PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285698}

Daleko od domu

South of Nowhere
2005 - 2008
7,6 892  oceny
7,6 10 1 892
Daleko od domu
powrót do forum serialu Daleko od domu

Premiera na MTV!

ocenił(a) serial na 7

15 sierpnia o 20.00 na MTV premiera 1 sezonu, polski tytuł "Daleko Od Domu"

ocenił(a) serial na 10
loveart_

W końcu w Polskiej TV xD Już się doczekać nie mogę :) bo oglądając po angielsku z moim zaangażowaniem do nauki języka to rozumiem praktycznie tyle ile widzę :P

____18

kurcze ja nic nie slyszalam o tym serialu.na mtv ani w zadnym programie tv nie ma wzmianki o tym.Kurcze jak zobaczylam reklame tego serialu na mtv(dwie laski razem)to bylam w szoku,ze cos takiego puszcza!!!!obejrzalam 1 odcinek i jak zobaczylam Spencer Carlin to oczy jak zlotowki mialam....jest podobna do dziewczyny ode mnie ze szkoly tylko tamta ma czarne wlosy.Oczywiscie jej uroda tez bylam oszolomiona ale choc w googlach zdjecia sa juz slabsze.moge sie domyslac ze mozna to sciagnac na BearShare ale czy napisy mozna do tego znalesc???mowicie ze jest 2 sezon,ciekawe czy zapodadza:)wiadomo w ogole czy to co tydzien bedzie leciec???jak puszcza jeszcze The L word to poprostu caluje po nogach:P

____18

ile odcinkow ma 1 sezon??i ile w ogole sezonow jest

ocenił(a) serial na 9
Paz_Vega

Pierwszy sezon ma 11 odcinków (przy czym pierwszy, 40-minutowy, liczymy jako dwa), każdy po ok 22 minuty. Pełnych sezonów jest dwa, ale do emisji w Stanach wszedł właśnie trzeci - premiera pierwszego odcinka była w zeszły piątek.

ocenił(a) serial na 9
loveart_

W programie tv nic na ten temat nie znalazłam... Nie uwierzę, dopóki nie zobaczę. Zgodzili się na serial, w którym głównymi bohaterkami są lesbijki? Co prawda 1 sezon jest raczej niewinny i dopiero ostatni odcinek jest odważniejszy, ale i tak ciężko mi w to uwierzyć...

ocenił(a) serial na 7
Orzelska

W programie ani na stronie MTV nie ma żadnych informacji co mnie trochę dziwi ale na MTV codziennie można zobaczyć reklamę więc radze polować i się przekonać. Odebrałam to jakbym kłamała ale nie wiem jaki miałabym w tym cel?...

A co do MTV - to całkiem inna stacja niż np. TVN który nigdy nie wyemitowałby tego serialu, często można się spotkać z programami w których są homoseksualiści, za równo tych rozrywkowych jak i tych z cyklu True Life. Rozumiem, ze możesz nie wierzyć więc jutro będzie szansa aby się przekonać, mam nadzieje, że MTV nie zawiedzie bo czasami puszczają nie to co trzeba.

ocenił(a) serial na 9
loveart_

Wcale nie insynuowałam tego, że mogłabyś kłamać, bo faktycznie nie miałabyś w tym celu =] Po prostu taka była moja reakcja na tę wiadomość - nie wierzyłam, że jakaś nasza stacja (poza prywatnymi) mogłaby wyemitować ten serial. No i masz rację - MTV "miewa humory", dlatego już od dawna go nie oglądam, jako że denerwuje mnie fakt, że nie trzymają się za bardzo programu... No ale oczywiście będę jutro polować na SoN i mam zamiar miło się zdziwić. I dzięki za informację - sama bym na pewno na to nie "wpadła", bo jak już napisałam - nie oglądam MTV.
Przepraszam, jeśli w jakiś sposób Cię uraziłam - nie miałam tego w zamiarze =]

Orzelska

Też widziałam zapowiedź, ale nie wierzyłam własnym oczom :)

ocenił(a) serial na 9
miss_russ

A ja kurczę nie mogę na tę zapowiedź trafić =/

ocenił(a) serial na 7
Orzelska

MTV postanowiło przenieść premierę na jutro ale radzę się jeszcze dzisiaj upewnić czy nie będzie.

ocenił(a) serial na 9
loveart_

Cholewka, jak Wy to robicie, że trafiacie na takie informacje, to nie wiem, ale dzięki =] Będę wypatrywać.

Tak w ogóle to nie wiem czym się sama tak podniecam, bo oglądałam już wszystkie odcinki po kilka razy każdy i znam dialogi na pamięć praktycznie, ale i tak obejrzę premierę w polskiej telewizji, choćby po to, żeby się przekonać na jakim poziomie MTV ma tłumaczy ;]

ocenił(a) serial na 9
loveart_

Wyemitowali pierwsze dwa odcinki jednak dzisiaj =D Ale radocha =] Wie ktoś może czy będą emitować SoN co tydzień, czy może jakoś inaczej? (może codziennie? =D).

Orzelska

Jak to dwa?! Co za matoly, nie moga umiescic tego w programie?!

Orzelska

no wlasnie ja widzialam tylko jeden.kiedy ma byc niby drugi???

Paz_Vega

Już skumałam, to mogły być faktycznie dwa bo odcibki są dość krótkie...

miss_russ

kurcze ja to pierwszy raz na oczy widze.wiec za bardzo nie jestem w tym zorientowana

miss_russ

jak sie nazywa aktorka ktora gra dziewczyne Aidena?

ocenił(a) serial na 9
Paz_Vega

Jesli chodzi Ci o Madison, to aktorka która ją gra nazywa się Valery Ortiz =]

Pierwszy odcinek każdej serii SoN składa się z dwóch "zwykłych" odcinków, połączonych ze sobą tak, że nawet tego nie widać. W pierwszych dwóch seriach odcinki mają ten samym tytuł, natomiast w trzeciej - dwa różne. Dlatego napisałam, że wyemitowali dwa.

Zgadzam się, że w programie MTV powinno być zaznaczone, że wprowadzają do emisji nowy serial. Przecież nie siedzimy przed ekranem 24/7, żeby niczego nie przegapić...

Orzelska

Kolejne odcinki podobno w niedzielę o 19.00, mam nadzieję, że tak już zostanie :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
sonya_3

właśnie znalazlam tylko do 2 odcinka...jak co szukaj programem Napi-projekt.Jak znajde do wszystkich to dam znac

ocenił(a) serial na 9
Paz_Vega

Ja nie mam żadnych napisów. Oglądam wszystkie odcinki w oryginale. Nawet nie szukałam ich w sieci, więc Wam nie pomogę.

A skąd informacja, że będą emitować SoN w niedziele? Była reklama? Kurczę, chyba muszę zacząć oglądać MTv na okrągło (to mnie zabije...). W każdym razie dzięki za info, fajnie że o tym piszecie.

ocenił(a) serial na 9
Paz_Vega

Te urywki, to jak mniemam wcale nie urywki. Do tej pory "wemitowano" (bo Girltrash! to serial wyłącznie internetowy) 9 odcinków, a każdy ma ok. 3 minut, więc to co spotkałaś na YouTube, to najprawdopodobniej całe odcinki. Oto strona serialu (można na niej obejrzeć wszystkie odcinki: www.girltrash.tv. Jordana Brewster jak do tej pory jeszcze się nie pojawiła w Girltrash, natomiast Mandy Musgrave i Gabrielle Christian wystąpiły jak narazie w trzech odcinkach, o ile się nie mylę (nie pamiętam dokładnie, a nie chce mi się teraz sprawdzać).

ocenił(a) serial na 10
Orzelska

o co chodzi z tym girltrash? skad tam sie wziely serialowe ashley i spencer? o co kaman?

ocenił(a) serial na 9
iwonaw10

Girltrash! to internetowy serial Angeli Robinson o kobiecym światku przestępczym. Mandy Musgrave i Gabrielle Christian, jako że są aktorkami, wystąpiły w nim u boku innych gwiazd (głównie filmów branżowych, ale nie tylko). Po prostu spodobały się Angeli, więc je zaangażowała - nie wiem co w tym dziwnego...

ocenił(a) serial na 9
miss_russ

Jak na mój gust dzisiaj puścili to samo co w środę =] Nie gniewam się ;] Jest jedna pozytywna rzecz - wpisali SoN w ramówkę. Na stronie mtv już można to zobaczyć =]

Orzelska

ja jakos nie widze tego w ramówce, wiec nie wiem gdzie to widziałas

ocenił(a) serial na 9
sonya_3

A tutaj to widziałam: http://www.mtv.pl/tv/ramowka.htm
Niedziela godz. 19.00. Wyraźnie napisali przy tych godzinach drukowanymi literkami SOUTH OF NOWHERE.

Orzelska

czyli leci w srode o 20.00 a w niedziele jest powtorka z srody:)

ocenił(a) serial na 9
Paz_Vega

Dokładnie tak, zgadza się =] Przynajmniej już nie trzeba się zastanawiać kiedy wyemitują. Dobrze, że wpisali SoN do ramówki.

Orzelska

nie dawno była reklam SON i pisało ogladaj o 20,00 tylko nie podali dnia i to wygladało tak jakby to dzisiaj leciało.

ocenił(a) serial na 7
loveart_

Też niedawno widziałam reklame, że dzisiaj ma być SoN. Może znowu puszczą powtórkę :)

ocenił(a) serial na 9
Herma

I puścili powtórkę =] Trzeci raz! Kto by pomyślał, że się tak napalą na SoN =D =D =D

Orzelska

A miało być dziś, w środę.....

ocenił(a) serial na 9
miss_russ

No i będzie dzisiaj. Kolejny odcinek. Wczoraj była druga powtórka epizody z poprzedniej środy.

ocenił(a) serial na 7
loveart_

A dzisiaj nowy odcinek ;D, nie mogę się doczekać :D

ocenił(a) serial na 9
Herma

o ktorej ?

ocenił(a) serial na 7
loveart_

o 20.00 :D

ocenił(a) serial na 10
Herma

A ja przegapiłam to przegapiłam, kurde :/ Leciał nowy odcinek, czy powtórka pierwszego? A jak nowy leciał, to kiedy będzie jego powtórka?

ocenił(a) serial na 10
Aggie_3

'A ja to przegapiłam' - sorry za powtórkę :P

ocenił(a) serial na 9
Aggie_3

Napiszę to jeszcze raz:
Według doświadczeń z minionego tygodnia, w każdą kolejną środę o 20.00 leci nowy odcinek, natomiast w niedzielę (19.00) i wtorek (20.00) emitowana jest jego powtórka.

ocenił(a) serial na 8
Orzelska

we wczorajszej ramówce MTV nie było 'daleko od domu', a i tak puścili go o 21:00 :)) dzisiaj wg ramówki ma być o 20:00, w niedziele także nie piszę że ma być, ale napewno będzie.. ja to już nastawiam nagrywanie od 19 do 22 na wszelki wypadek :P polskie tłumaczenie mi się strasznie spodobało :D

p.s w tym serialu baaardzo nadużywają telefonów komórkowych :)

ocenił(a) serial na 9
Lara_Perkins

Który dziś będzie leciał odcinek??

ocenił(a) serial na 8
glamour

chyba 4 leciał, ja nie zdąrzyłam na niego, obejrzę później powtórkę :)

ocenił(a) serial na 9
Lara_Perkins

MTV ma to do siebie, że nierzadko spóźnia się z emisją swoich programów... Cóż, nic na to nie poradzimy.
Polskie tłumaczenie jest w miarę OK, chociaż denerwuje mnie lekko fakt, że nie tłumaczą wszystkiego, w związku z czym niektóre postaci tracą na wyrazistości (głównie Madison).

A co do telefonów komórkowych, to w pierwszej serii faktycznie cały czas komuś dzwoni telefon =P w drugiej serii jest już tego znacznie mniej.