Jak myślicie czy Bill zmieni Sookie w wampira? Jestem tego bardzo ciekawa.
Może w 10 sezonie ;) Myślę, że to szybko nie nastąpi, zwłaszcza dlatego, że straciłaby swoją umiejętność, a poza tym wątek związku wampira ze śmiertelniczką jest bardziej pikantny :]
Skąd wiesz że straciłaby swoją umiejętność, może po przemianie by się wzmocniła i mogłaby dogłębniej odczytywać ludzkie myśli. A co do jej przemiany to mam nadzieję,że jeszcze pobędzie człowiekiem, ale po pewnym czasie wątek miłości człowiek-wampir może stać się nudny,chyba że reżyser jest naprawdę kreatywny.
Pewnie w 6 ostatnim sezonie ;) Najprawdopodobniej po przemianie będzie mogła też czytać w myślach wampirom ;P
Ja myślałem, że stała się V w tym odcinku co na końcu Bill ją dźiabnął, a tu się okazało że musi być specjalna przemiana- zakopywania w ziemi itd.
Tak samo byłem pewny, że Lafayeta przemienili (sam o to prosił) a tu ponownie zonk.
pzdr
Co do Lafayeta to myślę,że jego zmieni Eric w niedalekiej przyszłości albo/lub Lafayet popełni samobójstwo w następnym odcinku. Co do przemiany Sookie to uważam,że Bill zmieni ją kiedy ona będzie umierająca,a on nie będzie mógł znieść z nią rozłąki.
Źle się zrozumieliśmy (źle sformułowałam posta)jak będzie umierająca i...nikt nie będzie mógł jej pomóc,to miałam na myśli.
w ciągu dalszym nie rozumiesz.
sookie nawet umierająca może pić krew billa, która ją uzdrowi.
nie ma zatem mowy, żeby bill nie mógł jej ocalić, gdy ta będzie umierać, a co z tym idzie nie zostanie ona zmieniona (bo po prostu nie będzie takiej potrzeby).
Tyle, że nie zawsze krew Billa działa. Właśnie w ostatnim odcinku tak było, że gdyby nie uzdrowicielka to tylko krew Billa nie uratowałaby Sookie, więc w podobnej sytuacji w przyszłości (6,7 sezon) gdy akurat nie będzie uzdrowicielki pod ręką to Bill będzie próbował jął przemienić.
A mnie się wydaje, że Bill nigdy nie przemieni Sookie. Czytałam kolejne części po angielsku i oni w ogóle nie będą razem, ale więcej nie zdradzę :P
A wiecie może kiedy bedzie 4 odcinek 2 serii? bo ja sie nie moge doczekać xD
12-go lipca będą podobno nawet dwa odcinki. Ech, niepotrzebnie HBO sobie zrobiło przerwę... :)
SPOILER !
Nie wiem dokładnie w krótym odcinku, ale po pogrzebie babci Sookie pobiegnie do Billa i ją ugryzie xD
Jeśli ktoś ją przemieni to na samym końcu ale w pierwszych 4 tomach książki nic takiego się nie stało, a gryść ją Bill będzie cały czas podczas sexu, zresztą Eric pare razy też:))
Może będzie to mały spojler,ale pamiętam, że w książce 9 Sookie prosi Erica (dlaczego nie Billa, zgadnijcie sami :P), żeby nigdy, przenigdy nie zmieniał jej w wampira. Nawet jeśli miałaby umrzeć.
Wątpie aby Sookie została kiedykolwiek zmieniona ze względu na swoje wyjątkowe pochodzenie... jeśli ktoś czytał książki i śledzi informacje w Internecie to wie o czym piszę.
Mogłabys mi w skrócie napisac o czym bede kolejne tomy ksiazek, przeczytałam 3( w tym dwa nieoficjalne), nie znam na tyle angielskiego, a juz nie moge sie doczekac.Prosze zlituj sie:) naja17@interia.pl. z góry dzieki
Na pewno nie w 9 tomie książki. Kończy się dość tajemniczo, w pewnym sensie (już nie mogę się doczekać maja i premiery nowej książki). Sookie mówi, że nie chce być zmieniona, ale nie jestem o tym do końca przekonana. Ona chyba za bardzo kocha życie i bliskich żeby pożegnać się ze światem - nawet jeśli będzie z nią bardzo źle. Poza tym "Vampir nie jest złym człowiekiem i ją kocha", prawdopodobnie więc nie zniesie rozstania, jeśli miałby stracić Sookie na zawsze. A swoją drogą myślicie, że chodziło w powyższym cytacie o Eryka czy Billa?
Poza tym autorka miała podpisany kontrakt na 10 tomów, a teraz mówi się o tym, że podpisała kolejny na następne 3 tomy. Myślę, że ciekawie byłoby gdyby właśnie w tych trzech tomach została wampirem i zajęła należne jej miejsce (pamiętacie akcję z rytualnym nożem i mały podstęp Vikinga?).
Jeśli chodzi o przyszłość Sookie, to jak na razie jestem pewna, że chciałaby mieć dziecko, a ewentualny związek z wampirem mocno jej tę sprawę komplikuje (stanie się wampirem skomplikowałoby to jeszcze bardziej). Chyba w tomie 8-mym snuła rozważania, że gdyby mogła urodzić dziecko Erica byłby na czele listy. XD Wtedy też zdała sobie sprawę, że w ogóle robi jakąś listę. :P
W cytacie moim zdaniem chodziło o Erica. Niall spotkał się z Billem dopiero, gdy ruszali Sookie z odsieczą pod koniec książki. Trochę mało czasu na wywarcie wrażenia. :P
Harris wymyśliła taki cliff-hanger, żeby zarówno fani Erica, jak i fani Billa sięgnęli po 'Dead in the family'. I jestem pewna, że nie będzie to ostatnia jej książka z serii.
Fakt. Jeśli idzie o dziecko, to myślę, że może Huntera będzie wychowywać. A poza tym wiążąc się z wampirami wiedziała, że ma niewielkie szanse na dziecko (jeśli w ogóle jakieś).
Co do cytatu, chyba masz rację - ja mam taką nadzieję.
Ja jestem na 4 tomie a dokładniej to 6 pierwszych rozdziałów przeczytałam :P Rany czy w każdym tomie jest Bill? Lubie Ericka ale nie chce aby byli razem i mnie dobija że sie z nim przespała LOL
Chociaż w sumie z Billem też niekoniecznie musi być, ale jak mam wybierać to wolę tego pierwszego LOL Dlatego ciekawi mnie czy w każdej książce się on pojawia? I jak duzo go jest? Bo póki co w tym 4 tomie to go prawie wcale nie ma, tylko był na początku lol