Nareszcie ;) !!!
http://www.youtube.com/watch?v=iu3Tw4-pKg4
wszystko super
będzie się działo
ale do diabła!
gdzie jest Eric?????
specjalnie go nie pokazali, by fanki przebierały nogami do końca czerwca czy jak?
Heh, też mi to rzuciło się w oczy - brak wysokiego blondyna ;p a trudno go przeoczyć.....byłoby miło gdyby go pokazali ale chyba tego nie zrobią, sami by się "wydali" tym, że żyje. ( OK, dobra ;p każdy z nas i tak wie swoje, ale póki czarno na białym go "żywego" nie pokażą spekulacje pozostają )
Tu coś się pali : https://24.media.tumblr.com/73d4ea914b6f9198a6c979796b1abf28/tumblr_n5r8jy6bF71q aufopo1_500.gif
Eric na pewno przeżyje, może uratuje go Pam, albo poradzi sobie w jakiś inny cwany dla niego sposób.
Ale może go nie być np. jeszcze w pierwszym odcinku, bo zanim oni wrócą z tej swojej Szwecji... :D
Obstawiam, że on pojawi się "później" , zresztą słuszna uwaga, zanim wróci z gór ;) ale niech zafundują mu powrót z rozmachem ;)
Nieźle zrobiony. Szkoda, że to fanowski zwiastun.
Kurczę, gdyby wypuścili serial na początku czerwca, jak było wcześniej, mielibyśmy już za sobą chociaż jeden odcinek. Waiting sucks!
Dokładnie! Cały zwiastun jest świetny ale dla sceny z nim nieustannie przewijałam ten moment aby lepiej doświadczyć "aury" Lafayetta ;D Nie ukrywam, że to moja ulubiona postać i liczę szczerze na to, że w tym sezonie "da czadu" ;)
Haha ja też musiałam przewinąć ;)
Wg wydaje mi się, albo przynajmniej dla mnie, że ten serial budują takie pojedyncze gesty charakterystyczne dla danej postaci. Jak np żółty dres Pam, albo pogoń Andy'ego za świnią :D
Wg oznacza "według", nie "w ogóle". Bez złośliwości. Nie mieszajmy ludziom w głowach i nie psujmy naszego języka, proszę Was.
Na złagodzenie: :)
Spoiler (mały)
"Odcinek 7.01 “Jesus Gonna Be Here”
W premierowym odcinku 7 sezonu zobaczymy gang wampirów, który przepuści atak na Bon Temps.
Odcinek 7.02 “I Found You”
Sookie i Jason znajdują się w opuszczonym mieście w poszukiwaniu odpowiedzi na swoje problemy. Tymczasem Pam nadal szuka Erica."
http://www.true-blood.pl/wiadomosci/fabula-i-tytuly-1-i-2-odcinka-7-sezonu-true- blood/
Serio? Sezon ma mieć kilka odcinków, a w 2 Pam nadal szuka Erica? Mam nadzieję, że to nie oznacza, że nie zobaczymy go do czasu aż ona go znajdzie. Nie chcę oglądać w kilku ostatnich odcinkach tylko Sookie i Billa.
Nie martwcie się, ten odcinek nosi tytuł "Znalazłem cię", więc może już w trzecim wróci. A to bardzo prawdopodobne (można nawet powiedzieć: pewne), bo brał udział w zdjęciach i twórcy potwierdzili, że przeżyje.
Co do Sookie i Billa, jestem za, zawsze im kibicowałam. :)
Nie mam wątpliwości co do tego czy przeżyje, ale wygląda na to, że pierwsze 2 odcinki będą bez Erica. Stawiam, że zafundują nam coś w tym stylu, że o Ericu nie będziemy wiedzieć kompletnie nic do końca drugiego odcinka, Pam znajdzie go i dopiero w 3 opowie co tam się działo itd. A to daje nam 2 odcinki biegającej Pam i scenek z mało znaczącymi dla mnie postaciami. Dla mnie to jest Eric Show i wolałabym żeby był obecny od 1 odcinka:)
https://www.youtube.com/watch?v=KmO6dn0YHbA
może mi ktoś powiedzieć jak nazywa się ta piosenka z tego trailera?
bo strasznie mnie to męczy :P
Czasem się zdarza, szczególnie jak się człowiek spieszy. To trochę tak, jakby w rozpędzie powiedzieć, że "woda wrzy". Wielokrotnie słyszałam. Strasznie śmieszne. Można po prostu "pęc" ze śmiechu.
A co zrobić z naszymi lekturami? U Sienkiewicza wiele razy doszukałam się słowa "wziąść", nie wspominając o tym, że przeczytanie "Chłopów" od deski do deski wyłącza mózg na jakiś tydzień...
Najgorzej właśnie, że osoby nieczułe na ortografię itd. pomieszały w głowie tym, co starają się poprawnie pisać. Przecież ja widzę, że koleżanka Juke jest bardzo uważna. Sama zresztą czasami się zastanawiam dziesięć minut nad krótką wypowiedzią, nawet jeśli mam co czytać do poduszki.
Jednego tylko nie zrozumiem. Jak można cały czas stawiać spację przed znakami interpunkcji?
Oesu, ta spacja! Zęby mnie aż bolą od czegoś takiego. Są tacy, którzy stawiają przed, a po już nie, to dopiero dziwactwo.
:)))))) o tym samym pomyślałam
ale tak już będąc przy temacie "Chłopów"- ekranizacja była tak znakomita, że śmiało można sobie odpuścić czytanie, chociaż w tym jednym przypadku
Zawsze warto przeczytać książkę, ekranizacja to nie to samo. Zgadzam się, że jest świetna, ale książka jest ważna. No chyba, że ktoś myśli żeby byle jak poznać treść żeby zaliczyć kartkówkę na polskim;) Pamiętam, że w szkole czytaliśmy tylko 1 część, a potem od razu była kolejna lektura i nie przeczytałam całości. Z pewnością to nadrobię, nie wiem czemu niektórym ta książka się nie podoba. Z pewnością czytałam nudniejsze lektury i napisane trudniejszym językiem.
kartkówki to ja pisałam milion lat temu ;)
teraz wracam chyba z sentymentu do starych lektur, "Chłopów" nie przerobiłam całych ale "Nad Niemnem" czy "Lalka" przeczytane od dechy do dechy i to z wielką przyjemnością :)
Sienkiewicz napisał parę lektur szkolnych, a taką lekturą jest również książka "Chłopi". Nigdzie nie napisałam, że był jej autorem.
Poza tym Sienkiewicz i Reymont stylizowali język narracji i bohaterów, reszty związków nie chce mi się szukać.
Zapowiada się świetnie. Mam nadzieję że siódmy sezon okaże się lepszy niż dwa poprzednie.
Ja już nie mogę się doczekać! Z jednej strony chcę już zaraz oglądać nowy sezon, no z drugiej strony jest ta świadomość, że to koniec ;/
Noo.. Jutro jest ostatni odcinek Gdy o tron, tak szybko zleciał ten sezon. Tak myślę co dopiero będzie z Czystą krwią, jak to tylko 8 odcinków i całkowity koniec?:(
Heh, jak wyszedł 1 odc. Gry o Tron - pierwsze co pomyślałam..."no to teraz czas szybciej zleci , skończy się ten serial i rozpocznie mój ukochany :) " Osobiście nie wiem jak "przeżyję" koniec TB, no cóż zacznę oglądać od nowa pewnie, a jest co :)