PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=531034}
7,3 2,4 tys. ocen
7,3 10 1 2410
Darker Than Black: Ryūsei no Gemini
powrót do forum serialu Darker Than Black: Ryūsei no Gemini

1 seria lepsza

ocenił(a) serial na 8

Niestety ale druga seria według mnie jest gorsza.
Glowny bohater zostal zastapiony jakas dziewczynka ktora jest irytujaca w kazdym calu. Szkoda, bo Hei to bardzo ciekawa postac, i bylem ciekawy jego relacji z Kirihara. No wlasnie, ten watek zostal olany calkowicie.
Szkoda, bo nastawilem się na cos lepsze, a dostalem cos calkiem innego.
Daje 8/10.

ocenił(a) serial na 6
Magic1997

Zastąpienie Heia mi tak nie przeszkadzało. W końcu przeżył kryzys po utracie ukochanej, której obiecał, że jej nie opuści. Kiedy jakieś drobne niewyjaśnione sprawy w I sezonie potraktowałem z przymrużeniem oka, tak w II sezonie było to już irytujące. Fajnie kiedy twórcy zostawiają jakąś furtkę bądź możliwość interpretowania ale zakończenie było tak niejasne, że nawet na zagranicznych forach nikt nie potrafił tego wyjaśnić. Czym był ten świat stworzony przez Izanagi? Gdzie się podział? Co stało się z Yin, Izanami i Heiem? I tak dalej.....

Sharimsejn

Jedno z lepszych anime ostatnich lat, ale zakończenie drugiego sezonu, który powinien wieńczyć całą serię to najbardziej niejasne 7 minut spośród kilkudziesięciu japońskich animacji jakie oglądałem.
Autorzy scenariusza tworzyli zapewne pod wpływem substancji psychoaktywnych. W takim przypadku o kontynuacji mowy być nie może. Szkoda.

ocenił(a) serial na 6
TOMASZ_MOUR

Najbardziej zagmatwane zakończenie serialu anime widziałem w Neon Genesis. Tyle, że tam na szczęście wyszedł film, który jednak sporo wyjaśnił.