PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74705
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Co do kłów to myślę że twórcy bardzo źle je zinterpretowali. Wysuwają się wampirom z takim skrzekotem jakby to były jakieś sztuczne automaty a nie zęby. Irytuje czasem to że wampiry jak się przekomarzają wysuwają je (jakby chciały pokazać,który groźniejszy) i syczą jak koty.
Co do wampira Romana jestem ciekawy ile ma lat... Został tak szybko zabity a był przecież przywódcą :(

ocenił(a) serial na 7
Lestat_18

A mi się akurat bardzo podoba jak zrobili kiełki wampirom w "True Blood", razem z tym kliknięciem. ;] A ich pokazywanie? To bardzo naturalne. To jest ich najważniejszy narząd można powiedzieć, nic dziwnego, że używają ich w czasie przepychanek o dominację. Bardzo zwierzęce.

O ile pamiętam z wczesiejszych dyskusji Roman miał około 500 lat.

ocenił(a) serial na 8
milkaway

Trochę bez sensu żeby miał tylko 500 lat, bo byłby młodszy od Erica, już nie mówiąc o Rusellu, Salome i ogólnie Zwierzchnictwie.

ocenił(a) serial na 7
talesniczek

Niestety w ostatnim sezonie TB wiele rzeczy nie miało sensu. Np. Eric przytrzymywany przez dwóch gorylów ze Zwierzchnictwa i Nora rozdziawiająca mu żuchwę, żeby go napoić krwią. Powinien jej odgyźć tą łapę i przerobić na krwawą miazgę strażników. Bill też to dla niego marny proch, a obchodzi się z nim jak ze śmierdzącym jajem. ;]
Nie tylko Roman był w Zwierzchnictwie młodzieniaszkiem. Wg wikii ta ruda babka miała około 200 lat, Kibwe też 500

ocenił(a) serial na 8
milkaway

A reszta wampirów z władzy ile miała lat? Np ten wampiro-chłopiec?

ocenił(a) serial na 7
Lestat_18

Salome trochę ponad 2000, podobnie Dieter, Nora 600. Chłopiec miał ok. 400, a został przemieniony w wieku 9 lat.

ocenił(a) serial na 8
milkaway

To dziwne że przemieniali dzieci bo przecież niby nie wolno było...

ocenił(a) serial na 7
Lestat_18

Być może w "uniwersum" serialu nie było takiej zasady. Nie pamiętam, czy było to kiedykolwiek wspomniane.

Cóż, być może został przemieniony na podobnej zasadzie jak w "Wywiadzie z wampirem" albo jego maker lubił dzieci... Stwórca Erica z książek preferował "towarzystwo" młodych dobrze zbudowanych chłopców. Po Ericu przemienił nastoletniego carewicza w czasie rewolucji bolszewickiej.

ocenił(a) serial na 8
Lestat_18

Z tego co wiem w książce nie było chyba takiej zasady. W jednej z części, w której był ten wampirzy szczyt, była przecież rozprawa między rodzicami chłopczyka, a jego stwórczynią. A wampirzyca przemieniła chłopca, bo był umierający, jego rodzice oczywiście się na to zgodzili, a później wynikły z tego jakieś problemy. Później tak jak pisze milkaway pojawił się Aleksy, tak chyba miał na imię. Więc chyba jednak nie było żadnego zakazu na temat przemieniania dzieci. Może pomyliło Ci się ze 'Zmierzchem', bo tam właśnie nie wolno było przemieniać dzieciaków.

Romini

Fajnie, jakby przemienione dziecko dorastało normalnie, a "zatrzymywało" się np: w wieku 30stu lat :P

Cry_Wolf_

Aha i wampiry powinny móc mieć dzieci, żeby sie krzyżować z innymi dziwadłami

ocenił(a) serial na 7
Cry_Wolf_

Motyw żywcem ze "Zmierzchu", gdzie wampiry są praktycznie bogami. :/ Wampiryzm oprócz pewnych zalet powinien nieść też "przekleństwo", na szczęście w TB niesie.

milkaway

wiem wiem :P
z drugiej strony wkurza mnie to że seriale o wampirach są takie monotonne
w każdym wampiryzm ma swoje przekleństwo i jest prze je bane być wampirem :P nawet Edward biadoli że to smutny los xD

brakuje mi filmu, który by pokazywał jak za je biście jest być wampirem! wiecznie młody, piękny, silny i do tego hipnoza - można ruchać wszystkie laski xDDD a przekleństwo było i jest: wrażliwość na światło, srebro i krycyfiksy :P

ocenił(a) serial na 7
Cry_Wolf_

Edward biadoli, bo jest kiepsko zbudowaną postacią. ;] Nigdy nie zrozumiem po kiego grzyba przeszło stulatek chodzi regularnie do szkoły...

A TB właśnie pokazuje jak wampiryzm może być przyjemny - czysty hedonizm, władza, siła, pieniądze...

ocenił(a) serial na 8
milkaway

Wydaje mi się że to bardziej kwestia szacunku do władzy, że nic nie zrobił Billowi xD
Ale zobaczymy jak to się wszystko potoczy w następnym sezonie, skoro Bill jest teraz badassem.
A co do wieku to jestem w szoku. Jak mówili że są z krwi Lilith to myślałam że serio chociaż Roman od niej "pochodzi" .

ocenił(a) serial na 7
Lestat_18

Mnie zastanawia jedna rzecz. Czemu wysuwają im się dwójki a NIE KŁY????? Czy nikt tego nie zauważa? :P

ocenił(a) serial na 10
Alassea

wysuwają się kły, które zakrywają dwójki