest pisanie postów na tym forum, coraz bardziej mnie irytujesz, bo po co pisać jak czegoś nie lubię strata czasu i głupota, a co do serialu to ja myślałam że skończy się na IV serii jak w V znowu będą wymyślać nowe wątki to nie wiem czy się wyrobią a ja najbardziej czekam na to, że będzie coś o Powstaniu Warszawskim, byłoby też ciekawe jakby któryś z głównych bohaterów zginął, chociaż trochę by to podniosło wiarygodność, ale mimo wszystko i tak uwielbiam ten serial.
W wolnej Polsce, czyli tej po '89roku? Bo tuż po wojnie AK chyba nie miała aż tak łatwo...
Nie pisz tak to i tak nic nie da, niestety do wielu ludzi nie dociera że po Wojnie nie było wolnej Polski że zginęło mnóstwo ludzi i bohaterów. Oni Ci ludzie mają wycięty ten okres z kart historii ;/ To jest przykre, cholernie przykre że po tylu latach nie ma odważnych by kręcić o tym filmy, seriale robić świetne dokumenty, ale co tu się dziwić jak okrągły stół bawi się w najlepsze ( PiS, PO,SLD,PSL) Proszę nie piszczcie mi że nie mam racji itd. Ponieważ dla mnie te partie nie podjęły przez ponad 20 lat żadnych konkretnych decyzji oczywiście po za UE o zgrozo ;/ Jak już coś z robią to z "bulem" dla Polski. Ale o partiach nie powinien tutaj pisać, wybaczcie.
To że nie było wolnej Polski to wiadomo. Ale łaskawie nie pokazuj swojej ignorancji zestawiając członków elity niepodległościowej na której dokonano egzekucji w Smoleńsku z polszewikami. Wiadomo że niektórzy wzięli udział w rozmowach w Magdalence, ale już na początku lat 90-tych starali się to zwalczyć.
Ale zgadzamy się w tej kwestii. Wielu ludzi nie rozumie że po 1945 dla członków AK, NSZ, weteranów prawdziwych wojsk polskich na zachodzie i reszty nie było pokoju i wolnej ojczyzny. Taka mentalność, wynikająca z urobienia przez polszewię. I tak to był wielki plus że odważyli się w tej serii pokazać bestialstwo rosjan i ich polskich pachołków. Wielki plus.
V seria musi opowiadać o walce z Niemcam o kto wie - może ukazano by wkroczenie rosjan poprzez zbliżenie się frontu do miejsca gdzie aktualnie stacjonowali by główni bohaterowie. Niezależnie od tego dobrze by było gdyby jedna seria ostatnia opowiadała w całości o rosyjskiej okupacji. To byłoby dobre.
"może ukazano by wkroczenie rosjan poprzez zbliżenie się frontu do miejsca gdzie aktualnie stacjonowali by główni bohaterowie. Niezależnie od tego dobrze by było gdyby jedna seria ostatnia opowiadała w całości o rosyjskiej okupacji. To byłoby dobre." Serio wierzysz by takie coś ukazali? Co do elity niepodległościowej to wiesz trudno jej szukać, ponieważ pan Wałęsa na pewno nią nie jest :) ale o te rzeczy nie będę się z Tobą wykłócał, bo wiem że są ludzi w tych partiach którym zależy na czymś, niestety oni jak to celnie zauważyłeś "starali się to zwalczyć" starali i tyle :) Ale myślę że mamy ogólnie podobne zdanie ja może za mocno się wyraziłem po prostu.
Ludzie ale wy macie jakieś chore nadzieje. Przecież już od dawna widać z ten serial nie ma na celu pokazywania historii tylko ładnymi mordkami i tandetnymi romansowymi wątkami przyciągać jak największa ilość bezmyślnych widzów aby trzepać na oglądalności kasiorę.
Polukr, czy ty naprawdę musisz w każdym temacie udowadniać, jak bardzo nie lubisz tego serialu oraz obrażać tych, którym się on spodobał? To się już trochę nudne staje, a i nie najlepiej o tobie świadczy.
A czy fanatycy serialu w każdym temacie muszą udowadniać jak bardzo uwielbiają to dziadostwo. ? To już jest nudne i nie najlepiej świadczy o gustach tych fanatyków ;) Zaraz zapewne wyskoczy ktoś ze stwierdzeniem ze o gustach się nie dyskutuje. Ale tan serial to jest tak skrajny przykład kiczu i niekompetencji twórców ze przekracza ludzkie pojęcie.
No popatrz, tylko że jest pewna różnica pomiędzy 'fanatykami' a tobą, a mianowicie, że jeśli się komuś coś w serialu nie podoba, bądź i nawet cały serial i wyrazi on swoje zdanie, to nikt na niego nie najeżdża i nie miesza z błotem, używając obraźliwych określeń. Natomiast ty, tylko na podstawie tego, że komuś się ten serial podobał, nazywasz go bezmyślnym widzem i innymi określeniami (nie będę ich tu teraz przytaczać). Masz inne zdanie, ok, ale spróbuj sobie jakoś poradzić bez obrażania innych.
jeśli oglądasz serial który Ci się nie podoba to tylko tracisz czas - po prostu przestań to robić, a jeśli go nie oglądasz bo Ci się nie podoba to chyba wystarczy raz wypowiedziana opinia, nie trzeba powtarzać tego wciąż i wciąż. przestań zaśmiecać forum.
Ale ja nie powtarzam tego tym samym osobą tylko za każdym razem innym jeszcze nie świadomym tego kiszu .
Skoro, jak twierdzisz, to taki kicz to jak obejrzą to sobie same uświadomią. A jak nie to przynajmniej normalnie podyskutują, a nie będą obrażać się nawzajem.
Z tego co widać po wypowiedziach na tym forum to sami sobie tego nie uświadomią trzeba im pomoc wejść na dobrą ścieżkę. A czy wychwalanie pod niebiosa tak tandetnie wykonanego serialu jest "normalna dyskusją"? śmiem wątpić .
polukr uspokój się. Dlaczego Ty wreszcie nie dasz sobie spokoju z tym serialem?? Jeśli tak Cię irytuje to go nie oglądaj, a świadomość historyczną Polaków kształtuj w bardziej konstruktywny sposób niż krytyką jednego z wielu wielu niepoprawnych historycznie seriali...
pal licho błędy historyczne. czy wy naprawdę nie widzicie ze od strony warsztatowej ten serial jest tandetnie wykonany ?
Jesteś straszliwie uparty. Ale jak już musisz to załóż własny wątek i jednaj się z wrogami tego serialu, a innych zostaw w spokoju.
Jeśli obraziłem któregoś z użytkowników forum to przepraszam. A co do serialu to nigdy go nie obraziłem ,porostu nazwałem rzecz po imieniu. Jest tandetnie wykonany, to nie moja wina tylko twórców którzy nie znają się na robocie.
Czy ktoś cię oskarża o tandetne wykonanie tego serialu? Przeciwnie. Każdy próbuje cię "nawrócić" mówiąc, że nie jest aż tak tandetny. Ale ty masz wszystkich gdzieś i nadal "nazywasz rzeczy po imieniu". Nie zauważyłeś jeszcze, że szkoda czasu?
"na której dokonano egzekucji w Smoleńsku"
Widze ze i tutaj są zaczadzeni smoleńskiem, gazetą polską itd. Moze jeszcze nie jest za pozno na leczenie chlopcze?
Proszę powiedzieć co jest nie tak z badaniami amerykańskiego zespołu kierowanego przez prof. Biniedę i Nowaczyka którzy jednoznacznie po zbadaniu skrzynki TAWS stwierdzili fakt że samolot był na prawidłowej wysokości, 25 metrów powyżej "pancernej brzozy", i zasilanie zostało przerwane w wyniku rozerwania się samolotu poprzez dwa potężne wstrząsy w powietrzu. Konferencja miała miejsce w zeszły piątek materiały są z niej łatwo dostępne. Jak umiesz zaprzeczyć wynikom badań ludzi którzy w USA badali katastrofy m.in promów kosmicznych to pokaż dowody po zapoznaniu się z ich badaniami. Jak nie to siedź cicho skończony polszewiku.
Wątek o serialu zboczył w tematyke która na FW powinna być omawiana przy innych filmach dokumentalnych. Ludzie naprawdę mają talent doboru sytuacji.
Przeczytaj sobie tzw biała księgę Macierewicza. A w szczególności załącznik dotyczący owego systemu TAWS. W tym załączniku na który powołuję się Macierewicz i jemu podobni Nie pisze ze system przestał działać na jakiejś tam wysokości na ziemią ale jak byk jest napisane czarno na białym ze przestał działać w chwili uderzenia samolotu o ziemie. nie wiem jakie trzeba mieć błoto w głowie aby z tego załącznika wywnioskować ze samolot rozpadł się w powietrzu.
Myślę że to będzie przedostatnia seria a nie ostatnia! Bo 5 seria ma ujmować 2 miesiące od Powstania Warszawskiego do samego powstania a później kolejna seria powinna być właśnie pokazana że koniec wojny i się pożenili i że wcale po wojnie nie było tak łatwo. Takie jest moje zdanie! CZAS HONORU NAJLEPSZY POLSKI SERIAL! :)
A powiedz mi jakim cudem Fischer ma w ym serialu odpowiedzieć za kradzież złota? Bardzo mnie to ciekawi.
Właśnie. W jaki sposób Ludwig Fischer miałby zginąć skoro jest to postać AUTENTYCZNA. Został stracony 8 marca 1947 r. przez Polaków. Dziwię się, że tyle odpowiedzi i nikt nie sprostował tak dużego błędu. Źle jest z historią wsród narodu.
V seria powinna skladać się z 3 etapów:
1. Losy bohaterów do powstania.
2. Powstanie.
3. Po powstaniu i losy powojenne.
jaki ślub w wolnej Polsce, gdyby taki mieli wziąć to by brali dopiero w 45 lat później
faktycznie mój WIELbłąd...trochę się zapędziłem z tą wolną polską i Fischerem, ale stało się tak dlatego, że Czas Honoru w większości jednak nie pokazuje autentycznej prawdy historycznej i w wielu wątkach ukazuje obraz nieprawdziwy z tym historycznym, chociaż gdyby i w tym przypadku tak było to scenarzyści by się wystawili na pośmiewisko, więc mnie zaćmiło troche, wybaczcie i dzięki za uwagę...no ale myślę, że jednak rzeczywiście nie mogą sobie zrobić co chcą z autentyczną postacią jaką był Fischer...a jeśli chodzi o śmierć głównych bohaterów to głównym jest bohater zbiorowy (Władek, Janek, Bronek i Michał) i żaden z nich napewno nie zginie...no ale już Rainer jako postać drugoplanowa (chociaż dla mnie pierwszo) może zginąć...innej opcji chyba nie ma skoro bohater zbiorowy przeżyje.
Bohater zbiorowy na pewno przeżyje, ale może zginąć jeszcze jedna z bohaterek drugoplanowych (na równi z Rainerem) m.in. Lena, Wanda, Ruda... Wątpię w to szczerze mówiąc, bo oprócz rodziców Leny mało kto z Polaków zostaje uśmiercony...