Ciekawe co to za wampir i ciekawe kto go zagra. W książce, na której podstawie jest "True
Blood" taka postać w ogóle nie występuje. Rodziców Sookie i Jason'a zabiły dwie wodne
wróżki, które chciały wytępić wróżki-hybrydy (czy jakoś tak). W teaserze 6 sezonu Jason
mówi, że dopadnie go i wtem wtóruje mu Nora Gainesborough i się pyta co o nim wie (tak
jakby go znała)... http://www.youtube.com/watch?v=-g8icRMLqFI
Gdzieś wyczytałem tezę, że Warlow to wampir-wróżka, który został przemieniony przez
Salome Agrippa 2000 lat temu i przed przemianą był jednym ze starożytnych wróżkowych
władców. Ile w tym prawdy to nie wiem.
Hmm, w książkach nie da się zrobić z wróżki wampira. W serialu też wróżki "schną" przy tym jak wampir wypija krew, ale ze scenarzystami TB nigdy nic nie wiadomo. Kto wie, może to byc ich pomysł na postać Nialla.
Wróżka-hybryda? Po prostu ludzi z krwią wróżek i tyle.
Matko jedyna, jeśli oni zrobią ten idiotyzm o wampirze-wróżce to naprawdę ten serial z książką to nie będzie miał nic wspólnego oprócz imion bohaterów. Ja nie mam nic przeciwko zmianom, w stosunku do treści, wiadomo to jest na podstawie, a nie ekranizacja, ale litości... Niech to ma jakieś ręce i nogi.
Po prostu człowiek z krwią wróżki(i nie tylko) to nie jest po prostu człowiek... Wróżka-hybryda to chyba najtrafniejsze określenie dla Sookie i jej podobnych, poza tym nawet w TB ją tak określają.
Określają jako hybryda? Nie słyszałam. Nawet w książkach nie widziałam słowa hybryda. Sookie jest bardziej człowiekiem jak wróżką.
Hybrydą był jej przodek, który był w 1/2 wróżką. Sookie jest tylko w 1/8. Nie mam pojęcia kim jest ten Warlow, ale skoro przez cały sezon 5 padało jego imię, tyle czasu przygotowywali ten wątek tzn że w 6s. odegra on dużą rolę. Cała fabuła pewnie się będzie na nim opierała i jestem bardzo tego wszystkiego ciekawa :) Mam nadzieję tylko że dobiorą świetnego aktora do tej roli :) Niekoniecznie musi być znany, tylko dobry :) Nie jeden aktor pewnie się będzie o nią bił...
Czytałam książki ;)
Mam na myśli to, że nikt jej nie nazywa hybrydą, mieszańcem, czy inaczej.
W ogóle wątek Warlowa mi się nie podoba.
Oglądasz Vampire Diaries może?? To samo było z postacią Klausa. Przez połowę sezonu się przygotowywali na jego przybycie. Dużo o nim mówili i długo kazali na niego czekać więc kiedy się już pojawił było ciekawie :) a aktor nie zawiódł, Klaus w jego wykonaniu jest świetny. To samo będzie z Warlow'em. Dobry aktor, scenariusz i fabuła i zobaczysz jak może być fajnie :)
Oglądam. Jednak po tym co zobaczyłam w tym sezonie to aż strach pomyśleć co po wyczyniają.
Z tego co czytałam, choć nie pojawił się w finałowym odcinku, będzie ważną częścią 6. sezonu. Odpowiedzi na pytanie, czy jest to ktoś, kogo spotkaliśmy w obsadzie TB już wcześniej, Alan Ball nie chce zdradzić.
na true blood wiki piszą o nim
Powers:
All the basic vampire abilities
Black magic
to drugie ciekawe ;-)
Hm... czyli może jakiś czarowni/wampir ? Trochę zagmatwane ale może być ciekawie