PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629590}

Das Haus Anubis

2009 - 2011
6,7 47  ocen
6,7 10 1 47
Das Haus Anubis
powrót do forum serialu Das Haus Anubis

kurde co to jakiś dom Anubisa po szwedzku niemiecku

użytkownik usunięty
Majka33

To jest niemiecka wersja "Tajemnic domu Anubisa", Szweckiej wersji nie ma. Natomiast strona wersji holenderskiej znajduje się tutaj:http://www.filmweb.pl/serial/Het+huis+Anubis-2006-508750 Pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
Majka33

To jest niemiecka wersja "Het Huis Anubis" i jest najlepsza ze wszystkich wersji , które powstały, jest nawet lepsza od oryginału, a to co leci w Polsce, czyli "Tajemnice domu Anubisa" jest najgorsza. Nic tylko zabić Amerykanów za to co stworzyli. Mają dwie wspaniałe wersje: Belgijską i Niemiecką, ale jak to Amerykanie nie lubią brać cudzego i muszą tworzyć swoje własne wersje i zazwyczaj jest to kompletny szajs, dlatego nienawidzę Amerykanów. I dla tych, którzy tą stronę tworzą to macie zaległości, ponieważ nie macie ponad połowy informacji, pozdrawiam.

Virtima

To chyba ty nie masz informacji, bo nie ma belgijskiej tylko holenderska. I to właśnie holenderska nazywa się Het Hius Anubis.

AnOl

A poza tym ta najnowsza to brytyjska, nie amerykańska.

AnOl

A ja, czyli jedna z tych osób które mają zaległości :) twierdzę, że, są 3 wersje:
1. Het huis Anubis - Belgia, Holandia
2. Das Haus Anubis - Niemcy
3. Tajemnice domu Anubisa [House of Anubis] - USA, Wielka Brytania
Ja osobiście obejrzałam tylko wersję 3, bo tylko tą puścili w polskiej tv :(
Chętnie bym sama sprawdziła, która jest lepsza.

ocenił(a) serial na 7
Virtima

A moim zdaniem ta angielska wcale nie była aż taka zła. Ja osobiście obejrzałam tylko angielską i niemiecką. Niektóre wątki podobały mi się bardziej w angielskiej inne w niemieckiej. Poza tym by oglądać pozostałe wersje trzeba znać np. niemiecki, czy holenderski, natomiast czasem też i dobrze, że zrobili tą angielską, bo tylko ona jest z polskim dubbingiem, więc to zrozumiałe, że większość woli tę wersję. Choć fajnie by było gdyby powstała czwarta wersja takiej historii w polskim wydaniu, np. "Do dzwonka" wyszło im nawet w miarę. Więc kto wie, jak takie polskie "Tajemnice Domu Anubisa" mogłyby wyglądać. Poza tym w naszym kraju jest więcej różnych zabytków i innych mrocznych miejsc.

ocenił(a) serial na 10
Milena8082

Uważam, że niemiecka wersja jest najlepsza. Osobiście oglądałem angielską (po polsku) i niemiecką (po niemiecku). Lepsza gra aktorska. Lepsze efekty. Ogólnie można to nawet nazwać dobrym serialem :D