PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74725
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

O to kolejny zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=G2QLuOQJIOs jak Wasze wrażenia? :)

ocenił(a) serial na 8
Dylax

Widzę, że "wróżkowe" dzieci Andy'ego zdążyły dorosnąć w ciągu 3 odcinków...

ocenił(a) serial na 8
Dylax

Widze ze nastepny odcinek bedzie tak samo nudny jak trzeci. Chce w koncu zobacz tego Warlowa !

ocenił(a) serial na 8
Magic1997

Moze Warlowem jest ten nowy wrozek? moze potrafi zmieniac sie we wrozki ? kij wie, a moze po prostu mu pomaga, bo wydaje sie strasznie podejrzany...

Magic1997

pół wróżka pół wampir :D

ocenił(a) serial na 8
Cry_Wolf_

Czyli tez twierdzisz ze to moze byc on ?

ocenił(a) serial na 9
Magic1997

teraz masz juz swoja odpowiedz :D

ocenił(a) serial na 8
Dylax

Eh, zrobiles mi spoiler bo ja jeszcze nie ogladalem ;/.

ocenił(a) serial na 9
Magic1997

To po co zagladasz? Widac ze temat ostrzegal przed spoilerami prawda?

ocenił(a) serial na 8
Dylax

Zobaczyłem tylko powiadomienie. Nie domyśliłem sie ze to z forum Czystej...

ocenił(a) serial na 9
Magic1997

o.O wha? Jak to? Przecież to forum czystej wiec wiadomo ze tematy, się jej tyczą x)

ocenił(a) serial na 8
Dylax

No ale nie myslalem ze ktos mi napisze spoiler. Po prostu to dzialo sie zbyt szybko i glupi przeczytalem.

ocenił(a) serial na 9
Magic1997

Tak na dobra sprawe ja nie napisalem czy jest czy nie, ale nie wiem czy ktos tutaj napisal co sie stalo w tym odcinku ;)

ocenił(a) serial na 8
Dylax

Jak na razie nie czytam nic już co jest w tym temacie :d

ocenił(a) serial na 8
Dylax

No i juz wiem. Ciekawe czy Sooki go zabije, mam nadzieje ze nie bo jestem ciekawy tego Warlowa, czy jest raczej dobry czy zly. Jak by chcial to by juz wszystkich pozabijal a on tylko sie zemscicil na dziadku, a i czemu nie pil jego krwi ? czy wampiro-wrozki nie pija ludzkiej krwi czy tam wrozkowej ... Mam nadzieje ze go nie dedna bo jak dla mnie to ciekawa postać nawet.

ocenił(a) serial na 8
Dylax

komentarz pod filmem
"Noooooo, I do not want Ben to be Warlow, I like him for Sookie...plus if he was Warlow wouldnt grandpa be able to tell! He is the king of the fairy!" wut?

ocenił(a) serial na 10
Dylax

Co mówi Nora na końcu bo zrozumiałem chyba tylko, że Warlow jest potomkiem Lilith.

ocenił(a) serial na 8
felek87

Dokładnie tak Lilith stworzyła Warolw i zgodnie z tym co powiedziała Nora tylko on może zabić Lilith

ocenił(a) serial na 8
Zuzaa_3

A jak myslisz, ten nowy wrozek moze byc Warlowem ?

ocenił(a) serial na 8
Magic1997

Szczerze mówią, nawet mi to do głowy nie przyszło, dopiero tu na forum o tym wyczytałam. Mam nadziej, że tak nie będzie, bo niby jak wampir może być wróżka i do tego jeszcze zmieniać kształty zbyt naciągane dla mnie, ale w tym serialu można się wszystkiego spodziewać. Choć bezwątpienia z Benm coś z nim jest nie tak:)

ocenił(a) serial na 8
Zuzaa_3

Pojawił się nagle tam gdzie zostali zaatakowani wróżki. Wydaje mi się ze dowiedział sie dzieki Sookie o tym miejscu i poszedl tam ich zaatakować. Gosc jest strasznie podejrzany.

ocenił(a) serial na 8
Magic1997

Gościu jest mocno podejrzany i na bank ma coś za uszami. To jego nagłe pojawienie się w lesie, było dość dziwne. Niby go wampir zaatakowała, a on się obronił. Tylko z tego co pamiętam jak Sooki używał swoje mocy wróżki na Russellu to oprócz tego, że go odrzuciło na pare metrow, to nic mu nie bylo. Dopiero kilkanaście prawidziwych wróże zabiło Russella.
Co do Bena to może współpracuje z Warlowem, albo pracuje dla kogoś innego. Sooki powinna juz przywyczaic, zeby nie ufac nieznajomym.

ocenił(a) serial na 8
Zuzaa_3

I na dodatego jest strasznie zainteresowany Sookie. Na bank cos jest nie tak.

ocenił(a) serial na 8
Magic1997

To chyba akurat taka koncepcja, serialu ze prawie kazdy samiec leci na Sooookie. :). Ale i tak pewnie sie okaze ze jego pomoc niesie za soba jakis ukryty motyw.

ocenił(a) serial na 8
Zuzaa_3

Moze ta, ale wydaje mi sie ze twrocy nie dali by kolejnego zakochanego gacha dla Sooki, i ze ten koles jest nia w inny sposob zainteresowany.

ocenił(a) serial na 8
Magic1997

Obawiam, ze w ksiaze byl jakis wroz ktory sie kolo niej krecil, dokladnie nie wiem bo jeszcze nie przeczytalam wszystkich tomow. Ale obstawialm bym ze chce niej dobrac nie tylko w sensie fizycznym.

ocenił(a) serial na 8
Zuzaa_3

Na początku myślałam, że jest to postać z "dotyku matrwych".W tym tomie Sookie znajduje w lesie rannego faceta i zabiera go do domu. W rzeczywistości jest to świateczno-erotyczny prezent od dziadka. (fuuuj). Ale w ostatnim odcinku okazało się że Niall nie zna Bena więc to nie to. W książkach kręciły się koło Sookie męskie wróżki ale Niall ich znał bo byli to jego potomkowie. Kim jest ten typ...? nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 8
Cocomilla

No tak ale w książkach to był prawójek (czy coś w ten deseń) Sook który wyglądał jak Jason no i Claude, brat Claudine. No ale tutaj włączają jakieś dziwne wątki. Nie sądze zeby to był Worlow... Myślę że namiesza ale raczej to może być ktoś w tylu następnego chłopaka Sook... Nic więcej. Wróżkowe córki Andiego błagam ? Ostatnio nic się nie trzyma kupy.

ocenił(a) serial na 8
xxxmagdalena17xxx

Przypuszczam że to będzie jakaś krzyżówka postaci książkowych. Ten lowelas z "dotyku martwych" z jakimś wróżem. Bardzo brakuje mi Quinna w życiu Sookie więc może postanowili jakoś powetować tę stratę nowym boyfrendem.

ocenił(a) serial na 8
Cocomilla

Tak Quinn był spoko, aczkolwiek zawsze byłam Teem Eric :D Ale szkoda że nie wprowadzili jego wątku, zawsze podobał mi się ten wątek z przejmowaniem Luizjany przez króla Nevady, kiedy Quinn wysłał siostrę do Sook :) A tutaj co wszystkim zrobili Billa - poza tym do cholery gdzie jest ta cała władza nad władzą? Co już nikt nie panuje nad wampirami? Ej no tu są takie braki że nawet 5-letnie dziecko by to zobaczyło.

ocenił(a) serial na 8
xxxmagdalena17xxx

Bo wątek władzy od początku kulał. W końcu postanowili to rozwiązać niszcząc zwierzchnictwo i porobiło się jeszcze bardziej idiotycznie. Bill dostał mega rolę (W oryginale jego rólka staje się marginalna) Wymyślają dziwne, absurdalne historie które potem próbują ratować przeplatając z pierwotnymi pomysłami autorki Na mój gust to powinni powywalać na zbity pysk scenarzystów za picie w pracy i zatrudnić jakiś rozgarniętych fanów książkowej serii bo serial lecii.....

ocenił(a) serial na 8
Cocomilla

Dokładnie tak, ewidentnie przeginają z piciem bo naprawdę coś jest nie tak. Chcą być lepsi niż autorka a wychodzi jak wychodzi. Trudno daje im jeszcze szanse więc poczekamy do poniedziałku, nie wiem może w końcu pokażą tego Worlow'a i nagle stanie się ciekawie... Yh a tak się cieszyłam na ten sezon i jestem cholernie zawiedziona...

ocenił(a) serial na 5
Cocomilla

Może Ben jest mieszaniną Barry'ego (boy hotelowy w "Living Dead in Dallas", który okazał się prapraprawnuczkiem Cataliadesa) z tym wróżem? Barry też był telepatą. Jeśli się okaże tym idiotycznym Warlowem to ja chyba sobie daruję oglądanie. Pół wróż, pół wampir, tego jeszcze nie było.

ocenił(a) serial na 8
Badly

Mam wrażenie, że twórcy wprowadzili Bena by nowym "ciachem" odświeżyć fabułę. Nie przychodzi mi do głowy nikt kto mógłby być jego książkowym pierwowzorem (oprócz "świątecznego prezentu" od dziadka) i obawiam się, że będzie to taki sam wymuszony i sztuczny twór jak "siostra" Erica. Polegli strasznie z tym serialem. Teraz bardziej to przypomina nieudaną parodię "True blood" z pierwszych sezonów. Nigdy tego nie zrozumiem. Pominęli tyle świetnych postaci a przedłużają obecność lub dają życie przeciętnym...

ocenił(a) serial na 8
Cocomilla

Jednak mi sie wydaje ze to albo pomocnik Warlowa, albo on sam. Chyba ze przyszedl z jakams misja, kij wie.

ocenił(a) serial na 9
Zuzaa_3

Russela zabił Eric :D

ocenił(a) serial na 8
Dylax

Własnie chya jednak wrózki:), Eric go złapał i chciał go przebić kołkiem, ale Russell nagle zaczął sie "świecić" od srodka i po chwili bylo po nim:)
http://www.youtube.com/watch?v=YxZWRFIcWW0

Zuzaa_3

Mi się wydaje, że zaczął się świecić, bo wypił wcześniej krew wróżki. Ale kto tam wie :/ Coraz ciężej się idzie połapać w tym serialu.

ocenił(a) serial na 8
Melisandre

Wydaje mi się, że był to zbiorowy wysiłek. Wróżki zaczęły Russela osłabiać światłem a Eric dokończył dzieła.

ocenił(a) serial na 7
Zuzaa_3

jak dla mnie zabił go Eric , a światło wystrzeliło z niego dlatego że wcześniej skonsumował wróżkę

ocenił(a) serial na 6
czaromaro

Chyba najprędzej;)

ocenił(a) serial na 8
czaromaro

Ale Eric w 4 sezonie też "wypił" całą wróżkę i jakoś nie zaczął świecić od środka:) Jak dla mnie Eric go złapał trzymał kołek przy jego sercu, ale go nie przebił, tylko moc wróżek go wykończyła
http://www.youtube.com/watch?v=nvBZpG4l1I0

ocenił(a) serial na 10
Dylax

+Jedyny plus to , że Ginger będzie wrzeszczała :P

Matt142

Też na to czekam:D Ginger zawsze odświeża trochę atmosferę jak pokrzyczy:D A ostatnio też miała dobre wejście, padłam jak usłyszałam- Nie będzie seksu?:D

ocenił(a) serial na 9
alien_2

No coz :D Troche racji w tym jest :P

ocenił(a) serial na 8
Dylax

Wszystko okey ale mnie jedno nurtuję BabyVamp jess no i te jej miny Oo.Ciekawe tez czemu nie był pokazany w ogóle Jason...

ocenił(a) serial na 10
Dylax

odcinek był ok, już w tamtym odcinku wiedziałam że ta Willa będzie przemieniona w wampira przez Erica i on ją wyśle do Tatusia.
Wampiro - wróżek mnie zaskoczył nie wiedzialam ze takie cos może być niedługo będzie pewnie tak jak w pamiętnikach wampirów hybryda wampira i wilkołaka ..
szkoda mi dziadka Sookie był bardzo ciekawą postacią.
Bill robi nową krew , może być ciekawie ..
Ciekawe też czy Jessica zabiła córki Andyego ;d

ocenił(a) serial na 8
Diablicaaa

Diablicaaa, nie chcę Ci serwować zbyt mocnych spoilerów, ale nie martw się, jeszcze zobaczysz dziadka Sookie.

ocenił(a) serial na 9
Divine

Pewnie za jakis czas :) Ale czy jest jakas pewnosc?

ocenił(a) serial na 8
Dylax

[SPOILER DOTYCZĄCY DZIADKA SOOKIE]
..
.
.
.
.
Widziałam go w jednym z trailerów zapowiadających 6 sezon, jeszcze przed premierą, na pewno był to fragment z któregoś z odcinków następujących po odcinku 4, wtedy pewien szczegół sprawił, że fani myśleli iż to on będzie Warlowem.
.
.
.
.
.
[SPOILER DOTYCZĄCY DZIADKA SOOKIE]

ocenił(a) serial na 9
Divine

Ok, rozumiem :)