To jest niemiecka wersja "Tajemnic domu Anubisa", Szweckiej wersji nie ma. Natomiast strona wersji holenderskiej znajduje się tutaj:http://www.filmweb.pl/serial/Het+huis+Anubis-2006-508750 Pozdrawiam:)
To jest niemiecka wersja "Het Huis Anubis" i jest najlepsza ze wszystkich wersji , które powstały, jest nawet lepsza od oryginału, a to co leci w Polsce, czyli "Tajemnice domu Anubisa" jest najgorsza. Nic tylko zabić Amerykanów za to co stworzyli. Mają dwie wspaniałe wersje: Belgijską i Niemiecką, ale jak to Amerykanie nie lubią brać cudzego i muszą tworzyć swoje własne wersje i zazwyczaj jest to kompletny szajs, dlatego nienawidzę Amerykanów. I dla tych, którzy tą stronę tworzą to macie zaległości, ponieważ nie macie ponad połowy informacji, pozdrawiam.
To chyba ty nie masz informacji, bo nie ma belgijskiej tylko holenderska. I to właśnie holenderska nazywa się Het Hius Anubis.
A ja, czyli jedna z tych osób które mają zaległości :) twierdzę, że, są 3 wersje:
1. Het huis Anubis - Belgia, Holandia
2. Das Haus Anubis - Niemcy
3. Tajemnice domu Anubisa [House of Anubis] - USA, Wielka Brytania
Ja osobiście obejrzałam tylko wersję 3, bo tylko tą puścili w polskiej tv :(
Chętnie bym sama sprawdziła, która jest lepsza.
A moim zdaniem ta angielska wcale nie była aż taka zła. Ja osobiście obejrzałam tylko angielską i niemiecką. Niektóre wątki podobały mi się bardziej w angielskiej inne w niemieckiej. Poza tym by oglądać pozostałe wersje trzeba znać np. niemiecki, czy holenderski, natomiast czasem też i dobrze, że zrobili tą angielską, bo tylko ona jest z polskim dubbingiem, więc to zrozumiałe, że większość woli tę wersję. Choć fajnie by było gdyby powstała czwarta wersja takiej historii w polskim wydaniu, np. "Do dzwonka" wyszło im nawet w miarę. Więc kto wie, jak takie polskie "Tajemnice Domu Anubisa" mogłyby wyglądać. Poza tym w naszym kraju jest więcej różnych zabytków i innych mrocznych miejsc.