Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 89220
7,4 9 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

pierwsi Cichociemni

ocenił(a) serial na 9

Jest to pierwszy film o bohaterach II wojny jakimi byli cichociemni. Polecam ten serial bo trzyma w napięciu widza. I chyba oddaje trochę realia wydarzeń sprzed ponad 60 laty. Może za dużo o getcie ale to kwestia gustu?

ocenił(a) serial na 10
kurzy

mi się wydaje, że getta nie jest za dużo...tak odpowiednio go było do całej reszty. ale najwazniejsze, że pokazano trochę getta a co najwazniejsze naszych odażnych Cichociemnych i działalność była bardzo ważna, ale i neibezpieczna, a jakoś tak w ogóle się o nich nie mówi, ale serial w sposób wspaniały przypomniał o nich ;)

ag_ma_3

Wcześniej getta nie pokazywali tak dokładnie w żadnym filmie ani serialu. To dobrze, że w końcu możemy coś takiego zobaczyć.

ocenił(a) serial na 1
ag_ma_3

Rzeczywiście pokazuje jak była to niebezpieczna robota. tyle odcinków i żadnemu włos z głowy nie spadał .

ocenił(a) serial na 1
kurzy

No patrzcie się go wyskoczył jak filip z konopi ;) ten serial nie oddaje realiów tamtych czasów a z bohaterów jakim byli cichociemni robi debili.

kurzy

Mnie ten serial w ogóle nie trzyma w napięciu. Temat taki że można by z tego nakręcić thiller lepszy niż wszystkie filmy Finchera. Lepiej kręcono w Polsce seriale 40 lat temu np. Stawka większa niż życie. Brak w tym filmie klimatu. Nie podobają mi się zdjęcia. Są takie same jak w filmach familijnych, scenografia też jest kiepska. Teraz tak się seriali nie kręci. Wystarczy przypomnieć amerykańskie seriale wojenne. Nie da się tego porównać. A wg mnie bohaterów powinno przedstawiać się tak jak w Rodzinie Soprano, Breaking Bad albo Mad Men. polukar zgodze się z tobą zamiast zrobić z bohaterów prawdziwych ludzi, bohaterów zrobiono z nich uczniaków jak z Szatana z siódmej klasy.