PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74727
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Kto jest za? :) myslicie ze będzie taki watek w 2 serii ?

Wypasiona_Foczka

si, mógłby być :) Eric jest mrewwwww!

kroooooootki krootki

ocenił(a) serial na 9
devotchka

wolę Billa ;) więc lepiej nie.. choć akcja by się rozkręciła dość konkretnie;d

ocenił(a) serial na 7
Wypasiona_Foczka

Nie wiem, czy w 2-giej, ale powinien być :) W ostatnim odcinku <s.2,odc.3> zauważyłam, że Eric za bardzo ustępuje Sookie..., czyli chyba coś jest na rzeczy ;)

ocenił(a) serial na 10
bLANKA13

tez to widziałam, zawsze taki stanowczy stawia na swoim, a tu... sookie jeszcze kase od niego wyciagneła :p wogole ona jest smieszna "wole raka" :)

ocenił(a) serial na 7
Wypasiona_Foczka

Sookie trochę mnie drażni w tym sezonie, ale ten dialog z Eric'iem akurat mi się podobał :)

Wypasiona_Foczka

Niespecjalnie przepadam za Sookie. Jeśli będzie jakiś wątek między nią a Ericiem, to raczej nie w tym sezonie - dopiero co wyznała sobie miłość z Billem, jej wszystkie zapewnienia, że jest z nim bo ma w sobie "dobroć" etc. Nie czytałam jeszcze książki i nie wiem co musiałoby się stać, żeby zmieniła zdanie co do Erica i zrezygnowała ze związku z Billem.

maria_b

w trzeciej ksiazce zaczyna sie psuc miedzy sookie a billem. jest bardzo prawdopodobne, ze serial w 3 sezonie zaczerpnie ten watek.

użytkownik usunięty
Wypasiona_Foczka

Przestanę oglądać jak Eric zacznie się bujać z Sookie. Wolę ją w wersji z Billem. Swoją drogą mogliby zmienić farbę Billowi, bo wygląda jak bezdomny z aktualnym kolorem.

ocenił(a) serial na 8

Eric jest spoko :PP a co myslicie o jego nowej fryzurce i o tym ze ma nowy image? :D:D heh xD mi tam się podoba :P lubi drania mimo wszystkoo ;)

użytkownik usunięty
LadySelene

Eric jest boski. Najlepszy z całej obsady. W pierwszym sezonie chętnie bym wykopała jego dupsko na słońce, a teraz ;) Do tego, gdy przwydzieje dresik...

ocenił(a) serial na 7

No właśnie tylko nie ten dresik;/ W pierwszej serii wyglądał lepiej;) Ale w końcu Eric to Eric :)

użytkownik usunięty
Kachamy

A ja go kocham w tym dresiku ;p

<za krótki><ciągle im mało>

ocenił(a) serial na 7

Mam nadzieje, ze cos z tego bedzie. Powrocilam do ogladania tego serialu tylko dla Erica, no i moze tez Pam.
Jesli ktos jest w stanie wytrzymac z Sookie, to tylko martwi faceci. ;)

A dresik byl swietny. ;D

ocenił(a) serial na 8
DearDarknessX

Old fasion jak to mówią :D , Eric to raczej wampir za brutalny na Sookie, za stary i w ogóle się nie bawi w takie zabawy z nieśmiertelnikami.Tym bardziej ze ona kocha Billego i raczej taki jest nurt główny tego serialu.

ocenił(a) serial na 8
Lap

a ja wlasnie przeczytalam ksiazke Martwy az do zmroku. zastanawiam sie, czy jest jakas kolejna czesc, bo ta konczy sie na tym co dzieje sie w pierwszym sezonie, a jesli chodzi o Erica to w ksiazce na koniec do szpitala dla Sookie przesyla kwiaty, ja jednak wole Billa i jak zauwazyli poprzednicy dopiero co Sookie i Bill wyznali sobie milosc, ale cos czuje, ze Eric ma slabosc do tej malej blondynki :D

Kopczyczka

Książek w serii o Sookie jest 9 z tym,że tylko pierwsza została jak dotąd wydana w polsce.. Ale możliwe że ze względu na popularność serialu i wogóle tematu wampirów ostatnimi czasy i pozostałe książki zostaną wydane.
Co do Sookie i Erica to hmm.. nie będę zdradzać szczegółów bo w kolejnych tomach książki naprawdę dużo się dzieje i jest bardzo dużo zwrotów akcji, ale rację mają Ci którzy skłaniają się ku związkowi pomiędzy nimi :))).
Wszystko jeszcze zależy od tego jak twórcy serialu do tego podejdą i czy będą się trzymać treści książki czy coś pozmieniają...

ocenił(a) serial na 8
gunialol

to ja mam pytanko, czy w sieci mozna znalezc polskie tlumaczenie rezty tomow, czy trzeba czytac wersje angielska? z gory dziekuje za odpowiedz.
a jesli chodzi o ten zwiazek, to sakdzac po odpowiedzi poprzendiej zanosci sie na romans, lubie Erica ale szkodaaa mi Billa :P

ocenił(a) serial na 8
Kopczyczka

wlasnie przegladalam pobieznie kolejne tomy i nieco sie zdenerwowalam :p Jest wiele watkow, ktore mi sie nie spodobaly, nie chce tak jak poprzedniczka niczego pisac konkretnego, ale mam nadzieje, ze niektore sprawy zostana inaczej przedstawione w serialu, moze to tlyko moje glupie mysli :P
mam prosbe do kogos kto przeczytal juz calosc, czy moglby mi napisac jak dokladnie konczy sie seria.
1 - z kim jest sookie, a jesli nie jest z kims to dlaczego! :D

z gory dziekuje!

Kopczyczka

No więc tak jeśli chodzi o polskie tłumaczenie kolejnych tomów to niestety nie udało mi się nic znaleźć w sieci więc zabrałam się za angielską wersję.. Trzeba mieć nadzieję że wydawcy wezmą się za tą serię i doczekamy się polskiego tłumaczenia reszty książek..

Co do zakończenia serii to 9 tom raczej nie jest ostatnim gdyż tak naprawdę nic się w nim do końca nie wyjaśnia a już napewno nie to z kim będzie Sookie.. Zdradzę tylko tyle, że w ostatniej części Eric za pomocą jakiegoś wampirzego voodoo przywiązuje Sookie do siebie, coś jakby wzięli ślub i że należy ona tylko do niego... Ale nie do końca wiadomo czy robi to z miłości do niej czy po to by zapewnić jej bezpieczeństwo...

Sama jestem ciekawa jak twórcy serialu przedstawią wątki z pozostałych części książki. Jak na razie to dużą różnicą pomiędzy serialem i książką są Eric i Bill. W książce Bill nie jest takim porządnym facetem jakim wydaje się być w serialu, a Eric wręcz przeciwnie nie jest taki straszny. Mi osobiście jakoś bardziej przypadł do gust pomysł, żeby Sookie była z Ericiem :)))

ocenił(a) serial na 6
gunialol

Wiadomo już, że będą co najmniej cztery kolejne tomy o przygodach Sookie, a sama pisarka twierdzi, że nie ma zamiaru na tym poprzestawać :).

ocenił(a) serial na 6
Lap

Bill wkrótce zniknie z życia Sookie, i to raczej na dobre :).

ocenił(a) serial na 6
Wypasiona_Foczka

Sookie przeżyje z Ericem gorący romans, ale to dopiero w serii czwartej (dotychczas jedna seria obrazowała jeden tom książki, więc zakładam, że tak pozostanie)... Są i pozostaną ze sobą mocno związani, chociaż Sookie będzie z innym (nie z Billem). Eric odgrywa niezwykle ważną rolę w jej życiu, czy to za sprawą przypadku, czy też premedytacji (ze strony Erica, który nie może uporać się z uczuciami, jakie żywi do Sookie), do tego stopnia, że wezmą (choć ze strony Sookie nieświadomie) wampirzy ślub :).

Tyle z książek, a co z tego zobaczymy w serialu - nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 10
Wypasiona_Foczka

GOD BLESS THE PHOTOSHOP :P i ludzi w nim pracujacych

http://image.wetpaint.com/image/1/8QBk4ZGSJEiKNL3IWd1ATg170683/GW433

na zaostrzenie smaku ;)

ocenił(a) serial na 7
Wypasiona_Foczka

hmm,dobre,dobre,ludzie to mają fantazję

ocenił(a) serial na 8
Wypasiona_Foczka

Właśnie skończyłam czytac Dead in Dallas :D Sceny między S-E naprawde HOT! ;] Mam nadzieje że w serialu będzie podobnie

ocenił(a) serial na 10
Wypasiona_Foczka

coś dla tych, którzy tak jak ja nie moga sie doczekac :)

http://images2.fanpop.com/images/photos/7300000/-Trust-me-sookie-and-eric-731683 0-396-216.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_kz_28oq-wNI/SkQZgYkyCGI/AAAAAAAABSI/waUzj5QFOJ8/s320/S OOKIE_eric.jpg
http://images2.fanpop.com/images/photos/6500000/sookie-and-eric-wallpaper-sookie -and-eric-6523560-1280-768.jpg
http://images2.fanpop.com/images/photos/7300000/Is-it-real-sookie-and-eric-73097 39-604-604.jpg
http://images2.fanpop.com/images/photos/6500000/eric-and-sookie-wallpaper-sookie -and-eric-6523568-1280-768.jpg

ocenił(a) serial na 8
Wypasiona_Foczka

Może będzie jak w Buffy, ta dobra spiknie się z tym złym ;)
W końcu wszystkie wiemy, że dziewczyny kochają bad boy'ów xD A Eric na dodatek taki uroczy jest ;) Chociaż jednak wolałam jak miał długie włosy ;)

ocenił(a) serial na 8
Molko_Queen

Uwaga! Spoiler!

Przeczytałam wszystkie wydane do tej pory książki z tej serii i o ile pamiętam wielki przełom miał miejsce w czwartej części - Sookie prześpi się z nim.

Jeśli chcecie zobaczyć to na ekranie to trzeba będzie poczekać na 4 sezon. ^^"

ocenił(a) serial na 7
nemesisswan

oto twórczość radosna :)

http://3.bp.blogspot.com/_zGnH6HWaAi0/SfMtGQ8IDmI/AAAAAAAACKs/hK-8nsGPrqI/s1600- h/kitchenvamp.jpg

ocenił(a) serial na 7
nemesisswan

Nie koniecznie trzeba czekać na 4 ty sezon,bo ogólnie wiadomo że w serialu zdeka mieszają(np.w drugiej części książki Lafaytte umiera),a w jednym fimliku dostępnym na stronie hbo widać Sookie z jakim blondasem w łóżku

ocenił(a) serial na 10
anjagu

Książka ma się tak średnio do serialu. Jak dla mnie to i dobrze bo to nie będzie aż tak przewidywalne :)

anjagu

blondas w lozku to eric, tak. tyle, ze to byl sen sookie a nie rzeczywistosc :/

ocenił(a) serial na 10
Wypasiona_Foczka

bardzo fajne vid ze spoilerami książkowymi i moja najukochansza piosenką

http://www.youtube.com/watch?v=zMunjB2IGpk

Wypasiona_Foczka

Ja jestem za! I na pewno będzie taki wątek, stawiam że nastąpi to w 3 serii. Dzięki temu byłoby ciekawiej bo nie mam ochoty patrzeć na to mydło z udziałem Sookie i Billa. I nie wiem czy mi się wydaje ale Anna gra zdecydowanie lepiej gdy jej życiowego partnera nie ma w pobliżu.

ocenił(a) serial na 8
Wypasiona_Foczka

no, w najnowszym odcinku coś tam już można wywęszyć xD A jak Bill nie przestanie krzyczeć tego swojego
"Sookyyyyy" to chyba zwariuję ;P Hmm, a Eric taki wysoki i jakie ma ładnie wyrzeźbione ramionka... ;P

ocenił(a) serial na 7
Molko_Queen

bill ze swoim sookyy,jest cholernie irytujący

ocenił(a) serial na 10
anjagu

tu macie smieszne vid w ktorym jest "piekna" komplikacja Billowego "SUUUUKIE"

http://www.youtube.com/watch?v=enDxv6UIKdo

ocenił(a) serial na 9
anjagu

Z tego co się doczytałam w jakimś wywiadzie to w serialu związek Billa z Sookie ma być "ponadczasowy" więc chyba nie będzie romansu z Ericem w serialu... Chociaż może, kto wie?

Wypasiona_Foczka

W sumie widziałabym między nimi jakiś romans, ale nie wyobrażam sobie aby mogli być parą na stałe. Jeśli coś takiego się wydarzy, zniszczą postać Erica tak jak zniszczyli Billa. Z początku Bill był naprawde dobrą postacią, a po tym jak zaczął "na poważnie" chodzić z Sookie stał się po prostu nudny (SOOOKEH IS MINE!). Chyba bym się zamknęła w sobie jakby to samo szykowali Ericowi, który jest chyba najbardziej barwną postacią w serialu. Podsumowując: Romans owszem jednak stałemu związkowi tych dwojga mówię stanowczo NIE.

ocenił(a) serial na 10
Phantasis

Zgadzam się a romans hm zepsułoby to cały serial nie wyobrażam sobie serialu z takiej perspektywy

dermika

Moim zdaniem to kwestia czasu, a nie czy w ogóle. Eric i Sookie do siebie
pasują. Bill też daje radę, ale faktycznie od chwili gdy związał się z
Sookie stał się zbyt mało tajemniczy .
-----Spoiler-------------
Pamiętajcie że w książkach Bill nie zagrzał miejsca u boku naszej kochanej
telepatki na długo.
Druga ważna kwestia to czy serial podąży ślepo śladami książki co już teraz
wydaje się niemożliwe. Moim zdaniem 4 sezon to początek związku Erica i
Sookie.
Pisał ktoś już o tym na http://www.facebook.com/czystakrew

Phantasis

nie zgodzę się, że popsuliby postać erica, przeciwnie, byłoby go więcej, a to zawsze dobra wiadomość... i może sookie byłaby znośniejsza. Bill i caly ich związek jest tak mlaski i ciamkaty, że trzeba by trochę ognia dolać, a jak ogień, to tylko Eric ;)
W książce całe uczucie Erica do Sookie pomogło mu się rozwijać i było mocnym akcentem. Napięcie po tym jak stracił pamięć o tym co robił gdy stracił pamięć (brzmi zabawnie, ale to fabuła 4 części ;) było niezapomniane ;)
W 10 części chyba ostatecznie szalka jest po stronie Erica, Billowi Sookie załatwiła laskę i wydaje się, że ona i Eric po tym jak jakiś czas byli małżeństwem z rozsądku, zaczynają patrzeć na to inaczej ;)