PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74706
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Zaczal sie kolejny sezon i tak przyszlo mi do glowy:
a gdyby ktos wpadl na pomysl zrobienia polskiej wersji popularnego serialu?
Jak by to moglo wygladac?

i tak dla zartu przygotowalam obsade:
http://kasia-muss-sein.blogspot.de/2012/06/true-blood-czysta-po-polsku-propozycj a.html

Tylko kogo wybrac na godnego Erica - Eryka??

ocenił(a) serial na 10
kasiao_2

Wybacz ale mam ochotę Cię skrzywidzić za ten wybór.

użytkownik usunięty
justareader

ja tym bardziej kasiao_2!

ocenił(a) serial na 9
kasiao_2

Pam - Tamara Arciuch,
Arline - Agnieszka Dygant
Sam - Marcin Bosak
Hoyt - Karolak
Jason - Sebastian Fabijański
Erick - no cóż ciężko jest znaleźć takie ciacho wśród naszych... może ostatecznie Jakub Wesołowski/Andrzej Młynarczyk
Bil - Maciej Jachowski

ocenił(a) serial na 8
szaniawska11

Ja jako Sookie widziałabym Annę Ilczuk http://www.pierwszamilosc.polsat.pl/image/maxi/108853.jpg
Obie panie mają w sobie coś tak uroczo nierozgarniętego :3 Zastanawia mnie, kto mógłby być Jessicą i Tarą :d

ocenił(a) serial na 9
charmed12

Sookie mogłaby także zagrać Iza Miko, a Jessice Dorota Czaja po małym rozjaśnieniu włosów, Tara - Patrycja Kazadi.

szaniawska11

Jakby grał Karolak to z miejca bym to wepchnęła do lamusa.

ocenił(a) serial na 8
kasiao_2

Oj dacie spokój wole wersję Amerykańską , Polskiej by nie oglądał wcale w sumie w Polsce by się taki serial długo by nie przetrwał nikt się tego nie ruszy .

ocenił(a) serial na 9
FanHouse

Oczywiście masz rację, tylko to taka zabawa w "polską obsadę" hehe

ocenił(a) serial na 9
szaniawska11

A ja w roli Billa widziałabym Michała Żebrowskiego, natomiast co do Erica to trudny wybór. Eric jest wikingiem a my nie mamy takiego aktora.Pam-Marta Żmuda-Trzebiatowska, a Sookie to jakoś nie mam pomysłu.

ocenił(a) serial na 7
ewelina_skrzat_pl

Paweł Małaszyński mógłby się sprawdzić w roli Erica. ;)

ocenił(a) serial na 6
milkaway

Popieram;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Ja nie widzie nikogo innego na Eryka jak Artur Barciś blondyn przystojny no i to zabójcze spojrzenie!
http://filmpolski.pl/z4/43o/14243_1.jpg

ocenił(a) serial na 6
Lap

Barciś jest genialny facet, co Ty chcesz od niego?:))

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

No właśnie nic norek to i w kanałach pracuję światła nie widzi blady wampir jak trala :D nie no poważnie to chyba dla Billa najlepszy będzie Robert Więckiewicz który już by grał wampira wiec ma wprawę :)

ocenił(a) serial na 6
Lap

Hm, Więckiewicz jako vampyr był genialny, w sumie nie wiem czy Bill to wystarczająca postac do ukazania jego umiejętności aktorskich;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

No właśnie tylko spójrz że z wygląd to najbliżej pasuję do niego i na pewno by lepiej zagrał , co do Ericka to nie mogę nikogo znaleźć pod jego pierwowzór niestety książki nie czytałem (ale zamierzam :P) jego wyobrażenie może być inne :)

ocenił(a) serial na 6
Lap

Eric - Małaszyński zdecydowanie;)

WhiteDemon

Albo młody Marek Bukowski :))

ocenił(a) serial na 8
maIinowa

A nie za młodą ma twarz Małaszyński już chyba bym wolał Paweła Szajda :) choć na prawdę Ciężko znaleźć polskiego odpowiednika :D

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

Ech, jakby mógł go grać Bukowski za młodu, to Malinko... - wtedy bym lizała ekran;))

WhiteDemon

Oj Łajcik widzę,że i na Ciebie działa jego urok ;))
Ale nie ma się co dziwić-gość jest niesamowicie męski :)

ocenił(a) serial na 6
maIinowa

Nom, mimo wieku i tak mnie jara:))

ocenił(a) serial na 7
WhiteDemon

więckiewicz idealny byłby jako Franklin <3

ocenił(a) serial na 6
marlakjohn

W sumie racja:)

ocenił(a) serial na 8
kasiao_2

to ja cos dorzuce
mama Hoyta -Barbara Kwarc
Andy Bellefleur - Ryszard Kotys(Marian Pażdzioch)
Wielebny Steve Newlin - Krzysztof Ibisz
Sookie Stackhouse - Doda
Lafayette Reynolds - Bilguun Ariunbataar
Eric Northman - Michał Szpak

AGENT_47

Nie no, prawie z fotela spadłem :D

AGENT_47

AGENT_47 ta propozycja z Eric'iem to tak na serio.? bo nie wiem jak to odebrać, czy śmiać się czy płakać....

ocenił(a) serial na 8
RockVampire13

Oj tam oj tam za mało mięśni ma szpaka Ericka nikt inny jak Pudzian Vampire ;D

ocenił(a) serial na 8
RockVampire13

Dobra zmieniam
Eric Northman - Gracjan Roztocki

ocenił(a) serial na 10
AGENT_47

hahaha! dobre!! Gracjan!! dawno o nim nie slyszalam :)
A tak powazniej - czesto na portalach pisza polska taka i siaka, ten czy tamten odpowiednik hollywoodzkiego gwiazdora.
Osoba z pozyskana w ten sposob metka bedzie miec problem, by przebic sie swoja oryginalna "soba".
A nazywanie "polska taka, polski ten" chyba czesciej sa kpina, niz faktycznym doszukiwaniem sie (fizycznego!) podobienstwa.
Mr & Mrs Smith: Angelina i Brad - jest ok? jest!
a wg polskich portali:
polska Angelina: Agnieszka "malpka" Orzechowska i polski Brad: Maciej Zakoscielny
Czy to juz brzmi szyderczo?
A moze tylko mi sie tak wydaje?

ocenił(a) serial na 7
kasiao_2

ja nie znajduję zamiennika erica nawet wśród aktorów zagranicznych:)

jedynym mężczyzną który ewentualnie pasuje to Paul Boche , ale to model.
http://www.google.com/search?hl=pl&q=Paul+Boche&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og &sa=N&tab=wi&ei=8w30T8yGDOnj4QSU4fDpBg&biw=1214&bih=677&sei=9Q30T86iMMPi4QTo-sCP Bw

I jak to model, w stylizacjiach trochę zniewieściały, ale przy odpowiedniej charakteryzacji...

marlakjohn

Z zagranicznych aktorow rewelacyjnie by sie sprawdzil Josh Holloway... bylby idealny :)
A jesli chodzi o polska obsade:
Bill - Jan Wieczorkowski
Eric - Maciej Zakościelny
:)

ocenił(a) serial na 8
Kesti22

Paul Boche może ale brat pit znacznie by mi pasował :) tym bardziej że już grał vampira /
Eric - zakoscielny? :D trochę nie za bardzo opalony jak na vampira? :)

ocenił(a) serial na 7
Lap

Dla mnie Zakościelny to za bardzo mendowaty na Erica. Na Billa to co innego. :)

Wśród aktorów zagranicznych to Fassbendera mogłabym sobie wyobrazić w takiej roli. Ale on potrafi zagrać wszystko.

ocenił(a) serial na 6
Kesti22

Oj, lepiej żeby nie;)
Wieczorkowski na Billa zdecydowanie zbyt sexowny, hyhy.

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Wieczorkowski jak dla mnie dobry na Billa czemu za seksowny chyba im bardziej seksowny tym lepiej :D , Ericka nie wyobrażam sobie w innej roli no bo gdzie w Polsce szukać wikinga :)

ocenił(a) serial na 6
Lap

Ale Bill jest mało sexowny;)
A Eric to mówię, Malaszyński jak nic;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

No ale ten z książki czy ten z serialu bo to różnica mi się podobał w sensie wyglądał na ładnego z początku :D
a Małaszyński no dobra nie widzie innej opcji ale trochę za młody nie wiem może przesadzam :D a ten co grał w młodych wilkach? to trochę za stary już chyba :D

ocenił(a) serial na 6
Lap

Oj, Jakimowicz teraz to już nie bardzo;)
Ale jakby tak mógł wrócić do czasów z MW, to jak najbardziej;P

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Ale lepszy by był dla Ciebie od Malaszyński czy jak by był młody czy tez nie? :)

ocenił(a) serial na 6
Lap

Ale on nie jest w sumie aż taki strasznie stary;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

No nie jest chociaż strasznie podogony facet, ale jako aktor heh nigdy się nie dowiem :) szkoda trochę że u nas takich seriali nie ma a przecież pierwsze notki o wampirach można było znaleźć własnie w Polsce aż dziwnie ze nasza jak by nie było mekka tych nocnych stworzeń nie została zekranizowana.A przecież mamy ćwieka i jego "kuzynki" ;)

ocenił(a) serial na 6
Lap

;)
No wąpierze chyba u nas były;)

ocenił(a) serial na 8
kasiao_2

Znając polskie realia to:
Eric- Borys Szyc
Bill- Karolak

ocenił(a) serial na 6
FightClub_2

Niestety.
Kiedyś bardzo lubiłam tych panów, teraz już kapkę mniej, bo po prostu z całym szacunkiem wyć mi się chce, kiedy widzę ich W KAŻDYM polskim teraźniejszym filmie...
Co za dużo to niezdrowo.

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Nie tylko w filmach ale i w serialach :( Szkoda że producenci nie dają szans mniej znanym aktorom. Wyszłoby im to na dobre i przy okazji nowe twarze zagościły by w tv. No ale niestety najważniejsze to zarabiać dużo kasy i wypromować film/serial.

ocenił(a) serial na 6
FightClub_2

Dokładnie.
A ja jak widzę w obsadzie wyżej wymienionych to już wiem, że na cuda w fabule nie można liczyć;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Heh w ogóle ostatnio cudów niema x] Oglądałaś może już "Kac Wawa"? Aż zwątpiłam w dobre kino polskie.... Chyba zostanę jednak przy starych dobrych komediach typu kiler albo seksmisja :)

ocenił(a) serial na 6
FightClub_2

Nie, boję się zabrać, bo czuję że to totalny badziew...
A ja już sobie spsułam wątrobę "To nie tak jak myślisz kotku" i innymi bzdurami tego typu;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Szyc jako vampir to by było dobre :D w sumie zrobić taka ala komedie czemu nie bo chyba oni w tym są najlepsi .No tak jest ich dużo ale w Polsce do dawna wiadomo jest swego rodzaju mafia nikt nowy raczej nie wjedzie po prostu oni też z czegoś muszą sobie kupować 3 czy 4 samochód