PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 171 tys. ocen
8,2 10 1 171239
7,8 46 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

Jestem świeżo po obejrzeniu dwóch sezonów Dark. Mam kilka pytań.
1. W którym momencie Jonas zaprowadził młodego Mikaela do jaskiń? Nie było to pokazane w serialu. Jedynie dowiadujemy się o tym ze wspomnień dorosłego Mikaela w momencie rozmowy z Jonasem.
2. Jak to jest z tą przemianą Jonasa w Adama? które wydarzenie odcisnęło na nim takie piętno? Śmierć Marty która ginie z rąk Adama? Ale coś mi tu nie pasuje bo jest jeszcze Jonas z przyszłości który Adamem nie jest. Czy Adam specjalnie przeniósł się w czasie aby zabić Marte bo Jonas chciał ją uratować. A według Adama historia miała zatoczyć koło i Marta powinna zginąć. Nie ogarniam tego.
3. Jak to jest z tymi cyklami? Mowa jest o 3 cyklach po których Adam zniszczy ludzkość. Problem w tym że trzy cykle muszą przebiegać w taki sam sposób(mają wydarzyć sie poszczególne zdarzenia i śmierć bohaterów) aby Adam mógł tego dokonać. dlatego Adam pilnuje tego aby wydarzenia przebiegały w odpowiedni sposób. Dobrze rozumiem?
4. Skąd Noah miał pistolet którym chciał zabić Adama? Ten pistolet pojawia się w 2019/20 roku Jak ten pistolet trafia w przeszłość?
5. W momencie apokalipsy Jonas zabiera Magnusa Franciske i Bartosza wehikułem czasu. Gdzie on ich zabiera? W który rok?
To takie najbardziej nurtujące mnie pytania po obejrzeniu obu sezonów. Byłbym wdzieczny za wyjaśnienie tych kwesti.