Na razie 3 odcinki za mną choć pewnie korzystając z wolnego dnia i czasu urlopowego skończę dziś cały sezon :P
Pierwsze wnioski?
Teoretycznie fabuła jeszcze mocniej zagmatwana niż w S01, ciągle skaczemy w różne czasy, jednak paradoksalnie łatwiej jest mi się w tym połapać niż w poprzednim sezonie. Na pewno kilka zwrotów w fabule jest takich, na które ciężko byłoby wpaść, podoba mi się wykorzystanie postaci "starego" Egona Tiedemanna.
Cały 2 sezon już za mną. Ostatnie zdanie,które pada na końcu sugeruje,że będzie 3 sezon.
Jestem w lekkim szoku,bo 2 sezon jest jeszcze bardziej zagmatwany i ciężki do ogarnięcia.
O 3 sezonie wiadomo od dawna, reżyser zapowiadał niedawno, że to będzie trylogia.
Fakt,ale podoba mi się to,że następuje ciągłość zdarzeń i to ostatnie zdanie to takie zdanie,które rozbudza ciekawość i sugeruje coś nowego,a dzięki temu wiem,że 3 sezon będzie jeszcze ciekawszy :)
Tak, kilka dni temu obejrzałem pierwszy sezon raz jeszcze. Choć myślę, że nie było to konieczne, to nie żałuję ponownego obejrzenia, bo tylko się utwierdziłem, że pierwszy sezon był rewelacyjny. Ale myślę, że jak masz dobrą pamięć to nie musisz oglądać pierwszego sezonu. Możesz też zajrzeć tutaj:
https://dark.netflix.io/pl/
i przypomnieć sobie postacie, miejsca i czasy z pierwszego sezonu :)