PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74660
6,3 6 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Sophie-Anne ;p

ocenił(a) serial na 10

Właśnie kącze oglądać 2 sezon i jest pewna rzecz która nie daję mi spokoju, a mianowicie:
czemu Sophie-Anne została królową chociaż Eric jest od niej o przeszło 500 lat starszy? AA także,
czemu jest od niego silniejsza i on się jej boi skoro jest młodsza? czy tu chodzi tylko o
stanowisko(że ona jest królową), czy może ona posiada jakąś tajemna moc? Mógłby mi ktoś to
wytłumaczyć , bo książek nie czytałem a kończę drugi sezon i chciałbym wiedzieć szybciej zanim
dotrę dalej ;D

ocenił(a) serial na 10
lovemylove

Eric jest od niej silniejszy ( co jest pokazane podczas jednej ze scen w trzecim sezonie ) tylko przez wzgląd na jej stanowisko powstrzymał się żeby jej nic nie zrobić. A żeby być królem wystarczy tego po prostu bardzo chcieć i angażować się politycznie, Eric ma gdzieś politykę, wystarczy mu prowadzić mały bar w Luizjanie. W trzecim sezonie, który uważam za najlepszy obok drugiego jedną z głównych postaci jest potężny król Missisipi Russell Edgington ( moja ulubiona postać w True Blood :)

ocenił(a) serial na 10
felek87

Ok, dzięki, właśnie o to mi chodziło ;D

ocenił(a) serial na 10
felek87

Aha, jeszcze jedno, ale ona posiada chyba jakąś większą wiedzę od reszty wampirów, skoro i Bill i Eric wpadli na to by dowiedzieć się czegoś o menadach właśnie od niej .

ocenił(a) serial na 10
lovemylove

Jak się później okazuje Sophie - Ann wie więcej nie tylko o menadach ale i o innych stworzeniach ( SPOJLER SPOJLER SPOJLER wie m.in. czym jest Sookie SPOJLER SPOJLER SPOJLER ). Po prostu pewnie ma takie zainteresowania, że wie więcej na te tematy od niejednego starszego i bardziej wpływowego wampira od niej.

ocenił(a) serial na 10
felek87

dzięki, jeszcze raz ;d

ocenił(a) serial na 8
felek87

SPOJLER Eh gdzie te czasy, gdzie wampiry miały swoich zwierzchników i poddanych. To były świetne sezony. Teraz bardzo mi tego brakuje :(

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Racja, wtedy wszystko było bardziej poukładane a teraz jest tylko Billith i bałagan w strukturach wampirów. Swoją drogą dziwne, że w szeregi tak odwiecznych, mądrych i zdyscyplinowanych stworzeń wdarł się nieład. Moim zdaniem wszystkiemu winni są przedstawiciele Zwierzchnictwa, którzy nie wykazali się odpowiednią rzetelnością. Poza Romanem i Salome reszta członków tak elitarnej grupy nic z sobą nie reprezentowała.