PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74706
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Po 20 min 1 odc nie mogłam na to patrzeć, czy to jest równie ciekawe jak Pamiętniki Wampirów???

ocenił(a) serial na 10
SnapeForever

Nie oglądam Pamiętników Wampirów, więc nie mogę porównywać, ale powiem Ci, że to jeden z najlepszych seriali, jakie do tej pory obejrzałam, a oglądam ich sporo. O Czystej Krwi można powiedzieć wiele, niektórzy może znajdą jakieś "wady", z którymi osobiście się nie zgadzam - wulgarny, wyuzdany, zbyt wiele seksu, zbyt "amerykański" - ale na pewno nie można mu zarzucić, że jest nudny. Z mojej strony - subiektywnie - absolutnie polecam.

ocenił(a) serial na 7
SnapeForever

Ja oglądam Pamiętniki i uważam, że TB jest lepsze.
Najwiekszym minusem obu seriali sa ich poczatki.
W Pamietnikach w paru poczatkowych odcinkach zbytnio daje sie odczuc iz serial jest skierowany glownie do nastolatek i dopiero od okolo 7 odcinka pokazuje swoj pelny potencjał.
W True Blood pierwszy odcinek jest dla mnie zecydowanie zbyt wulgarny, drugi jest troche lepszy, a od polowy 3 odcinka serial zaczyna naprawde wciagac.
Goraco polecam ogladnac chociaz 3-4 odcinki, a nie pozalujesz.

ocenił(a) serial na 6
SnapeForever

Pamiętniki według mnie są ciekawsze i lepsze, ale Czystą krew też obejrzałam i jest świetna. Polecam :)

syllwunia14

dziękuję za odp, w przyszłości obejrzę serial :)

ocenił(a) serial na 7
syllwunia14

Pamiętniki u mnie mają ogromny minus za to, że ich twórcy czasami traktują widza jak idiotę i za mocno i prosto starają się wszystko wyjaśnic, przykład: w ostatnim odcinku Tyler odpowiada na pytania Alarica, co w sumie tez było troche bez sensu, to tak jakby schizofrenik wyjaśniał co to jest schizofrenia.
Gdyby wiek grupy docelowej podniesc o te 2-3 lata, to pamietniki nie mialyby sobie rownych. W obecnej postaci są czasami trochę za naiwne.

SnapeForever

Pierwsze co mi się kojarzy z TB to właśnie za dużo seksu! W pierwszej serii w praktycznie co drugiej scenie ktoś się za przeproszeniem piep***. Ale jeżeli przetrwasz pierwszą połowę pierwszej serii to naprawdę, moim zdaniem zacznie robić się ciekawie. ;) Z drugiej strony serial tak jak sweet był tak sweet pozostanie albo nawet będzie jeszcze bardziej sweet. Moje wrażenia są takie, że twórcy chcą zrobić coś mrocznego, a wychodzi... po raz czwarty sweet.

ocenił(a) serial na 9
SnapeForever

Bez porównania Pamiętniki Wampirów lepsze, tutaj wszystko psuje główna bohaterka, jak o takiego paszteta każdy wampir może się bić? omg... tylko ona psuje klimat tego serialu, ogólnie czasami można się pośmiać, więc jak nie masz co robić to sobie obejrzyj :P

ocenił(a) serial na 7
Mailo91

No to mam kolejna przewage TB nad VD.
Mieszkancy Bon Temps nie przyjechali do miasta prosto z wybiegu mody.
A co do oddania bohaterce to w TB jest to duzo bardziej sensowne niz w VD.
Sookie jest wróżką, wszystko w niej jest dla wampirów podniecające, o smaku krwi dla którego niektórzy byliby skłonni nawet poznać prawdziwą śmierć nie wspominając.

SnapeForever

Czysta krew lepsza. Tak było jest i będzie. Jest ciekawsze, i fajniejsze od pamiętników

ocenił(a) serial na 10
SnapeForever

TB jest lepsze od TVD, dzięki właśnie głównej bohaterce, która ma do pokazania więcej charakteru niż urody.
Poza tym w TB nie ciągną tak jednego wątku jak w tvd. W tvd ten wątek z Klausem i jego rodziną jest tak już nudny, że nie wiem ile można.

ocenił(a) serial na 10
SnapeForever

Hmm są wady i zalety .
Wadą TB jest to że za dużo fantastyki panuje w 3 i 4 sezonie, wróżki, elfy, wilkołaki, pantery, ta babka z rogami ( nie wiem jak sie nazywa ) zmiennokształtni, trochę tego za dużo ...
Ale za to ciągle się coś dzieje to jest ten +
W pamiętnikach tej fantastyki jest już mniej, ale za to troszkę fabuła przynudza pod koniec.
Także sama nie wiem który wolę, może jednak pamiętniki lubię bardziej ze względu na to że trochę romantyczna jestem ale True Blood również gorąco polecam!

ocenił(a) serial na 6
Diablicaaa

Komu przynudza, temu przynudza;)

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

nie napisałam że przynudza :)
poprostu pamiętniki zaczęłam oglądać najpierw przed TB może dlatego mam do nich większy sentyment.

ocenił(a) serial na 9
Diablicaaa

Ano widzisz, ja TB poznałam jakieś 2-4 miesiące temu, a TVD jakieś półtorej roku temu i to do nich mam większy sentyment.

Diablicaaa

Ty idź zmierzch oglądać bo to dla ciebie "arcydzieło" .
:D

ocenił(a) serial na 8
SnapeForever

Oczywiscie ze TB. Pamietniki wampirow sa bardziej skierowane dla nastolatkow

Magic1997

Ok moi drodzy nie kłóćmy się między sobą, są gusta i guściki :)

SnapeForever

mam jakis straszny niesmak po 1 odcinku.. nie ma tu takiego napięcia , ze widz chce ogladac dalej i dalej.. nie wiem czy warto? Wiem,ze serial ma wiele fanow , ale to juz moje 2 podejscie do niego i jakos po 2 odcinkach dalej mi sien ie podoba;/

SnapeForever

TRUE BLOOD jest lepszy od "Pamiętników" z wyjątkiem ostatniego sezonu...

Brzechu100

ale wymiencie w czym lepszy? bo nie wiem czy mam to dalej ogladac , czy jakos sie rowinie ? bo narazie nie widze sensu kontunowania 1 sezonu..

ocenił(a) serial na 8
annap601

Ja nie porównuję w ogole tych dwóch seriali. Mimo ze są o bardzo podobniej tematyce, to skierowane są dla zupełnie innej publiczności. Oglądam oba i uwazam ze są warte oglądania. Mnie równiez pierwszy sezon wydawał sie dziwny, wiec dopiero z braku czasu zaczełam oglądac dalej i bylo lepiej - z resztą to samo doświadczyłam z VD, które na początku wydawały mi się totalnie przesłodzone.
Akcja rozwinie się i to bardzo, ale moim zdaniem nie warto zmuszać się do oglądania czegoś co Cię nie wciągnęło chociaż trochę.

annap601

To nie oglądaj,wkur****** mnie takie pisanie.
Nie podoba się nie oglądaj,co Nas pytasz o zdanie.
Mamy się ciebie prosić czy co żebyś oglądała?
Nie bądź żałosna,nie podoba=nie oglądam.
Proste,logiczne.

Damx123

O rany jak ja lubie takie wypowiedzi wypowiedzi :)
Chociaż z sezonu na sezon troszkę podupada i tak jest świetny.

meneris

Może mnie trochę poniosło,ale denerwują mnie tacy ludzie.
;)
Uwielbiam ten serial,mimo że 4 sezon był beznadziejny.
Czekam na 5,trochę się obawiam ale zobaczymy...

Damx123

Ale fajnie cię poniosło. Inni "gdaczą" że to że tamto, aż wreszcie twoja wypowiedź podsumowująca.
I to mi się podoba :)

meneris

Dzięki :)
Chociaż teraz może będzie spokój i przestaną zakładać niektórzy głupie tematy typu "oglądać czy nie" ,"co mi polecacie".
Bo to jest męczące,przecież każdy ma swój gust i sam sobie powinien wybrać serial/film.
A jak coś się nie podoba to piszę i przestaje oglądać/marudzić.
A ludzie się tak pieszczą nad sobą strasznie...
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 8
Damx123

Tam przeczytałam tą rozmowę i przyznaję, że "Oglądać, aloe oglądałam i... oglądać?! Ale oglądać?!?!" mnie doprowadza do szału. Można zapytać raz, jak najbardziej, bo jednak to inaczej dowiedzieć się od widza niż z opisu w internecie, ale po jednej odpowiedzi samemu się decyduje, a nie pyta jeszcze milion razy.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 7
SnapeForever

Jeśli jesteś z tych których razi goły tyłek na ekranie to nie oglądaj, w TB zobaczysz coś więcej niż goła klata Damona. Zobacz cały pierwszy sezon i dopiero potem oceniaj, gdybym miała oceniać serial po pierwszym odcinku nie oglądałabym żadnego oprócz AHS.