czwarta seria to jakaś pomyłka 1,2i 3 serie były świetne a co do czwartej.... może jedynie akcja na terenie rzeszy była godna podziwu a reszta ?? Na początku pojawia się Hubert Urbański z Milionerów który poprostu nie nadaje sie do swojej roli . Wycięczony Romek wraz z kolegą którzy są słabi głodni ponieważ uciekli z obozu powalają we dwóch żołnierza niemieckiego któremu na pewno nie brakowało sił. Janek w amerykańskim stylu uwalnia się z jakiegoś niemieckiego budynku fakt że jest komandosem zna wszystkie techniki w jednym paluszku ale to jak sie wydostał z tamtąd niech pokazują w amerykańskich śmiesznych filmach a nie w serialu gdzie pokazują prawdziwą rzeczywistość cichociemnych. Może troche serie tą ratuje śledztwo Reinera
Na plus: sceny z Rainerem i początkowe z Dykowem, akcje i walki żołnierzy bardzo dobrze zrobione przez ekipę CzH, gra postaci: Rainer, Lena, Konarska, matka Fischera, Janek i Romek ( nieźle), wątki: ze złotem, Ruda zabijająca konfidentów itd
Na minus: gra niektórych postaci: Krawiec, Fischer, Skotnicki, Lichtman, mało dobrze napisanych postaci, wątki: Lena pracująca w wojsku (żydówka, jest w ciąży i jeszcze ją wysyłają na niebezpieczne misje), Wanda po raz kolejny uwięziona, a Bronek znów ją ratuje, wielka miłość Michała i Karoliny itd
", akcje i walki żołnierzy bardzo dobrze zrobione przez ekipę CzH"
hahahhaa. no tak akcie w stylu Rambo gdzie nasi superbohaterowie strzelając z biodra trafiają każdym pociskiem. Przy pomocy małego pistoleciku potrafią ustrzelić germańca ze 100 mętów a tym czasem Niemcy którzy zajęli prawie cała Europe nie są wstanie w nic trafić i jak te matoły wbiegają wprost pod lófy polskich asów konspiracji.
"...w serialu gdzie pokazują prawdziwą rzeczywistość cichociemnych."
Przecież ten serial to bujda na resorach. Tam nie ma za wiele prawdy o działalności cichociemnych. Można by rzec ze ten serial momentami ośmiesza cichociemnych pokazując ich jako bandę niezdyscyplinowanych gówniarzy.
Widzę, że mamy do czynienia z reżyserem światowej klasy. I jakbyś miał wypisać nagrody jakie zdobyłeś to by miejsca zabrakło. Pogódź się z tym, że ten serial będzie kręcony i większości internautów i widzów się bardzo podoba.
Mogę odbić piłeczkę i powiedzieć ze nie masz prawa chwalić tego serialu bo sam nic nie nakręciłeś więc się nie znasz !! Nie trzeba być mistrzem kuchni aby stwierdzić że ktoś do graczka zupy wsypał słoik soli. ;)
Napisałem co mi się nie podobało i co mi się podobało. Ty widzisz tylko wady serialu i na każdym kroku chcesz dowieść, że to najgorszy serial. Ludzie i tak to oglądają.
Mode na sukces też ktoś tam ogląda co nie oznacza ze jest to dobry serial. W tym serialu lista błedów logicznych, rzeczowych , historycznych, technicznych , aktorskich i wielu wielu innych jest wręcz powalająca.
Szkoda, że nie zakończyli tego po dwóch sezonach. Dziś ostatni odcinek, a akcja rozgrzebana. Więc co ? Piąty sezon ?
Ten sezon jest najbardziej naciągany. Jak ktoś wspomniał najlepsze były akcje Rudej.
Tak będzie piąty sezon i tak szczerze nie wyobrażam sobie go. Zgadzam się z Tobą ze ta seria była najbardziej naciągana to ciekawe czego możemy sie spodziewać po piątej .......
Jak to co? nasi super komandosi strzałami z biodra i kilkoma granatami :) załatwią hitlera potem stalina a polska będzie znowu od morza do morza ;)
Jak dla mnie 4 ratuje jeszcze pare ciekawych wątków, ale tak beznadziejnego zakończenia jeszcze nie było. Zawsze jakieś rozwiązanie w 1 - odbicie Władka, w 2 - napad na bank, w 3 - piękna akacja w Edenie, a teraz???
tak, zakończenie rozczarowało...
w porównaniu z zakończeniem 3 serii wypadło blado!
Litości, możesz się nie zgadzać z czyimś poglądem, ale nie wypisuj wszędzie, że twoja jest tylko racja i to święta racja.
A ja powiem trochę inaczej. Serial ogląda się nawet fajnie, chociaż z rzeczywistością ma niewiele wspólnego. Zastanawiam się tylko, czy nie warto by zmienić scenarzystów. Z całym szacunkiem, ale gubernator bierze opiekunkę (lekarkę) dla swojej matki i nawet jej nie sprawdza (dopiero po pewnym czasie wykonuje tel i wydaje rozkaz "sprawdźcie mi ją". Żyd, uciekinier z obozu biega sobie po ulicy jak gdyby nigdy nic. To samo cała reszta, więziona, przesłuchiwana, zamieszana w różne akcje chodzi sobie po ulicy, bo przecież nikt im nie nie zrobi.. A i jeszcze Lena, która wydostała się z getta,, w ciąży też sobie biega po tej Wa-wie na wszystkie strony i oczywiście pracuje z ukochanym. Konwój złota - motocykl, samochód ze złotem, samochód z gubernatorem i ciężarówka z ss-manami. To ma być konwój?
No i na koniec - dajmy na to łapią Różczkę (mega wkurzającą) - kogo ona może wsypać? WSZYSTKICH. Wszyscy się znają - ona zna i Władka, i Michała, i Lenę i Bronka - i wszystkich mogłaby sypnąć. Piękne zabezpieczenie na wypadek ew. wpadki. Nuie było czegoś takiego!
WIĘCEJ REALIZMU!!!!!!!1
Wydaje mi się, że scenarzyści sami się w tych wątkach pogubili. W pierwszych dwóch seriach grało dużo fajnych aktorów ( Mongoł, Halbe,Rappke), których szybko uśmiercili, a zamiast nich dali prawie całą obsadę MjakMiłość. (zauważyliście?) Szkoda, że Cichopkowa nie grała zbiegłej Żydówki..
"Liczni fani serialu czekają z pewnością czekają na kontynuację. - Powstanie piąta część serialu "Czas honoru". Obejmie ona dwa ostatnie miesiące przed Powstaniem Warszawskim - zapowiadał producent serialu, Michał Kwieciński.
Oby tylko na serial znalazły się pieniądze.
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, aktorzy pojawią się na planie "Czasu honoru 5" na wiosnę, a serial zobaczymy jesienią 2012 r."