PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74706
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Mimo że True Blood ostatnio trochę zawodzi, to nie zmienia się jedna rzecz: jeden z bardziej
udanych openingów serialowych! Jest w nim wszystko, co lubię w tym serialu: zadziorność,
lubieżność, pewien rodzaj dystansu, czarnego humoru oraz satyry na zakorzenione w
społeczeństwie przesądy. I w dodatku ta chwytliwa piosenka o dwuznacznym tekście:)
Poświęciłam krótkiej analizie tego intra tekst na moim blogu. Zapraszam do odwiedzin:
http://chodznafilm.blogspot.com/2012/09/subiektywny-przeglad-najciekawszych.html

ocenił(a) serial na 10
beatlesowka19

Racja ;)

beatlesowka19

Sam serial też wciąż daje radę. Tzn. nie wiem, jak jest z piątym sezonem, bo jestem po siódmym odcinku czwartego sezonu, ale muszę przyznać, że póki co - nawet jeśli zdarzają im się słabsze "momenty" (druga połowa drugiego sezonu, początek czwartego) to szybko z tego dołka wychodzą. Świetnie zrealizowany, dobrze zagrany, wciągający, a chwilami nawet - uzależniający. :P

Davus

Uzależniający to jest bardzo dobre słowo :)
Idealnie pasuje do True Blood,i do mnie.
Bo przyznaje się że jestem uzależniony od True Blood ,co prawda od innych rzeczy również....no ale nieważne.
:)

Damx123

Ech, a ja obejrzałem w międzyczasie 9 i 10 odcinek czwartego sezonu i znowu jest słabo. :/

ocenił(a) serial na 7
beatlesowka19

A mi się właśnie wyjątkowo nie podoba. Bardzo przypomina mi opening pewnej serii anime: Trigun.

ocenił(a) serial na 7
jesse89

Obejrzałam teraz ten opening, chodzi o to? http://www.youtube.com/watch?v=NzHe4U5c5Oc
Ja nie widzę podobieństw.

ocenił(a) serial na 7
beatlesowka19

Tak, to ten. Nie wiem, może merytorycznie ani wizualnie schematu w nich nie znajdziesz, ale dla mnie są bardzo podobne. Nic nie poradzę, takie mam skojarzenia.

ocenił(a) serial na 8
beatlesowka19

Czwarty sezon mnie się bardzo podobał. Piąty był trochę słabszy, ale ostatni odcinek na prawdę na wysokim poziomie. Nie wiem jak dam radę wytrzymać do czerwca żeby zobaczyć kolejny sezon, bo też chyba się uzależniłam. :D