PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

spoilery
królowa sucz jak zawsze wyrachowana, fajny wątek z Goldem

ocenił(a) serial na 5
ana_lucia_cortez

fajny, fajny, ale przydałoby się, żeby akcja trochę tempa nabrała :P
Kurde jak patrzę na Rumplestiltskina to aż odczuwam pewien niepokój xD
Nigdy takiego dziwnego odczucia do postaci serialowej nie miałem ;p

identyfikator1992

no to już wiemy dlaczego Gold ma taką obsesje na punkcie dzieci:]

ocenił(a) serial na 7
czarna346

Jestem ciekawa co się stało z jego synem...

kalambury1008

bardzo ciekawe ale widząc to w jaki obłęd wpadł mordując rycerzy mógł go nawet zabić, akcję z królową rozegrał koncertowo ;-) Emma zaczyna mnie trochę irytować nie umiem tego wyjaśnić ale tak jakoś jest.

kalambury1008

Też mnie to bardzo ciekawi, mam nadzieje, że kiedyś to wyjaśnią dokładnie. A co do samego Golda to bardzo intrygująca postać, chyba coraz ciekawsza z odcinka na odcinek :) Oby tak dalej.

ocenił(a) serial na 7
_Anika_

To zdecydowanie moja ulubiona postać. Zawsze bardziej intrygowały mnie czy to w filmach czy w serialach te złe charaktery. :)

ocenił(a) serial na 7
ana_lucia_cortez

Odcinek fantastyczny. No dobra, może wątek wyborów szeryfa nie był aż tak porywający, ale cała historia Rumpelstiltskina już tak. Aktor grający tę rolę jest fenomenalny. Zauważcie, że on jak na razie musiał grać już trzy charaktery! Wieśniaka, rumpelstiltskina i golda. Każdą rolę gra inaczej, nawet mimikę ma zupełnie inną. Patrzenie na tego aktora to czysta przyjemność, a postać Golda staje się najciekawszą postacią serialu.

Nie wiem, czy wszyscy pamiętają, ale jednym ze składników klątwy jest to, że kiedy wisisz Goldowi przysługę, to nie możesz mu odmówić. Ciekawe, co z tego wyniknie i co Gold będize kazał zrobić Emmie.

ocenił(a) serial na 8
keeveek

Może być ciekawie :D
Wydaje mi się że Emma nie jest podatna na działanie klątwy, więc tak teoretycznie mogłaby odmówić :)

ocenił(a) serial na 8
Amee_

Co raz bardziej podoba mi się ten serial

ana_lucia_cortez

A ja jestem coraz bardziej zawiedziona tym serialem. Byłam bardzo ciekawa jaka jest historia Rumpelstiltskina i póki co mocno się rozczarowałam. Zabrakło mi jakiejś głębi w tej całej jego przemianie. [SPOILER] Zabił poprzedniego posiadacza sztyletu i już jest zły? Twórcy mogliby bardziej ambitnie to potraktować, bo aktor jest świetny, ale wielkiego pola do popisu mu nie dają. Natomiast Jeniffer Morison poz tym, że ma ładną buzie to wiele jako aktorka nie robi. Ten odcinek mnie po prostu nudził.

Elizabeth_89

to nie jest tak że zabił i już jest zły, nie znamy jego dalszej historii teraz dowiadujemy się tylko skąd ma swoja magie. A kiedy zabija tych żołnierzy to z pragnienia zachowania przy sobie syna i wszystkich przykrości jakich doznał od nich, a nie dlatego że jest zły.