[SPOILER]
ten sezon pobija wszelkie normy głupoty ;p bardzo logiczne jest, koleś oficer UB mieszka sobie z Leną i zamiast wyeliminować konkurenta tzn. Janka to ten pokazuje mu zdjęcie że ona żyje i go jeszcze wypuszcza. A mógł go skatować i byłoby po problemie ;p
Tak trudno się domyśleć że wypuszczając go i obserwując dzień i noc prędzej czy później złapie większą grupę? =/ Zresztą dzięki temu już dotarł do tego który wyskoczył z okna.
Janek będzie próbował znaleźć Leną, a w tym celu odwiedzi wszytskich swoich ''znajomych'', których chce dorwać UB. Jakby skatował, to by już do niczego nie dotarł, wystarczy pomyśleć steepien :/
no ja to biorę na logikę, ale jedyne co mi przychodzi do głowy że fabuła jest nielogiczna. 1) wolałbym pozbyć się konkurenta mojej laski, niż hodować sobie takiego pasożyta (przecież i jedno może znaleźć w końcu drugie przypadkiem na środku ulicy i drugie może dowiedzieć się gdzie jest). Bo rozumiem że Leny naprawdę nie było przy zakopaniu archiwum AK, a był to jedynie spreparowany fotomontaż.