PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88746
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Dzisiejszy odcinek chyba najlepszy ze wszystkich serii.

ocenił(a) serial na 8
janosik6

Nie, bo mi zabili Rudą. Nie wybaczę im tego. ; /

ocenił(a) serial na 8
elinka8717

Strasznie zwalili ten wątek, szkoda Rudej. ;(

ocenił(a) serial na 9
elo84

Według mnie znacznie lepiej by to wyglądało, gdyby ruda strzeliła w głowę wachowiczowi, i w tym samym momencie syn strzeliłby do rudej. Taka śmierć to byłoby coś, przynajmniej dziewczyna zginęłaby mszcząc ojca, gdybym to ja był scenarzystą, w taki sposób bym to rozegrał.

elinka8717

nie moge uwierzyc ze Ruda nie zyje ! tak po prostu by nie mogla umrzec :/

ocenił(a) serial na 7
Evenement

dla mnie się składa. przez całą wojnę zabiła masę faszystów a zginęła w "wolnej Polsce" rąk syna komunisty który zniszczył jej ojca.
to chyba miało być właśnie przekorne. ale może się mylę

elinka8717

Coś czuję, że ona przeżyje. Nie miała tego postrzału jakoś w środek klatki piersiowej tylko bardziej w stronę ramienia, pozbierają ją.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Może faktycznie straciła tylko przytomność, miejmy nadzieję, że jednak przeżyje...

elo84

Tak się tej postaci nie pozbędą, za mało dramatycznie i nie było rozpaczliwej muzyczki w tle. Podkurują ją i potem będą przesłuchiwac, ewentualnie dopiero potem zabiją.
Czemu nie mogła w jajka wsadzic jakiejś małej bomby?:D

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Oni po prostu chcą, żebym kiedyś zawału dostała.
Najpierw Lena, następna Ruda. Mam nadzieję, że jednak z Rudą zakończy się tak jak i z Leną.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

W "najlepszym" wypadku pozbierają, podleczą i wykończą.

ocenił(a) serial na 8
elinka8717

Ludzie, uspokójcie się, ruda żyje na 100%, nawet w urywkach następnego odcinka była w szpitalu. ;)
Doktor Otto i Maria ją poskładają.
Natomiast angaż rysia z klanu do roli ubeka uważam za jakieś nieporozumienie.

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

no co ty, jakbym go nie znał i ocenił tylko twarz to rusek pełną gębą

ocenił(a) serial na 10
elinka8717

Ruda przeżyje :D dzisiaj przeczytałam w gazecie że przeżyje i matka Władka i Michała będzie się nią opiekowała :)

janosik6

Nie był najlepszy. Nie rozumiem dlaczego wszyscy tak zaufali jednemu facetowi z papierkiem. Nie podejrzewali nic, że największy kraj na świecie chce im oddac władzę? A słyszeli prędzej o czymś takim? Nie wierzę, że tak wysoko postawieni faceci i tak chronieni byli tak naiwni. I jeszcze rozmowa w 4 oczy Lewińskiej i Bociana- żeby mogli sobie randkę omówic? Nie rozumiem tego w ogóle.
Władek teraz będzie wychodził 3 odcinki z kanału. Janek nadal szuka Leny. Wszyscy kręcą się wokół jednego miejsca i nie mogą wpaśc na siebie. Najbardziej podoba mi się wątek Rainera i to jak go załatwili chociaż nie wydaje mi się żeby Amerykanie tak chętnie oddali kogoś tak ważnego. Przynajmniej sprawdziliby co mogą ugrac dzięki niemu.
Strasznie naciągany ten odcinek. Wielka konspiracja i ukrywanie, a wywożą całą podziemną władzę do lasu nie sprawdzając niczego dookoła.

alien_2

Chodzi mi o to że cały odcinek trzymał w napięciu, a te niedociągnięcia osobiście traktuje z przymrużeniem oka.

użytkownik usunięty
alien_2

Dokładnie. To, że odcinek trzymał w napięciu, nie zmienia faktu, że był absurdalny. Najważniejsze osoby w państwie polskim spotykają się w lesie z ruskami. Jedynym gwarantem spotkanie jest jakiś bliżej nieokreślony jegomość, a obstawa to paru chłopaków z Michałem i Bronkiem na czele. Jeśli to są niedociągnięcia, to boję się jak wyglądałyby poważne wpadki.

ale wiecie oczywiście, że wątek aresztowania 15 przywódców Państwa Podziemnego, w lesie, po prowokacji ruskich to jest oparte na faktach? faktycznie zwabili ich tak, a potem zamordowal w ZSRR (przynajmniej Okulickiego na pewno)

użytkownik usunięty
ewwwa

16. Stąd proces szesnastu. No i zapewniam Cię, że do obławy nie doszło w tak idiotyczny i banalny sposób jak w Czasie Humoru.

alien_2

Byli naiwni, ze wierzyli papierkom, czy to jak w tym wypadku wystawionym przez dowodztwo AK czy tez odwrotnie wystawionym przez Niemcow ( tak też było w Stawce, gdy Kloss po cywilu szedł na akcje i miał zaszyty taki dokument).
Spotkanie w gajówce naciągane, dali sie podejść, a mogli wyslac wczesniej czyi przed przyjazdem calej ekipy do domu zwiad, zeby ocenić zagrozenie.
Z Rainerem udany watek, bo dozują napięcie :-).

janosik6

http://www.filmweb.pl/serial/Czas+honoru-2008-470293/discussion/8+odcinek+s.+5+% 22Kana%C5%82%22+to+powr%C3%B3t+serialu+w+wielkim+stylu!+SPOILER%C2%A0,2035105