7,6 88 tys. ocen
7,6 10 1 88284
6,6 17 krytyków
Czterej pancerni i pies
powrót do forum serialu Czterej pancerni i pies

Propaganda(?)

użytkownik usunięty

Może powinni pokazać, że na drugiej wojnie współpracowaliśmy z USA??

Niestety, takie są fakty. Może jest to film nierealistyczny ze względu na powodzenia akcji bohaterów, ale z pewnością nie na współpracę Polski z ZSRR. To film przygodowy.

Anglicy czy amerykanie nie bardzo nam wówczas pomagali.
Ich pomoc polegała na rozżucaniu ulotek z groźbami dla Niemców.
Może pod koniec wojny się ruszyli gdy sami dostali po dupie.

Film ciekawy i ponadczasowy.
Zazdrość ściska buntowników, że teraz nie lecą takie dobre seriale.

Cóż, serial powstawał w trudnych dla Polski czasach, mósiał zawierać elementy propagandowe i fałszujące historię, żeby zostać dopuszczonym do wyświetlania przez komunistyczne władze.

Ja, mimo że nienawidzę wszystkiego co związane z komunizmem mam sentymant do tego serialu. Zgadzam się w 100% - ponadczasowy.

użytkownik usunięty
Neo26

No, teraz jest moda na tępienie wszystkiego co związane z komunizmem. Ja własne poglądy wyrobiłem na faktach autentycznych więc mam inne zdanie. Nie ufam teorii braci Kaczyńskich.

Przecież to fakty, że byliśmy zbratani wówczas z sowietami. Komunizm odpowiedzialny jest za odbudowę naszego kraju.

Serial bardzo dobry, jako przygodowa opowieść o przyjaźni, poświęceniu. Z oczywistych względów jednak autorzy musieli pokazać sowietów jako naszych przyaciół i sprzymierzeńców, z którymi współpracujemy na partnerskich zasadach, ale jeżeli chcieli aby ich serial puszczono w tv to inaczej się tego pokazać wówczas nie dało