PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74706
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Ciekawe co to za wampir i ciekawe kto go zagra. W książce, na której podstawie jest "True
Blood" taka postać w ogóle nie występuje. Rodziców Sookie i Jason'a zabiły dwie wodne
wróżki, które chciały wytępić wróżki-hybrydy (czy jakoś tak). W teaserze 6 sezonu Jason
mówi, że dopadnie go i wtem wtóruje mu Nora Gainesborough i się pyta co o nim wie (tak
jakby go znała)... http://www.youtube.com/watch?v=-g8icRMLqFI

Gdzieś wyczytałem tezę, że Warlow to wampir-wróżka, który został przemieniony przez
Salome Agrippa 2000 lat temu i przed przemianą był jednym ze starożytnych wróżkowych
władców. Ile w tym prawdy to nie wiem.

ocenił(a) serial na 7
theonlykind

Hmm, w książkach nie da się zrobić z wróżki wampira. W serialu też wróżki "schną" przy tym jak wampir wypija krew, ale ze scenarzystami TB nigdy nic nie wiadomo. Kto wie, może to byc ich pomysł na postać Nialla.

ocenił(a) serial na 5
theonlykind

Wróżka-hybryda? Po prostu ludzi z krwią wróżek i tyle.

Matko jedyna, jeśli oni zrobią ten idiotyzm o wampirze-wróżce to naprawdę ten serial z książką to nie będzie miał nic wspólnego oprócz imion bohaterów. Ja nie mam nic przeciwko zmianom, w stosunku do treści, wiadomo to jest na podstawie, a nie ekranizacja, ale litości... Niech to ma jakieś ręce i nogi.

Badly

Po prostu człowiek z krwią wróżki(i nie tylko) to nie jest po prostu człowiek... Wróżka-hybryda to chyba najtrafniejsze określenie dla Sookie i jej podobnych, poza tym nawet w TB ją tak określają.

ocenił(a) serial na 5
theonlykind

Określają jako hybryda? Nie słyszałam. Nawet w książkach nie widziałam słowa hybryda. Sookie jest bardziej człowiekiem jak wróżką.

Badly

Hybrydą był jej przodek, który był w 1/2 wróżką. Sookie jest tylko w 1/8. Nie mam pojęcia kim jest ten Warlow, ale skoro przez cały sezon 5 padało jego imię, tyle czasu przygotowywali ten wątek tzn że w 6s. odegra on dużą rolę. Cała fabuła pewnie się będzie na nim opierała i jestem bardzo tego wszystkiego ciekawa :) Mam nadzieję tylko że dobiorą świetnego aktora do tej roli :) Niekoniecznie musi być znany, tylko dobry :) Nie jeden aktor pewnie się będzie o nią bił...

ocenił(a) serial na 5
zgadnij_kto

Czytałam książki ;)
Mam na myśli to, że nikt jej nie nazywa hybrydą, mieszańcem, czy inaczej.

W ogóle wątek Warlowa mi się nie podoba.

Badly

Oglądasz Vampire Diaries może?? To samo było z postacią Klausa. Przez połowę sezonu się przygotowywali na jego przybycie. Dużo o nim mówili i długo kazali na niego czekać więc kiedy się już pojawił było ciekawie :) a aktor nie zawiódł, Klaus w jego wykonaniu jest świetny. To samo będzie z Warlow'em. Dobry aktor, scenariusz i fabuła i zobaczysz jak może być fajnie :)

ocenił(a) serial na 5
zgadnij_kto

Oglądam. Jednak po tym co zobaczyłam w tym sezonie to aż strach pomyśleć co po wyczyniają.

theonlykind

Z tego co czytałam, choć nie pojawił się w finałowym odcinku, będzie ważną częścią 6. sezonu. Odpowiedzi na pytanie, czy jest to ktoś, kogo spotkaliśmy w obsadzie TB już wcześniej, Alan Ball nie chce zdradzić.

vinszea

Raczej to będzie ktoś nowy....

użytkownik usunięty
theonlykind

na true blood wiki piszą o nim
Powers:
All the basic vampire abilities
Black magic

to drugie ciekawe ;-)

ocenił(a) serial na 10

Hm... czyli może jakiś czarowni/wampir ? Trochę zagmatwane ale może być ciekawie

ocenił(a) serial na 9
dadada

W końcu Sookie zobaczyła go jako zjawę/ducha i była przerażona.To może być ciekawe. a Nora chyba go zna a raczej napewno.