Bardzo mi się podoba ten serial, lecz chciałbym aby był on kolorowy. Może koloryzacja filmów jest bardzo droga i dlatego nikt się tego nie podejmuje? Szkoda, bo bym obejrzał sobie ten serial z ciekawością jeszcze raz, kolorowego. Franka Dolasa pokolorowali, no ale "Jak rozpętałem..." jest znacznie krótszy od "Czterech pancernych...".
Pzdr.
"Jak rozpętałem.." zostało pokolorowane m.in. dlatego, że w zamyśle twórców filmu miał on byc kolorowy, a wyszło jak wyszło, czyli był czarno-biały.
Ja tam jestem przeciwko koloryzacji. "Sami swoi" i "Jak rozpętałem..." miały świetny klimat i urok jak były czarno-białe. Teraz są jakieś takie bardziej... powszednie. Ma ktoś może namiary na te filmy czarno-białe ?
"Ma ktoś może namiary na te filmy czarno-białe ? "
W każdym współczesnym telewizorze jest funkcja ustawienia nasycenia koloru, ustawiasz suwaczek na pozycję 'zero' i mamy filmik czarno-biały ;)
te kolorowany filmy nie maja już takiego uroku, w nich te kolory są takie sztucznie mocne, czerń i biel jest najlepsza
Nie wolno kolorować! Filmy czerni i bieli są niezapomniane. Czerń i biel wystarczą, by obraz był dobry.