Oglądam Pamiętniki Wampirów, bardzo mi się podobają, ten serial jest chociaż troszkę przypomina TWD?
Poza tym, że jest o wampirach to nie przypomina TVD pod żadnym względem. Ktoś może powiedzieć, że i w jednym i drugim występuje motyw "miłosnego trójkąta" a dwaj główni bohaterowie są jak Stefan i Damon, ale w "Czystej krwii" to wszystko jest ukazane w zupełnie inny sposób niż w Pamiętnikach. Ja TB uważam za taką odważniejszą produkcję dla bardziej dorosłych (if you know what I mean :D) i zdecydowanie dla osób lubiących takie podejście do sprawy ;D nie owijając w bawełne - serial jest tak poryty, że aż zajebisty :D przepraszam, nie umiałam tego inaczej określić w tej chwili ;) W każdym razie, jeśli przymierzasz się do oglądania "Czystej krwii" nie spodziewaj się drugich "Pamiętników..." :) Powodzenia!
Ps. Jeśli zaczniesz lub już zacząłeś/ęłaś oglądać to możesz dać znać jak wrażenia :D Pozdrawiam!
Mam takie samo zdanie :) True Blood jest serialem innym od TVD. Jest tam więcej scen erotycznych. Jak tylko obejrzałam pierwszy odcinek od razu spodobał mi się ten serial. Ma swój klimat. Szybko i przyjemnie się go ogląda :D
Mnie mówiono, że TB jest porąbane :P kiedy przeczytałam opinie, że pierwsze odcinki trzeba przejść a później serial jest super musiałam to sprawdzić :D i faktycznie tak jest w rzeczywistości - pierwsze odcinki, nie pamiętam ale góra 2-3 są na prawdę dziwne ;P jednak dla tego serialu warto przez nie przebrnąć ;) uwielbiam TB, wg mnie jest o niebo lepszy od TVD <3 nie ubliżając oczywiście PW, które niestety w 4 sezonie że tak powiem "du py nie urywa" ;)
Ja nic o tym serialu nie widziałam :P Miałam chwilę wolną więc sobie myślę obejrzę sobie chociaż jeden odcinek Czystej Krwi. Włączam. Patrzę scena erotyczna, postacie jakieś dziwne. Wyłączyłam. Myślę co za durny serial :D Na drugi dzień coś się we mnie zmieniło :D Bardzo chciałam obejrzeć True Blood. Jak zaczęłam oglądać tak teraz czekam z niecierpliwieniem na kolejny sezon. Najbardziej podobał mi się sezon pierwszy. Późniejsze też. Piąty mnie już tak nie zachwycił. Wampiry są w tym serialu dość zabawne :) Najbardziej lubię Erica :P Śmieszna była scena jak robił sobie pasemka :D Bill też jest niczego sobie :)
A co do TVD :) To ten serial ubóstwiałam. Ale jak zobaczyłam odcinki 4 sezonu to przestałam oglądać ten serial.
Gratuluję zaparcia ;) mnie, mimo, że już 3 sezon mocno irytował nie mogę oprzeć się pokusie obejrzenia kolejnych odcinków ;P Chyba wciąż mam nadzieję, że COŚ zmieni się na lepsze ;) choć to chyba tylko moja naiwność :P Wracając do TB - ja uwielbiam Jessice, rany ona jest boska <3 :P do moich ulubionych postaci należy też Lafayette no i Eric obowiązkowo rzecz jasna :) Mnie 5 sezon się podobał, oczywiście każdy na swój sposób był interesujący. Podoba mi się to, że w TB ani na moment nie można się nudzić, wciąz jest akcja, coś się dzieje a co najlepsze ten serial zaskakuje i to tak mocno, że na prawdę nie raz zapierało mi dech w piersiach kiedy okazywało się coś, czego się kompletnie nie spodziewałam ;) A to, co wychodzi jeszcze na plus w tym serialu to postać Sookie, która chociaż wiem, że wielu wkurza, to wg mnie jest świetna; na pozór głupiutka blondyneczka, ale w rzeczywistości np taka Elena w niczym jej nie dorównuje. Sookie ma pazur, nie boi się zadziałać i nie beczy na każdym kroku jaka to ona jest biedna, sama potrafi sie o siebie zatroszczyć, czego Elenie absolutnie nie chce się robić, bo nią ma się kto zajmować, ma bodyguard'ów na każde zawołanie, żenua ;p Też nie mogę się doczekać 6 sezonu, szkoda tylko, że to już ostatni będzie...
Lafayette jest genialny! :) Jessica też jest świetna. W TB nic mnie nie nudzi. Wszystko jest świetne. Od samego początku nie lubiłam Sama. Nie lubię jego postaci. Sooki polubiłam od samego początku :P Lubię jej głos. To jak zachwycała się Billem gdy po raz pierwszy go zobaczyła. Elka się tak nie zachowywała... Śmiałam się też na tym momencie jak poszła ona z Billem do Erica( nie znała go wtedy) i coś mu tam wygadywała. Bill ciągle do niej mówi żeby była cicho :D Po tym jak Eric wiadomo co stracił :P wypił wróżkę i kąpał się w jeziorze :D To było najlepsze :)
To już na pewno potwierdzone, że nie będzie kolejnych sezonów?
Tak czytałam, że 6 sezon nie dość, że ma być ostatni to na dodatek krótszy, chyba tylko 10 odc? Nie jestem pewna ale chyba tak... Wielka szkoda, na prawdę wolałabym żeby kontynuowali Czystą krew niż Pamiętniki wampirów.
Mnie w 5 sezonie ubawił odcinek, w którym Sookie postanowiła się upić i odwiedził ją Alcide, zaczęli się całować i już miało do czegoś dojść kiedy ona zwymiotowała mu na buty :P w tym czasie Bill i Eric martwiący się jak Sookie się trzyma (chodziło chyba wtedy o to, że Tara zamieniła się przez nią w wampira) postanowili do niej zajrzeć i przez okno zobaczyli jak zabawia się z wilkołaczkiem na kanapie ;) stwierdzili wtedy, że chyba nie jest z nią tak źle jak myśleli i niepotrzebnie się fatygowali, żeby jej pomóc ;P a potem we trójke kłócili się o coś a Sookie taka pijana popatrzyła na nich przez palce i wyobraziła sobie jakby Bill, Eric i Alcide szczekali na siebie i zaczęła się z nich śmiać :P ta scena była świetna ;P a potem w samochodzie pytanie Sookie do Alcida "czy skomentujesz w jakikolwiek sposób to, że zwymiotowałam Ci na buty?" Alcid: "Nie" haha xD
Ta scena też mnie rozwaliła :D Ja od innych słyszę, że serial się skończy na 6 sezonie od innych, że jeszcze będą kolejne. Zdaje mi się, że jest mniej odcinków dlatego, że Ana urodziła. Fajnie, że się związała ze Stephanem. A czytałaś może książki na której powstał serial? :)
No to własnie z powodu ciąży Anny planowanych jest mniej odcinków w 6 sezonie, a książek nie czytałam, chciałabym kiedyś przeczytać ;) Ty czytałaś może? :)
Wiem, że serial odbiega trochę od książek ;) Warto przeczytać :) Jestem bardzo ciekawa co się będzie działo w 6 sezonie. Co będzie z Billem :D Czytałam, że Sooki będzie miała kogoś innego na oku.
Też tak czytałam, z tym że podobno w książce ostatecznie była z Erickiem :) Noo w ostatnim odcinku Bill się przemienił w tą Lilith :P to już raczej nie będzie z Sookie, wgl podobało mi się, że w ostatnim sezonie Erick nie zwariował tak jak Bill, że zachował "trzeźwy" umysł i nie dał się omotać tą krwią Lilith - srilith :P hehe
Też mi się to podobało :P Do samego końca myślałam, że Bill chce wszystkich zrobić w "konia". A on naprawdę zwariował na punkcie Lilith. Zawsze go lubiłam, ale to co zrobił trochę mnie wkurzyło. Miejmy nadzieję, że to wszystko się jakoś wyjaśni :D
Bardzo jestem ciekawa co wymyslą :D nie obawiam się w ogóle, wiem że po TB moge się spodziewać najlepszego ;) Ja tez lubiałam Billa, chciałam żeby był z Sook, ale jak okazało się, że tak na prawdę to on ją w jakiś sposób wykorzystał i od początku to wszystko było przez niego ukartowane, to się zdenerwowałam na niego... kiedy Eric stracił pamięć był taki słodki, że zaczęłam kibicować jemu i Sookie ;D Mimo wszystko jednak później żal mi się Billa zrobiło, widać było że jednak żałuje, że na prawdę kocha Sook... świetna była też scena, kiedy dziewczyna powiedziała jednemu i drugiemu, że nie będzie z żadnym z nich, ale ich wtedy wgięło! ;D
Ja chcę aby Sooki była z Billem. Chociaż Erica bardzo lubię, to bardziej jestem "zżyta" z Billem. Eric kiedy stracił pamięć był świetny :D Tekst Sooki do Erica" Wypiłeś moją matkę Chrzestną" hehe :P Wtedy kiedy Sook mówiła im, że nie chce być ani z jednym ani z drugim była mistrzostwem :) Raz jeden myślał, że będzie z Sook raz drugi.
Ten tekst "Wypiłeś moją matkę chrzestną" był mega ;D Bill faktycznie moim zdaniem bardziej pasuje do Sook, nie to żeby Ericowi czegos brakowało ;) jednak pamiętam jak Bill oświadczył się Sookie.. szkoda , że wtedy nic z tego nie wyszło hehe
Ericowi nic nie brakuję ;) Ale on może być dobrym przyjacielem Sook. Gdyby Sooki się od razu zgodziła się przyjąć oświadczyny Billa...
Pamiętam jak w pierwszym sezonie było mi szkoda Billa. bo żaden elektryk nie chciał przyjść i podłączyć mu światło :P Stary wystrój domu Billa bardziej mi się podobał :)
Mnie było szkoda Billa kiedy za karę, że zabił wampira w obronie człowieka (Sookie) musiał przemienić Jessice... Biedak myślał, że złamie dziewczynie życie, że będzie na niego zła do końca życia, że się załamie a okazało się wręcz odwrotnie ;P jak zaczęła się cieszyć że może przeklinać, że już nikt nie będzie jej kazał być taką świętoszką hehe i miał Bill z nią cyrki na początku jak była taka nieposłuszna i nie chciała pić Czystej z butelek :P
Jessica była wtedy taka śmieszna :) latała i cieszyła się, że może przeklinać :D Śmiać mi się chciało na tej scenie jak Bill szukał ciuchów dla Jessiki ;P Potem podobały mi się rozmowy Billa z Jessiką :) Ale najlepsze co może być w serialu te auto Sooki :D
Nie pamiętam ile ale kilkoro :P a ta scena z rodzeniem była śmieszna, jak się wszyscy na to patrzyli z jakim zaszokowaniem hehe
Urodziła i wyszła z uśmiechem :) Oglądałaś krótkie filmiki Kropla Czystej Krwi? :P
No ogladałam, pamiętam, że były przed kilkoma odcinkami ale już nie pamiętam w którym sezonie ;p tak dawno nie ogladałam, że to aż karygodne :P zbieram się, żeby oglądnąć od początku i odświeżyc sobie pamięć bo czuje że mam luki jeśli chodzi o niektóre wątki :P
Ja oglądnęłam tylko pierwszy sezon GoT, ale to już dawno było.. W najbliższym czasie planuje obejrzec jeszcze raz a potem drugi sezon :) czytałam książkę i była świetna, podobno 2 sezon już odbiega od II tomu GoT, nie wiem czy słyszałaś o takim serialu pt. "Bates Motel"; serial-horror na podstawie "Psychozy" Alfreda Hitchcocka. Opinie widziałam pochlebne ;D
Nie słyszałam o tym serialu. Ja książkę będę chciała przeczytać :) Spodobał mi się ten serial. Tylko uśmiercili mojego ulubionego bohatera :(
Aaa to ja juz nie kojarze bohaterów, muszę oglądnąć jeszcze raz od początku bo jak mówiłam dawno oglądałam, w tamtym roku jakoś to było ;)
Ja właśnie oglądam ostatni odc. 1 sezonu. Na allegro widziałam koszulki takie jakie noszą w True Blood kelnerki ;P
I co, planujesz zakupić? ;D w sumie chciałabym mieć koszulke z TB taką oryginalną ;)
Nie ma za co :) Ja jestem z Woj. Dolnośląskiego :) A Ty?
Wczoraj tyle gadałyśmy o Billu i Ericu, że przyśnili mi się w nocy :D
Ja jestem z małopolskiego :)
Hehe no to piękne masz sny, chciałabym takie :D ;p
Pierwszy raz mi się przyśnili :D W śnie byłam u cioci w Niemczech i poszłam tam do sklepu Elektronicznego. Wiem, że gadałam o czymś z nimi( nie pamiętam o czym). Potem pojawiła się Katherine z TVD :D zaczęłyśmy się bić lodówkami ;P Na końcu rozmawiałam z jakąś panią i czekałam na Billa i Erica. Ale przypomniało mi się, że oni przecież w dzień nie mogą chodzić. Niestety moja mama mnie obudziła i nie wiem co było dalej. :)
Haha fajny sen xD najlepsze to z rzucaniem się lodówkami z Katheriną :P sny bywają takie surrealistyczne że aż śmieszne :P rozwaliłaś mnie :D
Dostałam w głowę lodówką :D Kath uciekała w moim śnie przed Erikiem, a ja ją goniłam xD Moje sny są czasem akie dziwaczne :)
Moje też, nie przejmuj się xD gdybym pamiętała w tym momencie jakiś swój sen bardziej szczegółowo to bym napisała, niestety nie moge sobie przypomnieć ;P raz tylko śnił mi się jeden z bohaterów serialu "Przyjaciele", jeśli kojarzysz - Chandler Bing :P lubie go, ale jak mi się przyśnił to zwątpiłam hehe xD
Niestety nie kojarzę go :( Ja raz miałam sen z moim chłopakiem. Po tym śnie zerwałam z nim
Witam Cię po świętach, właśnie niedawno wróciłam od rodzinki ;) a Ty jak tam spędziłąś święta? Objadłaś się bardzo? Hehe ;)
A cóż to za sen był z Twoim chłopakiem, że doprowadził do zerwania? Jeśli można wiedzieć :)
Witam Cię :) Ja święta spędziłam trochę w domu, trochę w gościach. Aż za bardzo się objadłam hehe :D Śniło mi się, że grzebał w moich rzeczach i ukradł mi pieniądze. Ale ten związek od samego początku nie miał przyszłości :D
Oj to też bym się przestraszyła po takim śnie ;P zwłaszcza jeśli mówisz, że nie było dobrze już wcześniej. No ale tak bywa, nie warto tracić czasu dla kogoś, kto na to w pełni nie zasługuje ;)
Właśnie :) Tym bardziej, że potem zarywał do mojej koleżanki. Teraz nie mam nikogo i jest mi z tym bardzo dobrze :) Jeszcze przyjdzie czas, że spotkam tego jedynego :D
Ależ oczywiście, tego kwiatu jest pół światu ;) hehe sama miałam różne przeboje z chłopami, wiem jakie potrafią być, szkoda gadać w ogóle ;D ale jak to mówią - "każda potwora znajdzie swojego amatora" ;) nie ma sie co spieszyć, będzie miał być to będzie :)
Dokładnie :D Na razie moją miłość przedkładam na książki i filmy i seriale :P
Gdzieś trzeba wyładowywać swoje emocje to czemu nie podczas oglądania filmów ;D ja uwielbiam oglądać i wczuwać się w różne historie i zżywać się z bohaterami, nawet, jeżeli są tacy nierealistyczni jak w "Czystej krwi" ;p a tak na marginesie - myślałaś sobie choć raz jakby to było, gdyby wampiry na prawdę istatniały? ;P oczywiście tak z przymrużeniem oka ;) bo ja zawsze powtarzam, że chciałabym być takim wampirkiem :D