PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74695
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Szukam czegoś w stylu "Pamiętników Wampirów" lub "Czystej Krwi".
Właśnie się rozchorowałam, mam tydzień wolnego i zastanawiam się, czy są jakieś podobne seriale do tych dwóch, które mogłabym oglądnąć? Najlepiej, by już miały za sobą kilka sezonów lub były zakończone, ale nie pogardzę także czymś krótkim.
Pomoże ktoś? :)

Alix8484

"Moonlight", "American Horror Story", może "Teen wolf", na pewno nie polecam "The Gates" :D Życzę miłego oglądania

Agaciorek999

A ja uważam że The Gates było spoko i polecam "Lost Girl"

Agaciorek999

Czemu nie The Gates .Fajny serial tylko szkoda że go zakończyli w kij ni w oko.

Alix8484

Jeśli podoba ci sie true blood, to może przypadnie ci do gustu inny serial fantasy HBO - Gra o tron.
Oprócz pamiętników stacja CW ma jeszcze jeden świetny serial - Supernatural.
Oba polecam, aczkowiek tematyka się trochę różni....aczkolwiek w tym drugim też pojawiły się wampiry;)

Twoflower

Teen Wolf - polecam, wciąga i fajnie się ogląda :)

Twoflower

Gra o tron- tez polecam bardzo bardzo oraz Filary ziemi
:D

Alix8484

Rzym.

WhiteDemon

rzym błeheh. to ja polecam dugi hałzer lekarz medycyny

Alix8484

Pewnie już po "urlopie", za to ja polecam serial "Kindred - The Embraced". Serial nie ma dużo odcinków, za to bardzo fajnie się ogląda. Tematyka to przede wszystkim wampiry. Historia jest skupiona wokół jednego miasta i traktuje o perypetiach różnych frakcji wampirów w tym mieście. Polecam.

PS. Znawcy gry Vampire The Masquerade powinni koniecznie zapoznać się z tą serią.

Siguror

American Horror Story

Alix8484

Wiem zę to nie w tym stylu ale spartakus krew i piach .Polecam szczerze pierwszy sezon.

terron

tylko niech miskę pod kompa podłoży... krew się leje strumieniami jeszcze dziewczyna kaszanki narobi ;) a poważnie świetny serial

zojchincu

bez przesady sceny z krwią są na tyle komiksowe że nie da się ich brać na poważnie

terron

było to żartem napisane...... ;)

Alix8484

Ew. "The secret circle".

Alix8484

"Internat",i nie zniechecajcie sie tylko dlatego ze to hiszpanski serial,nie ma nic w sobie telenoweli a jest tak wciagajacy!!

Alix8484

Już dawno po wolnym, ale często ludzie szukają takich seriali, więc:

1. Moonlight (niestety 1 sezon, ale niezły) - Coś jak kryminalne zagadki Las Vegas, tylko detektywem jest wampir
2. Być człowiekiem (dwie wersje brytyjska i amerykańska) - główni bohaterzy to wampir, wilkołak i duch
3. Teen Wolf (nawet wciąga) - jak na razie same wilkołaki i ich łowcy
4. the Secret Circle - o czarownicach
5. Once Upon A Time - może nie ma w nim wampirów, ale jest wiedźma i klimat baśni
6. the Gates - historia miasteczka, mix wszystkich stworzeń - ludzie, wampiry, wilkołaki, czarownice, duchy, sukuby itd (skrzyżowanie pamiętników i gotowe na wszystko)
7. Lost Girl - historia Bo czyli sukuba, dziewczyna żywi się energią życiową (seksualną) ludzi i jest ona rodzajem elfy niezależnej od jasnych i ciemnych elfów (wilkołaki, wampiry, syreny - wszystko jest podgrupą elfów)
8. Demons - serial o łowcach demonów, wampirów też (niestety mało odcinków)
9. Eureka - brak w nim wampirów, ale serial opowiada historię miasteczka które kiedyś założył Einstein i mieszkają w nim sami geniusze pracujący dla rządu, podobnie jak The Gates występuje szeryf, który jest lekiem na całe zło
10. Haven- serial o miasteczku w którym pojawiają się różne kłopoty, i tylko policjantka Parker, która także jest dotknięta kłopotami, może je rozwiązać
11. Siły Pierwotne - to też całkiem niezły serial warty uwagi ale już odbiega od wampirów - skupia się na podróżach w czasie i potworach z przyszłości i przeszłości - ciekawa fabuła
12. Terra Nova - podobnie jak siły pierwotne podróż w czasie tylko do ery dinozaurów - polecam
13. Sanctuary - Helen Magnus główna bohaterka razem z córką pomaga przetrwać zagrożonym stworzeniom i daje im schronienie w jednym z wielu sanktuariów istniejących na Ziemi - wciąga
14. Więzy krwi- pani detektyw i jej asystent wampir - Zaczynam oglądać

Wpisujcie swoje propozycje, ciekawych seriali z krótkim opisem

kitanka_kasia

Supernatural - historia dwóch braci, którzy tropią wszelkie potwory, co prawda za dużo wampirów nie ma, ale całe zgraje duchów, demonów, ghuli itp, a w czwartym sezonie sezonie serial przybiera bardziej "boski" wymiar :)

kitanka_kasia

Ja dodam Misfits-brytyjska produkcja o piątce outsiderów,którzy w wyniku burzy otrzymują nadnaturalne moce.Rewelacyjny humor,polecam gorąco.

A no masz rację - rewelacyjny serial, zapomniałam o nim wspomnieć :)

Alix8484

Widzę, że chyba nikt nie polecił nowego serialu "Grimm". Nick jest policjantem, a po smierci jedynej krewnej przejmuję jej misję. Jak jego przodkowie jest Grimmem, co daje mu mozliwość ropoznawanie potworów, które maskuja swoją prawdziwą twarz, coś jak wilkołaki, ale są jeszcze ludzie-smoki, pająki, jaszczury i wiele innych. Jego zadaniem jest ich tępienie. Do tego Nick musi ukrywać swoje nowe drugie życie przed ukochaną i przyjaciółmi. Bardzo fajny serial - wątki kryminalne, nadprzyrodzone i spora dawka humoru.

Alix8484

Gorąco polecam serial "Being Human" wersja US. Serial o losach trójki bohaterów Sally (ducha), Josha (wilkołaka) i Aidana (wampira). Osobiście jestem pod wrażeniem :)

Alix8484

Ja polecam "pod osłoną nocy" świetny serial o wampirze-detektywie. Szkoda tylko że skończył już się i to przy 1 sezonie :( Ale mimo wszystko polecam :D

Alix8484

Polecam Supernatural i Being Human ;)