Musze przyznać, że jak dla mnie najlepszy odcinek z 6 serii. Ostatnia scena miażdży. Ruda chyba
zrozumiała jak skończy.
scena z Michałem i Celiną b.dobra.
Końcówka kapitalna (świetna muzyka). Poza tym bardzo fajny wątek Leny i Michała. Już się nie mogę doczekać 7 serii i powrotu do powstania warszawskiego.
Czy ta muzyka,która leci w końcówce odcinka została stworzona do serialu,czy może jest to jakiś istniejący utwór?
Z tego co pamiętam (możliwe że pamięć zawodzi i się mylę) to ta muzyczka leciała także w scenie rozstrzelania Sajkowskich.
Też miałam wrażenie, że to ta sama melodia. Ale chyba ta z odcinka 72 była też w odcinku 66, jak Lena jest na cmentarzu, hmm?
To była jedna z najlepszych scen, uwielbiam Gorczycę. Co prawda nie wyobrażam sobie CH bez Rudej, mam cichą nadzieję, że ją oszczędzą, ale podoba mi się fakt, że scenarzyści przestali się bać zaskakiwać w ten sposób widzów.
Na stronie GW jest kilka zdjęć z późniejszych odcinków i wygląda na to, że wątek Rudej zapowiada się na mocny. Chyba jednak zobaczymy stalinowski proces. Choć nie wątpię, że w finale Władek i tak ją odbije ;-/
A Karolina Gorczyca rzeczywiście z tych kilku minut na ekranie wyciska, co się da. Ale sprawia wrażenie, że gra w zupełnie innym serialu, niż błaznujący Bohosiewicz i Adamczyk.
No ja generalnie od początku uważam, że to jedna z najlepszych postaci i to w głównej mierze dzięki Karolinie. A masz może link do tej strony ze zdjęciami:)?
Nie pozwala mi załączyć linka. Spróbuj zgooglować: Gazeta Wyborcza Czas Honoru w 3D Wystawa w Fotoplastikonie ZDJĘCIA
Tylko się nie wystrasz pierwszej foty.
A cóż to było za zaskoczenie? Zaskoczenie będzie wtedy, gdy Ruda zginie, a na to się nie zanosi. Kolejny raz ją odbiją (chyba już trzeci). Faktycznie, któż by się spodziewał...
Chodzi mi o takie rzeczy jak zabicie Janka (mimo, że to był pomysł Pawlickiego, to jednak się zdecydowali). Ale masz rację, prawdopodobnie ją uratują
podpisze sie pod wszystkim co pisaliscie, ostatnia scena wg mnie jest jedna z najlepszych scen jakie widzialam ostatnie kilka tygodni. podgłośniona muzyka, przerazenie Rudej.. zajebiste.
ad Michala i Leny... raczej pomysł mi się podoba, bo celina nie wie czego chce, mam wrazenie zepomimo calej wojny jest rozpieszczona .. ale jestem ciekawa co wykombinuja ad Leny i 'szpicla "