PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=771383}

Dark

2017 - 2020
8,2 171 tys. ocen
8,2 10 1 171218
7,8 46 krytyków
Dark
powrót do forum serialu Dark

Proszę o pomoc w (według mnie) jedynym rażącym braku logiki w generalnie bardzo sensownej fabule:

Chodzi o postacie Jonasa Nastolatka, które pojawiają się w tym samym czasie i w tym samym miejscu nad jeziorem. Jeden (nieświadomy niczego) odchodzi od Marty, a drugi (świadomie podróżujący w czasie), pochodzi do niej i się całują.

W mojej opinii sens logiczny miały skoki między pokoleniami dopóki w jednym czasie mogła być tylko jedna postać w określonym wieku, czyli łopatologicznie:

spotkanie Jonasa Nastolatka z Jonasem Nieznajomym lub z Adamem MIAŁO SENS, bo spotykając się np. w 2020 roku nie było ich latach 1921/1954/1986 (faktycznie znikali).

podobnie z Klaudią lub Helge (spotykali tylko swoje odpowiedniki młodsze lub starsze).

Jest w stanie ktoś logicznie wytłumaczyć jak to się stało, że Jonas Nastolatek (świadomy) skoczył do czasu gdzie był Jonas Nastolatek(nieświadomy)?

Musiałaby być możliwość wybierania sobie konkretnej daty i godziny do przeskoku, a taki wątek nigdzie się nie pojawił - zawsze skakali liniowo o 33 lata (lub wielokrotność 33 lat).

ocenił(a) serial na 8
bian88

Jonas nastolatek przenosi się tam dzięki teleportowi który zaserwował mu Adam który jest już kilka lvl wyżej w technice przenoszenia w czasie, wysłał go tam niby żeby urobić ojca żeby się nie zabijał, może Adam już opracował możliwość wyboru daty XD

ocenił(a) serial na 8
inkawa

Adam wprost mówi, że ten teleport to najnowsza wersja która przerywa 33 letni cykl i może przenosić dokładnie tam gdzie się chce. Piąty odcinek, 50 minuta.

ocenił(a) serial na 8
andand22

o możliwe, nie pamętałam

ocenił(a) serial na 10
andand22

Dzięki! Umknęła mi ta sytuacja.