D.Gray-man

2006 - 2008
7,8 2,8 tys. ocen
7,8 10 1 2847
D.Gray-man
powrót do forum serialu D.Gray-man

Niestety, mimo tego że anime jest dobre, wręcz jedno z fajniejszych, to nie ma co liczyć na jakąkolwiek kontynuację.

Manga jest w hiatusie (stan, gdzie trwa przerwa w wydawaniu). Miała wrócić w "March issue" czyli okres marzec-kwiecień-maj... jednak dobre 2 lata temu :(

Anime urywa się przed ważnymi wydarzeniami. Magna zaś - przed jeszcze ważniejszymi. Szkoda trochę, bo potencjał jest duży. Osobiście cieszyłbym się z reedycji wraz z kontynuacją, wykraczającą poza ramy mangi, byleby nasycić głód informacji "co się stało dalej?" :D

Z tego co czytałem autorka mangi jest/była chora, temu manga przestała wychodzić. Na szczęście manga nie została anulowana, co jest jakimś tam promykiem nadziei, jednak osobiście nie liczyłbym na "sezon 2", ponieważ jest zdecydowanie zbyt mało contentu w mandze, by wydać pełen sezon, a za dużo rozwiązań tajemnic, które nie zostały napisane przez mangakę (mangaczkę? :D).

kicksaw

Ja nie wiem jak manga która była jednym z najlepiej sprzedających się tytułów magazynu Weekly Shonen Jump mogła tak upaść. Nie wiem jaki spór wywiązał się między autorką, a magazynem, ale trwa już zdecydowanie za długo, a im dłużej tym coraz mniejsze szanse na powrót. A wiadomo skoro manga nie wychodzi nie będzie kontynuacji anime. Obecnie jedyne możliwe rozwiązanie w której uwzględniona będzie kontynuacja anime to: wznowienie mangi -> dobra sprzedaż ->anime.

films100

Doczekaliśmy się małego promienia nadziei- wyszedł długo oczekiwany rozdział 219! Hoshino wróciła po 3 latach od ostatniego rozdziału tej mangi- i to w wielkim stylu. Liczę, że tym razem na dobre :)

YourMelody

ta informacja jest mi dobrze znana i się cieszę :) a co ze złych wiadomości: manga będzie wychodziła co 3 miesiące i nie ma szans na wznowienie anime (obejrzałem z 30 odcinków i od roku zbieram się do reszty); może za 10 lat powstanie coś na wzór hunterxhuter

films100

Okazuje się, że jednak anime będzie: http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-12-20/d.gray-man-manga-gets-new-tv-ani me-series-in-2016-with-new-cast/.96729

Kroofcia

Oczywiście, że już o tym wiem i bardzo się cieszę. Kompletnie się tego nie spodziewałem.

kicksaw

A w 2016 wyszedł 2 sezon.... (wiem odkopuję stare tematy, ale cieszę się, że się myliłeś)