PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 171 tys. ocen
8,2 10 1 171205
7,8 46 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

dlaczego matka Jonasa wykonując masaż ojcu Bartosza położyłam u jakąś reklamówkę na podłodze i żądała zadośćuczynienia?

dlaczego Klaudia jest zła?

Klaudia kazała zespawać drzwi Aleksandrowi po to aby zamknąć przejście teleportowi po tym jak po kilkudziesięciu latach odnalazła swojego psa? jesli nie, to co Aleksander tam robił?

czemu ojciec Urlicha zdjął plakietkę z imieniem i nazwiskiem Madsowi? (w piwnicy jak mąż policjantki po niego zadzwonił rozpoznaje zwłoki, wyciągają je do lasu, ale bez legitymacji bo Urlich dopiero pozniej łączy fakty, ze to jego brat)

ocenił(a) serial na 10
klaudyska_2

1. Reklamówka należała do niego. To On jest tą postacią z bronią, która w przeszłości odgoniła Katharine i Ulricha którzy mieli niesłuszne pretensje do Reginy (okularnicy) że oskarżyła Ulricha o gwałt. Aleksander Tiedemann miał dwie "tożsamości" (paszporty lub dowody osobiste na różne nazwiska) jeden schował do reklamówki razem z bronią a drugi zabrał ze sobą. Miejsce schowania reklamówki widziała matka Jonasa. Kładąc reklamówkę przed jego oczyma dała mu do świadomości, że wie o tym, że nie jest On tą osobą za którą się podaje.

3. Wydaje mi się, że to nie były drzwi do "teleportu" a do miejsca gdzie składowano nielegalnie odpady radioaktywne.

4. Tego i ja nie wiem

ocenił(a) serial na 10
klaudyska_2

Nie sądzę, że Claudia jest zła. Wydaje mi się, że ona próbuje nie dopuścić do wybuchu reaktora.

ocenił(a) serial na 10
klaudyska_2

A zdjął plakietkę, bo nie wiedział, co ma zrobić. To, co zobaczył, było tak abstrakcyjne, że może nie chciał wokół tego zamieszania.

ocenił(a) serial na 9
klaudyska_2

Zdjął plakietkę, bo wcześniej Claudia przekonała go (notesem) o tym, że wszystko się wyprostuje, czyli że wszystko musi się wydarzyć co się wydarzyło. On i ten mąż-gej (nie pamiętam imienia) zostali przekonani, bo to co powiedziała wydarzyło się (w ten sam sposób został przekonany Bartosz). Poznajemy to na sam koniec, w bunkrze gdy trwa to "odliczanie" do północy, do uruchomienia przez starego Jonasa urządzenia.