Zaczal sie kolejny sezon i tak przyszlo mi do glowy:
a gdyby ktos wpadl na pomysl zrobienia polskiej wersji popularnego serialu?
Jak by to moglo wygladac?
i tak dla zartu przygotowalam obsade:
http://kasia-muss-sein.blogspot.de/2012/06/true-blood-czysta-po-polsku-propozycj a.html
Tylko kogo wybrac na godnego Erica - Eryka??
Pam - Tamara Arciuch,
Arline - Agnieszka Dygant
Sam - Marcin Bosak
Hoyt - Karolak
Jason - Sebastian Fabijański
Erick - no cóż ciężko jest znaleźć takie ciacho wśród naszych... może ostatecznie Jakub Wesołowski/Andrzej Młynarczyk
Bil - Maciej Jachowski
Ja jako Sookie widziałabym Annę Ilczuk http://www.pierwszamilosc.polsat.pl/image/maxi/108853.jpg
Obie panie mają w sobie coś tak uroczo nierozgarniętego :3 Zastanawia mnie, kto mógłby być Jessicą i Tarą :d
Sookie mogłaby także zagrać Iza Miko, a Jessice Dorota Czaja po małym rozjaśnieniu włosów, Tara - Patrycja Kazadi.
Oj dacie spokój wole wersję Amerykańską , Polskiej by nie oglądał wcale w sumie w Polsce by się taki serial długo by nie przetrwał nikt się tego nie ruszy .
A ja w roli Billa widziałabym Michała Żebrowskiego, natomiast co do Erica to trudny wybór. Eric jest wikingiem a my nie mamy takiego aktora.Pam-Marta Żmuda-Trzebiatowska, a Sookie to jakoś nie mam pomysłu.
Ja nie widzie nikogo innego na Eryka jak Artur Barciś blondyn przystojny no i to zabójcze spojrzenie!
http://filmpolski.pl/z4/43o/14243_1.jpg
No właśnie nic norek to i w kanałach pracuję światła nie widzi blady wampir jak trala :D nie no poważnie to chyba dla Billa najlepszy będzie Robert Więckiewicz który już by grał wampira wiec ma wprawę :)
Hm, Więckiewicz jako vampyr był genialny, w sumie nie wiem czy Bill to wystarczająca postac do ukazania jego umiejętności aktorskich;)
No właśnie tylko spójrz że z wygląd to najbliżej pasuję do niego i na pewno by lepiej zagrał , co do Ericka to nie mogę nikogo znaleźć pod jego pierwowzór niestety książki nie czytałem (ale zamierzam :P) jego wyobrażenie może być inne :)
A nie za młodą ma twarz Małaszyński już chyba bym wolał Paweła Szajda :) choć na prawdę Ciężko znaleźć polskiego odpowiednika :D
Ech, jakby mógł go grać Bukowski za młodu, to Malinko... - wtedy bym lizała ekran;))
Oj Łajcik widzę,że i na Ciebie działa jego urok ;))
Ale nie ma się co dziwić-gość jest niesamowicie męski :)
to ja cos dorzuce
mama Hoyta -Barbara Kwarc
Andy Bellefleur - Ryszard Kotys(Marian Pażdzioch)
Wielebny Steve Newlin - Krzysztof Ibisz
Sookie Stackhouse - Doda
Lafayette Reynolds - Bilguun Ariunbataar
Eric Northman - Michał Szpak
AGENT_47 ta propozycja z Eric'iem to tak na serio.? bo nie wiem jak to odebrać, czy śmiać się czy płakać....
Oj tam oj tam za mało mięśni ma szpaka Ericka nikt inny jak Pudzian Vampire ;D
hahaha! dobre!! Gracjan!! dawno o nim nie slyszalam :)
A tak powazniej - czesto na portalach pisza polska taka i siaka, ten czy tamten odpowiednik hollywoodzkiego gwiazdora.
Osoba z pozyskana w ten sposob metka bedzie miec problem, by przebic sie swoja oryginalna "soba".
A nazywanie "polska taka, polski ten" chyba czesciej sa kpina, niz faktycznym doszukiwaniem sie (fizycznego!) podobienstwa.
Mr & Mrs Smith: Angelina i Brad - jest ok? jest!
a wg polskich portali:
polska Angelina: Agnieszka "malpka" Orzechowska i polski Brad: Maciej Zakoscielny
Czy to juz brzmi szyderczo?
A moze tylko mi sie tak wydaje?
ja nie znajduję zamiennika erica nawet wśród aktorów zagranicznych:)
jedynym mężczyzną który ewentualnie pasuje to Paul Boche , ale to model.
http://www.google.com/search?hl=pl&q=Paul+Boche&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og &sa=N&tab=wi&ei=8w30T8yGDOnj4QSU4fDpBg&biw=1214&bih=677&sei=9Q30T86iMMPi4QTo-sCP Bw
I jak to model, w stylizacjiach trochę zniewieściały, ale przy odpowiedniej charakteryzacji...
Z zagranicznych aktorow rewelacyjnie by sie sprawdzil Josh Holloway... bylby idealny :)
A jesli chodzi o polska obsade:
Bill - Jan Wieczorkowski
Eric - Maciej Zakościelny
:)
Paul Boche może ale brat pit znacznie by mi pasował :) tym bardziej że już grał vampira /
Eric - zakoscielny? :D trochę nie za bardzo opalony jak na vampira? :)
Dla mnie Zakościelny to za bardzo mendowaty na Erica. Na Billa to co innego. :)
Wśród aktorów zagranicznych to Fassbendera mogłabym sobie wyobrazić w takiej roli. Ale on potrafi zagrać wszystko.
Wieczorkowski jak dla mnie dobry na Billa czemu za seksowny chyba im bardziej seksowny tym lepiej :D , Ericka nie wyobrażam sobie w innej roli no bo gdzie w Polsce szukać wikinga :)
No ale ten z książki czy ten z serialu bo to różnica mi się podobał w sensie wyglądał na ładnego z początku :D
a Małaszyński no dobra nie widzie innej opcji ale trochę za młody nie wiem może przesadzam :D a ten co grał w młodych wilkach? to trochę za stary już chyba :D
Oj, Jakimowicz teraz to już nie bardzo;)
Ale jakby tak mógł wrócić do czasów z MW, to jak najbardziej;P
Ale lepszy by był dla Ciebie od Malaszyński czy jak by był młody czy tez nie? :)
No nie jest chociaż strasznie podogony facet, ale jako aktor heh nigdy się nie dowiem :) szkoda trochę że u nas takich seriali nie ma a przecież pierwsze notki o wampirach można było znaleźć własnie w Polsce aż dziwnie ze nasza jak by nie było mekka tych nocnych stworzeń nie została zekranizowana.A przecież mamy ćwieka i jego "kuzynki" ;)
Niestety.
Kiedyś bardzo lubiłam tych panów, teraz już kapkę mniej, bo po prostu z całym szacunkiem wyć mi się chce, kiedy widzę ich W KAŻDYM polskim teraźniejszym filmie...
Co za dużo to niezdrowo.
Nie tylko w filmach ale i w serialach :( Szkoda że producenci nie dają szans mniej znanym aktorom. Wyszłoby im to na dobre i przy okazji nowe twarze zagościły by w tv. No ale niestety najważniejsze to zarabiać dużo kasy i wypromować film/serial.
Dokładnie.
A ja jak widzę w obsadzie wyżej wymienionych to już wiem, że na cuda w fabule nie można liczyć;)
Heh w ogóle ostatnio cudów niema x] Oglądałaś może już "Kac Wawa"? Aż zwątpiłam w dobre kino polskie.... Chyba zostanę jednak przy starych dobrych komediach typu kiler albo seksmisja :)
Nie, boję się zabrać, bo czuję że to totalny badziew...
A ja już sobie spsułam wątrobę "To nie tak jak myślisz kotku" i innymi bzdurami tego typu;)
Szyc jako vampir to by było dobre :D w sumie zrobić taka ala komedie czemu nie bo chyba oni w tym są najlepsi .No tak jest ich dużo ale w Polsce do dawna wiadomo jest swego rodzaju mafia nikt nowy raczej nie wjedzie po prostu oni też z czegoś muszą sobie kupować 3 czy 4 samochód