Jak uważacie Pamiętniki, czy Czysta Krew? Proszę o uzasadnienie. Nie oglądałam jeszcze
serialu i zastanawiam się nad obejrzeniem. Warto?
Raczej Czysta Krew, według mnie Pamiętniki są dla nastolatków, strasznie mnie denerwuje Elena w TVD.Natomiast w Czystej trzeba wykazać sie dużą cierpliwością, żeby przetrwać pierwszy sezon, który jest do dupy
Jakby Suki była mniej irytująca;)
Angela4b
Oba seriale w swoim gatunku i targecie są dobre. Nie powinnaś uważać czasu im poświęconego ( jeśli się oczywiście zdecydujesz) za stracony. Ale łba pod gilotynę za to nie podłożę;P Jeden i drugi to świetna rozrywka, aczkolwiek co kto lubi.
Możliwe też że żaden nie przypasi;P
Czysta krew zdecydowanie lepsza, jednak tylko do trzeciego sezonu. Później już wszystko kręci się tylko wokół seksu, sporów i przemocy.
I Pamiętniki wampirów i czysta krew są o wampirach, ale istoty te pokazane są w zupełnie inny sposób. W TVD raczej łagodnie, w TB jest rzeczywiście dużo seksu i przemocy. Ja oglądam obydwa seriale i każdy mi się podoba. Mogę więc i jeden i drugi polecić. Ale decyzja zależy już od tego co lubisz.
Zaczęłam oglądać Czystą Krew i stwierdzam, że nawet mi się podoba. Pamiętniki Wampirów również oglądam. Oba filmy moim zdaniem różnią się od siebie. Pamiętniki bardziej są kręcone pod młodzież, a Czysta Krew pod starszą widownię. Mi się podobają oba seriale:)
To chyba się zdecyduję, bo Pamiętniki już schodzą na psy (kto ogląda, nie może zaprzeczyć). A słyszę, że tu bardziej dla dorosłych akcja się dzieję, więc...- Zachęciliście mnie :)
Bardzo dziękuję!
Czysta krew ma taki "brudny" klimacik, nie jest taka wypacykowana jak PW ;) chociaż oglądam oba seriale, każdy z nich ma swoje wady i zalety oraz wzloty i upadki, jednak więcej gwiazdek przyznałabym TB :) miłego oglądania!
Tu bym się do końca nie zgodził. Sadzę, że 1 sezon "TVD" był bardzo dobry, natomiast w 2 i 3 twórcy trochę się w tym wszystkim pogubili, ale po nagłym, a zarazem systematycznym spadku, w mojej ocenie serial ponownie przeżywa swój wzlot. Sezon 4 (w chwili gdy to piszę po 12 odcinkach) ma się rewelacyjnie. Jest to powrót do "korzeni" "The Vampire Diaries", czyli do sezonu 1, który prezentował się świetnie. Chociaż zakończenie serii 3 było genialne. Jeżeli twórcy dobrze przemyślą fabułę, nie stworzą czegoś nielogicznego, nie uśmiercą kogoś kto był obiecującą postacią, tak jak to było w przypadku Vicki Donovan, Pearl oraz jej córki czy nawet "nie wymuszą śmierci" jak to również było z Jenną i Alarickiem to będzie się przyjemnie oglądało bez zbędnych "przykrości". :)
Zdecydowanie TB, TVD jest komedią, do tego dosyć nudną.
Pierwszy sezon TVD był dobry, a później ciągły spadek, jedynie postacie Pierwotnych ratują jakos ten serial.
Zrobię takie małe porównanie:
Klimat- tutaj mam problem. Bo TB ma swój "specyficzny klimat". Zaś TVD ma również klimat, szczególnie chodzi mi o historie pierwotnych i tak dalej.Więc nie umiem wybrać. Remis.
Główna bohaterka- zdecydowanie Sookie. Jak już pisałem setki razy, Sookie jest zabawna. Potrafi zabić i nie żałować tego. Potrafi zostawić dwóch facetów i być sama. Nie bawi się uczuciami innych. Elena jest mdła, niezdecydowana, i jako wampir wcale nie jest lepsza. Punkt dla TB.
Humor- zdecydowanie TB. Ciężki humor, dość głupi czasami. Ale ten serial potrafi mnie rozbawić. Punkt TB.
Bohaterowie- znowu TB. Bohaterowie z charakterem. Każdy jest inny
Więc dla mnie zdecydowanie TB.