i tak netflix wyciągnął wszystko co się dało ale nie ma co ukrywać że sama postać i jego koncepcja powoduje iż już z góry niestety ma sięuprzedzenia co do serialu o tej treści, oczywiście każdy fan komiksu stwierdzi że to geenialna adaptacja i tu sięmylić nie bedzie.... le jeżeli ktoś nie jest fanem tego komiksu tylko ogólnie marvela to daredevila ma daleko daleko w rankingu bo koncepcja postaci jest poprostu nudna,
brawa dla twórców bo i tak wycigneli to co się dało, ale i tak zaczynali z taką mielizną że serial oceniam niestety na 7
No bo jak to tak, bez magicznych młotów, kolorowych wdzianek i wybuchających wieżowców? Nuda :/
poprostu ja nie wychądze z założenia że albo ocena 10 albo 1 i tak dałem wysoką, ale niestety podtrzymuje zdanie, i nie chodzi mi o sam serial ale o koncepcję postaci,
dd jest człowiekiem a umie więcej niż btman i supermen w jednym,
batman ma nieskończony budżet i technologie a supermen jest poprstu kosmitą,
dd jest tylko i wyłacznie slepy przez co nagle potrafi wszystko to co zwykli ludzie i jeszcze więcej,? noż kurde w takim razie oślepiajmy sie nawzajem to nas to wniesie na wyższy poziom rozwoju.
rozumiem że jak ogłuchnę to będę widział dzwięki i rozumiał je jeszce bardziej niż z uszami... o taką koncepcję postaci mi chodzi,
i to uważam za głupie idenne założenie, nie mniej tak jak napisalem i tak wyciągneli z serialu dużo
Oczekujesz realizmu od komiksów i porównujesz bohatera Marvela do DC - niezbyt ma to sens
nie oczekuję realizmu ale założeń świata, przykład z marvela : spiderman ugryziony przez zmutowanego pająka dlatego ma moc, xmeni - geny inne i dlatego mają moc, thor- z innego swiata, iron men bogacz z zabawkami, a daredevil? zwykły złowiek ale umie wiecej od nich
"Życie Matta zmieniło się w dniu, w którym udało mu się uratować na jezdni niewidomego starca przed potrąceniem go przez ciężarówką. Kiedy jednak bliżej nie określona radioaktywna zawartość beczek, które wiozła ciężarówka wylała się chłopcu na twarz, ten utracił całkowicie wzrok. Mimo iż chłopiec stał się odtąd ślepy, jego wszystkie pozostałe zmysły zostały wyostrzone, zwłaszcza zmysły węchu i dotyku, a także słuchu, który przeistoczył się u Matta w specyficzny „zmysł radaru”[1][2]. Z początku Mattowi ciężko było żyć po utracie wzroku. Wszystko zmienił mężczyzna o przezwisku Stick (były mistrz ninja), który wyszkolił go w sztukach walki i pokazał, jak przydatne mogą być jego wyostrzone zmysły w życiu codziennym, jak i poruszaniu się po dachach ogromnego miasta"
Jak widzisz radioaktywna substancją podziałała w tym wypadku jak ukąszenie pająka, więc nie jest zwykłym ślepym człowiekiem ;)
"daredevil zawsze był komiksem średniego szczebla"
Lol, dobre sobie, idź odrób lekcje i poczytaj komiksy.
em... Nie jest fanem komiksu a ogólnie marvela? A marvel to k... co jak nie przede wszystkim komiks?
Widać jedno. Ty nie jesteś ani fanem komiksu, ani fanem marvela.