PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88768
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

po co cały oddział poszedł przekazać Katię? A skoro już ich tylu poszło to czemu tak nieudolnie zabezpieczyli teren?

ocenił(a) serial na 10
andolinis

tego nie wie nikt ! Tak samo nie wiem kim byla ta mloda ktora wszystkich sprzedala w ostatnim odcinku? Agent UB?

ocenił(a) serial na 8
serbinek26

Młoda sprzedawała informacje i Niemcom i Ruskim w czasie wojny i po wojnie. Z nieudolnościa przesadzili to prawda. Wartownik po dupie

ocenił(a) serial na 8
serbinek26

bylo przez chwile powiedziane, że to była dawna strażniczka Pawiaka...

SztucznyMrok

Strażniczką na Pawiaku to była ta starsza od niej kobieta, która szantażowała Wandę w Londynie i potem odwiedziła w tym samym celu restaurację Heleny. O tej młodej było wiadomo tylko tyle, że jakiś mężczyzna ją w tej restauracji rozpoznał jako donosicielkę z okresu okupacji. Był odcinek, chyba przedostatni, w którym Helena wyrzuciła tę młodą i nie pamiętam, czy ona wtedy wychodząc rozmawiała z tą strażniczką czy nie.

ocenił(a) serial na 8
andolinis

właśnie, nie można było jej gdzieś wysadzić w okolicach przedszkola? przygłupie..

wiktork

dokładnie, też tak uważam. Sprawa już była dawno pozamiatana, mieli Rudą. Mogli wysadzić ją obok przedszkola, adios i git majonez. A tu jakaś dziwna "ruchanina" pt. wszyscy jedziemy do lasa oddać małolatę. Szczerze mówiąc słabo. Aczkolwiek w tym serialu jestem zakochany i uważam go za najlepszy polski serial, przymykając (siłą ;) ) oczy na takie niedoróbki. Moim zdaniem ktoś nie pomyślał.

andolinis

Rozumiem, że Ty zaprawiony w bojach partyzant zrobiłbyś to lepiej?

mucha_loku

nie trzeba być zaprawionym w bojach, żeby wysłać jakiegoś mało znaczącego do przekazania Katii. Sprawa była dawno załatwiona, Ruda odbita, pozamiatane. To prostsze niż budowa cepa więc nie wiem czemu nie rozumiesz.

ocenił(a) serial na 8
mucha_loku

mogli ją puścić w mieście i powiedzieć gdzie ma iść, żeby znaleźć się w szkole/ domu/ kościele- gdziekolwiek gdzie dalej by ją skierowali do matki.

ocenił(a) serial na 10
andolinis

Byli pewni że Lewińska ich nie wyda, w końcu chodziło o jej dziecko.

unhappyperson

więc poszli sobie na spacer po lesie bo nie mieli nic innego do roboty? Serial oceniam jako najlepszy w historii Polski, ale takie wały to lekkie przegięcie.

ocenił(a) serial na 5
unhappyperson

Skoro byli tacy pewni Lewińskiej, to po kiego 20 osób pojechało oddać jej dziecko?

ocenił(a) serial na 8
andolinis

Też odczuwam jakiś niesmak.

W zasadzie chyba nie przesadzę, jak zakończenie zdradziło to, że zamierzają wypuścić 7 sezon...

SztucznyMrok

nie będzie 7 sezonu. Jest taka myśl, ale jeżeli już to cały siódmy sezon ma opierać się na powstaniu warszawskim, czyli nie będzie kontynuacją fabuły.

ocenił(a) serial na 9
szymxk

to pewne info? dasz źródło?

Zolsa

gdzieś faktycznie było, z tego co czytałem cały 8 sezon o PW jest JUŻ nakręcony.

andolinis

7 mialem na mysli ;)

Zolsa

Pewne. Pawlicki to potwierdzał na premierze innego filmu.

andolinis

albo skończyła się kasa na realizacje serialu albo scenarzystom skończyły sie pomysły... jako całość serial super, zakończenie takie sobie.

ocenił(a) serial na 7
soundlover

dlaczego zabijać gęś która znosi złote jaja? naprawde nie znajdą sponosra który chciałby dofinansować serial?

ocenił(a) serial na 9
Ruby_in_Gold

widzowie by sie mogli zrzucić :P

Ruby_in_Gold

nie dygaj, od 2014-15 zostaniesz sponsorem wg pchanej ustawy o abonamencie. Akurat w tym przypadku moim zdaniem warto.

ocenił(a) serial na 9
andolinis

Właściwie nie czaje, skoro ich czwórka mogła uciec tym tunelem, to czemu większość oddziału tego nie mogła zrobić? To jak dla mnie naprawdę głupia nieścisłość.

Shockmonster

jeśli nie bd kontynuacji to mogli ich wszystkich uśmiercić tak jak to było naprawdę

ocenił(a) serial na 8
Pem0

Szczerze to właśnie tego się spodziewanej. I wydaje mi się, że to byłoby lepsze niż domyślnie się co się wydarzyło.

ocenił(a) serial na 9
Pem0

Prawda. Domniemany sezon 7 ma się toczyć w czasie powstania warszawskiego, więc nie widzę sensu trzymania dalej fabuły.

Shockmonster

ponoć ma być 8 sezon. Oby.

andolinis

aha i były komentarze, że uciekając natkną się na ciężarówkę, którą będzie jechał Otto, on ich uratuje. Co dalej....zobaczymy.

ocenił(a) serial na 5
andolinis

Pobożne życzenia widzów.

ocenił(a) serial na 9
Shockmonster

Bo Ruscy im powiedzieli,że są otoczeni i partyzanci chcieli się poddać i dostali po kulce każdy. Tylko główni bohaterowie zostali za skałami i potem sobie uciekli,z tym że jeden z nich dostał.
Co do zakończenia,niby jest ten niesmak,ale tak na prawdę losu większości postaci można się domyślić :)

ocenił(a) serial na 9
razzor91

Nie no wiadomo, że wszyscy umrą ;) Aczkolwiek mogli by jeszcze pociągnąć tylko z bandami UPA

ocenił(a) serial na 9
Shockmonster

No nie koniecznie umrą. Rainer zwieje w świat,Woźniak,ta stara właścicielka knajpy i ta grana przez M.Różka czy jakoś tak trafią do więzienia,ewentualnie do paki. Otto będzie szpiegiem i pewnie zginie wkrótce,Maria i ta co kasę zabrała dla partyzantów pożyją długo i nieszczęśliwie do końca. No i partyzanci będą walczyć,aż do szybkiej śmierci :) Tyle w temacie ;)

ocenił(a) serial na 10
razzor91

Zakonczenie otwarte, jednakże jak dla mnie wyraźna sugestia, że wszyscy zostaną zabici. Tylko po prostu nie pokazali tego, jak pakują w nich serię z karabinu. Ale skoro byli otoczeni to niby gdzie mieli uciec?

Zakończenie serialu niezwykle zaskakujące, wszyscy główni bohaterowie albo zostają zabici, albo aresztowani. Wojna kompletnie przegrana.

zelmer

zakonczenie bardzo smutne, zaskakujace i mega dolujace,

ocenił(a) serial na 9
meg2pac

Zgadzam się - trochę dziwne (dosłownie im się wystawili!), na pewno smutne, ale według mnie dobre, bo przynajmniej bardziej realistyczne niż te ciągłe szczęśliwe zakończenia. Nikt nie mógł wtedy liczyć na inny los. Jak mówił zelmer, wojna kompletnie przegrana. I dobrze, że to pokazali, bo inaczej młodzi widzowie skłonni uwierzyć, że w swoich szeregach mieliśmy superbohaterów, którzy wymykali się całe następne czterdzieści lat po wojnie.

meg2pac

Dokładnie. Co prawda ich śmierć nie była wyraźnie pokazana, ale na logikę jak mieli uciec? byli otoczeni przez oddziały UB, bez amunicji... a nawet gdyby im się udało to przecież byli skazani na las, ciągłe ukrywanie się. jak dla mnie dobre zakończenie :)

ocenił(a) serial na 9
zelmer

Czy ja wiem,czy takie zaskakujące. Wojna dla nas nie skończyła się dobrze,więc czemu w serialu miało być inaczej?

zelmer

moim zdaniem furtka otwarta, uciekli tunelem (ok może w filmie był krótki), uważam że ziarno jest do pokazania, że w ten sposób wymknęli się otaczającym ich oddziałom UB.

Shockmonster

No uciekli, skoro cały teren był obstawiony to za najbliższym rogiem cała czwórka dostała po kulce. Po prostu oszczędzono widzom takiego widoku i zastosowano cliffhanger

ocenił(a) serial na 8
godfather_7

Niekoniecznie,jaskinia mogła mieć tylko jedno wejście,które się zawaliło,bohaterowie szli przed siebie z dawno porzuconą nadzieją na przeżycie i byli przekonani że umrą z głodu,kiedy zobaczyli podziemne jezioro,Władek ostanawia sprawdzić czy pod wodą jest jaieś wyjście,okazało się że jest to rzeka prowadząca na zewnątrz,wszyscy nurkują i uciekają UB-owcom

dominik9051

Dobrze by było :)

ocenił(a) serial na 8
czarian1

Potem dowiadują się że uwięzili wandę i jej matkę,więc postanawiają je odbić,co wcale nie jest takie proste,matka wandy umiera w celi z wycieńczenia,ale wande udaje im się uwolnić,a przy okazji także Woźniaka,który za uwolnienie obiecuje im przekazać pieniądze Janisza.

dominik9051

no, moze nie bylo zaskakujace xd ale ta ich bezradna ucieczka i te 2 granaty, bardzo smutne

meg2pac

ucieczka tunelem, można jeszcze dokręcić że zaraz przeszli do następnego tunelu i się wymknęli zasadzce po czym spotkali ciężarówkę wiozącą Otta i ten ich uratował.

ocenił(a) serial na 7
dominik9051

Potem dogadują się z Harrym Trumanem i rozwalają Bieruta oraz Stalina. W siódmym, ostatnim sezonie razem z Mosadem tropią zbiegłych nazistów. Okazuje się, że Rainer żyje i ukrywa się w USA pod nazwiskiem Ronald Reagan.

Saichan

ale beka, na caugeo ^^

ocenił(a) serial na 8
meg2pac

i po drodze kiedy chcą dotrzeć do Reagana (czyt. Rainera) spotykają czarnego chłopca, którego ratują ze Slamsów. Władek do niego mówi: "pamiętaj dopóki masz honor, zawsze będziesz zwycięzcą" - okazało się że ten chłopiec to Barack Obama, tylko jeszcze mały.

bartek26tm

wiesz co? Chyba wiem. Ten od jesteś zwycięzcą to Władek Konarski pod pseudonimem. Coś mi się zdawało, że podobny. Tu jest film : http://www.youtube.com/watch?v=tvbyY7oMT2E

ocenił(a) serial na 7
andolinis

Dlatego tak młodo wygląda, bo w 9. sezonie kolonizował Marsa ale okazało się, że tam już wcześniej osiedlili się zbiegli naziści. Władek i jego żołnierze powystrzelali ich i zabrali ich wynalazek - maść odmładzającą. I teraz Władek, mimo 90 paru lat na karku, wygląda na 30.

Saichan

Próbują zgładzić Rainera vel. Reagana, ale przez omyłkę Władek zabija prezydenta Johna Kennedy'ego. Z kolei Rainer pod fałszywym nazwiskiem zostaje prezydentem USA i mści się na ,,czerwonych" obalając komunę w Europie.