PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74724
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

True Blood Season 6: Tease #1

https://www.youtube.com/watch?v=INJC8eHNNHM

W końcu jakiś zwiastun :)

ocenił(a) serial na 10
siljesol

Zapowiada się ciekawie :)

ocenił(a) serial na 10
siljesol

Boże nie mogę się już doczekać byle do czerwca

siljesol

Niestety wygląda na to, że ostatni sezon ma być stworzony w duchu piątego. Bez Alana Balla bardzo obniżył swoje loty i nie widzę dla niego żadnej nadziei. Będę oglądał wyłącznie z sentymentu dla pierwszych dwóch, trzech sezonów.

ocenił(a) serial na 9
Minutus

Dokładanie, zgadzam się. Dla mnie sezon 5 to była mega porażka w stosunku do 3 czy 2. Kończąc oglądać sezon 3 uważałam, ze to mistrzostwo i każdy kolejny sezon będzie równie świetny ale przeliczyłam się.

UpTrinity

Gdy dwa lata temu kończyłem trzeci sezon nie mogłem się doczekać czerwca, jednak 4 i 5 sezon to istny regres. "TB" stała się kolejną bajeczką o wampirach, tyle że z większą ilością seksu i przemocy.

ocenił(a) serial na 9
Minutus

Zgadzam się w 100%. I żałuję bardzo, bo to był mój ulubiony serial i myslę, że zmarnowano ogromny potencjał.

ocenił(a) serial na 5
Minutus

Przepraszam bardzo, ale to Alan Ball im zostawił takie badziewie na 6 sezon. On zrezygnował po stworzeniu 5, a nie przed.

Badly

Przyznaję się bez bicia do błędu. Pierwsze sezony po prostu są nieodrodnymi dziećmi Balla do tego stopnia, że pomiędzy sezonami 1, 2, 3 a sezonami 4 i 5 postawiłem granicę i zacząłem utożsamiać te pierwsze z twórcą "Six Feet Under".

Pytanie brzmi - co się stało z Ballem? Czy HBO wymagało na nim takiego prowadzenia fabuły, po prostu się wypalił lub znudził czy też nie udźwignął na dłuższą metę opowiadania o wampirzym świecie w sposób intrygujący i nowatorski? "Six Feet Under" miało pięć sezonów, każdy z nich był raczej na równym poziomie, a całość łączy się w spójną historię, która nie została przez twórcą wyeksploatowana niczym las równikowi metodą wypaleniskową.

ocenił(a) serial na 5
Minutus

Nie wiem, co mu się stało. Cokolwiek to było to już mógł zostawić wcześniej, a nie rujnować ten serial. Za to jego Banshee, które wystartowało w tym sezonie, mi się podoba.

Badly

Nie wiem czy ktokolwiek inny mógłby powstrzymać ten serial przed upadkiem. Być może widzowie są już po prostu przesyceni całą tą "wampiriadą".

siljesol

daaaaaaaaaaawać to juuuuuuuż

siljesol

czy ma ktoś informacje, że 6 sezon będzie ostatnim? mignęła mi gdzieś w necie informacja "final season"...

ocenił(a) serial na 7
drug_queen

Nie spotkałam się z taka informacją. Te sezon ma być krótszy, ale raczej nie ostatni.
W 2012 roku czytałam gdybania o tym, że 5 sezon "Czystej Krwi" ma być finałowym, bo Alan Ball odchodzi i seriale HBO nie trwają bardzo długo. Jak widać serial dalej kręcą.

ocenił(a) serial na 10
siljesol

jak to krótszy? jeszcze krótszy niż te 12 odcinków, serio?

ocenił(a) serial na 10
Anntek_

serio serio. Ma być tylko 10 odcinków...

ocenił(a) serial na 8
Pamela16

No hej Anna była w ciąży - jak miała z takim wielkim brzuchem z bliźniakami grać :D dobrze że skrócili sezon - dla niej i dla dzieci :)

ocenił(a) serial na 7
raina_1240

Dla niej lepiej, ale czy i dla nas? :) Może dzięki temu bardziej się przyłożą do odcinków, skoro jest ich mniej.

siljesol

Dla nas też lepiej! Gdyby Sookie w serialu była w ciąży to boję się co ona by urodziła. Znając fantazję scenarzystów to pewnie mamuta.

ocenił(a) serial na 7
alien_2

;] albo skrzata lub coś gollumowatego
Z połączenia wróżki z wampirem lub innym nadnaturalnym w Bon Temps mógłby wyjść coś dziwnego.

ocenił(a) serial na 10
raina_1240

Już w 5 sezonie grała z brzuszkiem większym :) Mam nadzieję, że fajny będzie 6 sezon.

ocenił(a) serial na 8
Pamela16

tak? nie zauważyłam szczerze mówiąc :) Dla nas też lepiej - to już nie jest ten sam serial co kiedyś, obniżył loty i to bardzo, więc jeśli mieliby wymyślić jakieś głupoty to lepiej niech będzie krócej niż dłużej :)

ocenił(a) serial na 10
raina_1240

Właśnie :) Pierwszy sezon obejrzałam w jedną noc :) Później serial tracił, stawał się coraz gorszy. A piąty sezon to już całkiem nieporozumienie. Bill jako Lilith... W ogóle ten wątek z Lilith jest głupi. Do końca myślałam, że Bill tylko udaje przed Erickiem i tam innymi wampirami. A tu taka niemiła niespodzianka.

ocenił(a) serial na 8
Pamela16

Jak dla mnie czwarty był totalną porażką - choć uwielbiam moment kiedy Bill mówi do Pam "Świetnie, świat potrzebuje więcej pszczelarzy" :D ale wątek czarownicy, amnezyjnego Erica i do tego panterołaków beznadziejny.. W piątym te wróżki wszędzie - tragedia. A już poród Claudette? Nie pamiętam czy tak miałą na imię masakryczny ;p Też dl mnie za proste było zabicie całej Władzy - tak przed nią drżeli a tu proszę - rachu ciachu i po strachu :D Sezon trzeci to ostatni dobry sezon - kocham Franklina! :D

ocenił(a) serial na 10
raina_1240

Ja lubiłam amnezję Ericka :D Śmieszny wtedy był. A wątek panterołaków faktycznie był głupi. Od samego początku nie lubię Sama. Ta postać mnie drażni ;/ Szybko uporali się z Władzą :) Ciekawi mnie ten 6 sezon. Mam nadzieję, że wymyślą coś fajnego :)

Pamela16

Amnezja Erica była fajna, bo miał najwięcej najlepszych scen z Sookie:D potem trochę może się mazał za bardzo, ale nic nie przebije Crocodiiillleeerrr:D

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Do tej pory jak to słyszę to mam łzy w oczach ze śmiechu :D

ocenił(a) serial na 10
alien_2

http://www.youtube.com/watch?v=CPuEL9GUyc8 hahahahahahahahahaha :D

Pamela16

A poza tym, jak Eric miał amnezję chodził w kółko bez koszulki:D To dobre posunięcie scenarzystów:D

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Bardzo dobre :D Też nie mogłam z tego jak Eric robił sobie pasemka :)

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Crocodileeerrr!!!! hahahaha na serio nie do pobicia!!!!

ocenił(a) serial na 8
Pamela16

było śmieszne, na początku,gdy się upił krwią wróżki albo gdy sie tak uroczo śmiał gdy wkładał nogi do zimnej wody, ale na dłuższą metę było to męczące. Nigdy nie byłam za parą Sookie i Eric, więc jakoś nie wpasował mi się ich wpólny motyw ( wiem, wiem takie są książki, ale co ja na to poradzę :D cieszę się tylko, że nie ubrali go nigdy w te różowe legginsy z książki :P )

ocenił(a) serial na 10
raina_1240

Ja na początku do Ericka nie byłam przekonana. A teraz bardziej go lubię od Billa :) I tekst Sookie kiedy Erick wypił jej wróżkę chrzestną "Wypiłeś moją wróżkę chrzestną!" Erick 'Ups" :D I pomyśleć, że ten serial odkryłam tak niedawno :)))

raina_1240

Na początku to było śmieszne jak chodził taki nieporadny. Potem było takie trochę za dramatyczne, nie było już tak zabawnie:)
Dobrze, że tak postac Erica rozwinęli, bo zaczęłam to oglądac tylko dlatego, że dziewczyny na forum o Ericu pisały. I oglądam, oglądam a jego nie ma. W 1 sezonie był bardzo ograniczony jego wątek, dobrze że teraz jest ważniejszy od tego łacha Billa:D

alien_2

Na Billa nie mogę patrzeć.Od początku był jakiś "śliski".Po stokroć Eric ma więcej wartościowych cech i jakiś kodeks moralny.Pierwsze 3 sezony były rewelacyjne.Zaczęłam oglądać w zeszłe wakacje i pierwszy sezon obejrzałam w kilka dni,a potem już poszło...4ty i 5ty sezon tworzył kto inny,więc i nic dziwnego,że są gorsze.Jeszcze 4ty powiedzmy ok,ale 5ty i ten wątek z Lilith i całym tym zwierzchnictwem był mało porywający.Jak oglądam zwiastun 6go sezonu,to mam wrażenie,że jest to sci/fi tani horror,a nie True Blood do jakiego przywykłam.Tak czy inaczej czekam na premierę.No i będzie 7my sezon też,także jestem ciekawa jak się dalej losy potoczą.Najbardziej lubię Erica,Jasona Stackhouse,Russela i Lafayeta:)

avosette

A ja najbardziej lubię Erica, Erica, Erica i Jessicę:D

ocenił(a) serial na 7
siljesol

Świeżo upubliczniona scena z Jasonem, Sookie i Norą https://www.youtube.com/watch?v=G3xzEH1likE

siljesol

https://www.youtube.com/watch?v=tGgt_jllHcA
nowy trailer

ocenił(a) serial na 5
alien_2

A jednak Bilith nie będzie ciągle łaził cały we krwi. :P Ale i tak nie mogę już na niego patrzeć.
Może ten sezon, będzie lepszy od poprzedniego, ale jakiś taki chaotyczny ten zwiastun.

Lellandra

Nawrzucali różnych przypadkowych scenek i już. Sprawia wrażenie, że cały czas coś się dzieje, mam nadzieję że tak będzie naprawdę i nie okaże się, że to są najlepsze momenty, a reszta to przegadane nudy:)

ocenił(a) serial na 10
siljesol

Bez względu na to kto jest obecnie scenarzystą obecnym i dlaczego nim jest, a nie kto inny serial jest meeeegaaaa!!!!!!!!!! Cudowny po prostu!!!!! czekam z utęsknieniem na czerwiec! BTW wszystkim fanom Balla ( i nie tylko) polecam jego nowy serial -"Banshee" , wprawdzie nie o tematyce wamiprów jednak równie dobry .Wyraziści bohaterowie, ciekawa fabuła co tu dużo mówić -wciąga! pozdrawiam wszystkich Fangersów;-)

Nadia09

Ostatni sezon był zły, mam nadzieję, że teraz lepiej wszystko przemyśleli:) Z resztą się zgadzam:D

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Dokładnie. 5 sezon ciągnął się jak flaki z olejem. (Dlaczego ten serial się tak zepsuł? ;/) Nie mniej jednak czekam na 6 i jestem dobrej myśli. Proszę nie zjebcie tego :D

ocenił(a) serial na 9
Daray

6 zapowiada się naprawdę ciekawie. Pamiętam , że 5 nie miał ciekawych teaserów i faktycznie okazał się dnem. Teraz może być tylko lepiej :)

siljesol

http://www.youtube.com/watch?v=UkSfi4QOWis
Kolejny zwiastun. Nie podoba mi się dopisek Nikt nie żyje wiecznie. Ktoś wie czy ma byc kolejny sezon to raz, a dwa- serio są ploty, że chcą zabic Erica?

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Podsumowali sezon 5.

Nigdzie chyba nie ma takiej jeszcze informacji czy to ostatni sezon czy nie. Większość aktorów ma podpisane kontrakty na 7 sezonów, oprócz Alexandera Skarsgarda (6), wiec kolejny może być.

"Czysta krew" ma dużą oglądalność i wielu fanów myślisz, że nie wezmą tego pod uwagę przy rozważaniu robienia kolejnych odcinków?

ocenił(a) serial na 7
siljesol

Zdjęcia 6 sezonu http://www.seat42f.com/true-blood-season-6-promo-photos.html

Z nowymi postaciami jak Ben Flynn http://www.seat42f.com/wp-content/gallery/trueblood/751724_tbjj602_1_230288-1368 145384519-a.jpg
czy Nicole Wright http://www.seat42f.com/wp-content/gallery/trueblood/751724_tbjj602_1_240029-1368 144867104-a.jpg.

siljesol

Czemu jest 10 odcinków w nowym sezonie, a nie 12?

ocenił(a) serial na 10
alien_2

Bo Sookie była w ciąży i chyba dlatego jest mniej odcinków.

Pamela16

To ona w tym sezonie w ciąży będzie?:P Pewnie będą ją pokazywac od szyi w dół tylko.

ocenił(a) serial na 10
alien_2

No na pewno :D