PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74706
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

z odcinka na odcinek coraz gorzej, granice absurdu dawno przekroczone, w dodatku
niczemu to nie służy. jak można było zepsuć tak fajny serial??!!?? odebrali mi całą radość
czekania na kolejny sezon!!

ocenił(a) serial na 8
magda25-m1

No tak ale co dokładnie Ci nie odpowiada? na razie nie potrafię Cię zrozumieć. Dla mnie 5 sezon jest całkiem interesujący aczkolwiek trochę zagmatwany i brakuje mi wątków pomiędzy Sookie a Billem i Erykiem.

ocenił(a) serial na 7
n_i_n_c_i_a

Jest jeszcze bardziej kiczowaty niż był. Ta ubabrana w dżemie wiśniowym lilith, lol Bill, wróżki. Szczytem żenady było 'wejście super wróżki' ^^ a później jej... Są jakieś granice, ale to ociera się już o dno, zero klimatu w porównaniu do 1-2 sezonu. Szkoda, bo po pierwszym odcinku 5 sezonu miałem nawet nadzieje.

n_i_n_c_i_a

Brak wątków miedzy tą trójką to w ogóle osobny temat. Denerwuje mnie brak wątku przewodniego, normalnie gubię się momentami, za dużo chaosu, ten cały wątek z tą religią, Samem, Hoytem.... Pierwsze odcinki jeszcze były w porządku, potem miazga... Z porządnego serialu o wampirach zrobił się serial o wszystkich nadprzyrodzonych postaciach. No luuudzie... Czekam na finał:))

magda25-m1

Zgadzam się z Tobą w 100% głupie to i nudne się zrobiło :/ Zagubili gdzieś w "akcji" pierwotny klimat fabuły pierwszego i drugiego sezonu i teraz to bardziej przypomina groteske niż początki serialu... Ogółem kicha człowiek czekał cały rok a później momentami usypia na odcinku nie mogąc doczekać jsię ego końca. Obecnie oglądam Czystą tylko z przyzwyczajenia i czekam na kolejną serie, ale GRY O TRON :)

ocenił(a) serial na 8
magda25-m1

Rzeczywiście więcej tu wróżek i wilkołaków niż wampirów. Najgłupszy dla mnie był wątek z Terrym i tym duchem, nie pamiętam jak się nazywał.

n_i_n_c_i_a

w dodatku niepotzrebny zupelnie, nic nie wniosl do serialu... widzialaś finał?

ocenił(a) serial na 8
magda25-m1

Właśnie zabieram się do obejrzenia to potem napiszę opinię.

n_i_n_c_i_a

ok:)) powiem ci tylko, że po obejrzeniu finału moje nastawienie się trochę zmienilo i juz czekam na kolejny sezon:)

ocenił(a) serial na 8
magda25-m1

Skończyło się w taki sposób, że chce się kolejny sezon. Nie spodziewałam się takiego zakończenia. Jestem miło zdziwiona. Może zdążę książkę przeczytać i dowiem się o czym będzie szósty :).

n_i_n_c_i_a

hmmm, nie czytałaś książek??! to teraz rozumiem dlaczego nie rozumiałaś że serial przestaje mi sie podobać:) książki są super, przeczytałam wszystkie, które do tej pory przetłumaczono (12 części) a serial, no cóż, bardzo, ale to bardzo odbiega, a momentami w ogóle nie przypomina książek. Ale zachęcam do przeczytania, sama zobaczysz:)