Zastanawiam się z kim będzie Sookie na końcu serialu... W końcu jakby nie patrzeć, serial mocno odbiega od książki. Poza tym możliwe, że zostanie zakończony przed wydaniem całego cyklu (nie wiadomo ile jeszcze powstanie tomów).
Myślę, że twórcy TB do końca będą nas trzymać w niepewności. Mam jednak przeczucie, że połączą ją z Billem lub... Samem.
Bill jest w końcu jedną z głównych postaci, z kolei Sam... to dobra alternatywa dla krwiożerczych i nie zawsze godnych zaufania wampirów.
A jak Wy myślicie?
Nie jesteś sama ;p Ale mnie krótki romans nie zadowala ;p Też najchętniej zobaczyłabym Sookie z Ericiem, ale mam przeczucie, że na dłuższą metę wiele z tego nie będzie ;/
no ja bym chciała na dłuższą metę ich razem. jednak zadowolę się ich zbliżeniem. Hm... no i chciałabym zobaczyć ją z tym wilkiem. Tym co jej pomagał. Nie pamiętam jak się nazywa. ( ten co grał w OTH) Na dłuższą metę... sama nie wiem. Jakoś nikomu bym tego nie życzyła haha. Sookie serio zaczyna mnie denerwować.
Jeśli będą kierowali się książką, to będzie z Ericiem. Jeżeli w serialu Sookie się dowie o tym, dlaczego Bill się nią zainteresował, to wtedy może go rzucić totalnie i w końcu z czasem wyląduję w ramionach Erica.
No właśnie i to mnie irytuje w serialowej Sookie, książkowa jest bardziej inteligentna.
UWAGA! MOŻLIWE SPOILERY!
Też tak myślę. Zresztą ci co czytali książkę na pewno zauważyli, że pomimo rozstania z Billem w 3. tomie i późniejszego związku z Ericiem, często serce jej miękło przy Billu, np. gdy był ranny lub ryzykował dla niej życiem...
Ha! I to mnie najbardziej drażni w tej całej Sookie. Ja rozumiem, że wszystko ma swój czas i muszą byc komplikacje, bo nie byłoby o czy pisac, a książka skończyłaby się na trzecim tomie, ale bez przesady. Ta dziewuszka jest strasznie niezdecydowana i na widok byle mięśniaka miękną jej nogi, że nie wspomnę o Billu, który jest zwyczajnie odpychający, a sama autorka pisze o nim tak jakby zwyczajnie go nie lubiła.
Mam podobne przeczucia tzn. wszystko wskazuje, że polączą ją w efekcie końcowym z Billem. Bo niby w jakim celu pokazują Billa w tak korzystnym świetle np. w pierwszym sezonie wybiega na słońce aby ratowac Sookie (przecież w książce tego nie było)? W książce to Eric zawsze ratuje ją z opresji, jest pomocny i na każde zawołanie, to jego myśli jako jedynego wampira udało się usłyszec Sookie.
Nie wiem co planują (pewnie sami twórcy jeszcze tego nie wiedzą), ale lepiej żeby nasze przeczucia się nie potwierdziły, bo byłoby to maksymalne przegięcie pały!