Naprawde trzeba zakładać taki temat po raz któryś? Wiele razy już omawialiśmy tu na forum, który z seriali jest lepszy. Kolejny temat nie jest potrzebny.
Pamiętniki mają ciekawszą fabułę i wiecej zwrotów akcji, ale czasami zbytnio widać, że serial ten jest głównie adresowany do nastolatek. Jeśli przestawiliby się na trochę dojrzalszą widownię to byłby to naprawdę genialny serial (i tak jest świetny).
Ale na razie wolę True Blood, chociaż ostatni sezon (poza Billem) dość marnie mi się podobał i też miał parę niedociągnięć.
Po co oceniać ;o
Każdy ogląda co lubi. Moim zdaniem nie ma lepszego, oba mają lepsze i gorsze strony. Jednak i tak myślę, że wszystkie sa do siebie podobne, a najbardziej "kilkuset letni wampir, odszedł od swojej miłości (wampirzycy, która go przemieniła). Oglądałem trzy różne seriale (TVD, True Blood, Więzy Krwii).
A jeżeli dodać do tego lepsze czy gorsze, to biore Blood Ties.
eej, ja wolę TB, a miesiączkuję dopiero rok. ; c Przez ciebie mam teraz kompleks, bo uwielbiam Czystą Krew. ; ]
Tak, bo to, co napisałeś jest strasznie dojrzałe. Ty widać miesiączkujesz dłużej niż dwa lata.
W sumie oba seriale utrzymane są w innym klimacie i oba mi odpowiadają. To zależy w jakim jestem nastroju, ale generalnie to oba seriale są dobre. I tak jak ktoś napisał, Pamiętniki mają zdecydowanie ciekawszą fabułę, więcej zwrotów akcji. Ale TB mają swój klimat. Denerwuje mnie tylko Bill, bo generalnie to prócz tego, że jest przystojny, za wiele nie wnosi. Jego mimika zbytnio przypomina mi Edzia ze Zmierzchu :(
Proszę was... dla tych którzy jeszcze nie wiedzą,albo myślą inaczej to po prostu nie są świadomi tego co piszą,bo to oczywiste że lepsza jest Czysta krew ! ! ! ;p
Oba seriale są świetne:
1 sezon-szczerze to ani TB ani TVD mnie nie powalił ale moim zdaniem lepszy TVD.
2 sezon-i tutaj mam problem bo to moje ulubione sezony ale uważam że TB wygrywa w tym przypadku.
3 sezon-co prawda TVD jeszcze się nie skończył ale jak na razie jest różnie w tym sezonie,TB to był ciekawy sezon i to bardzo.
Więc głos na TB.
Ale 4 sezon TB mnie zmasakrował..był tak słaby.
Więc ostatecznie wolę jednak TVD chociaż TB jest zaraz za nim i nie odbiega od niego.
przeciez 2 sezon true blood to totalna bieda. mam 19 i uwazam ze tvd bije true blood na glowe. ba, uwazam ze true blood to najgorsza produkcja hbo. ogolnie w moich rozrachunku jest tak
1sezon - nic powalajacego w obu przypadkach, taki introduce do tego co sie bedzie dziac wczesniej.
2sezon - true blood totalna bieda, tvd natomiast z odcinka na odcinek lepsze
3sezon- najlepszy true bloodowy sezon, ale w przypadku pamietnikow jeszcze lepszy(szczegolnie pierwsza polowa bo teraz troche wieje kupą ;])
4sezon teu blood - totalne dno jak s2, mam nadzieje ze sezon 5 bedzie ostatnim i wezma sie za cos porzadnego