http://www.youtube.com/watch?v=Yt1gZj-Zm6o
Hoho, August będzie próbował zabić Rumpelka? :D
Jestem ciekawa tego epka, po cichu liczę, że w końcu wyjdzie na jaw kim jest August. Wiele osób obstawia Pinokia, ja tam jednak liczę, że to albo autor książki Henry'ego (ale to chyba za łatwe) albo dorosły syn Rumpla. No, pożyjemy, zobaczymy.
Po co miałby zabijać kogoś potężnego, kogo może kontrolować? Posiadacz sztyletu może rozkazywać Rumplowi. Mnie bardziej ciekawi to że Rumpl złamał umowę. Zawsze się zastanawiałem jakie konsekwencje ma złamanie jego umów, a tutaj proszę... sam to zrobił.
Ciekawe też czemu to zrobił. Jasne że nie przepada za królową, ale ma większą moc od niej i jako jedyny jej się nie boi (pamiętajmy że on nie wie że Regina ma na niego MOCNEGO haka). To że jest uwięziony w naszym świecie, też mu chyba niezbyt przeszkadza... Bardzo mnie ciekawią jego motywy.
Tyle że Rumpel złożył dwie umowy (najpierw z Reginą, potem z Emmą) i obie się wykluczały. Może to jest po prostu część jakiegoś większego planu, który pozwoli mu pozbyć się królowej i wrócić do świata baśni. Gdyby w końcu był po stronie Królowej to zdradziłby kim jest Emma.
Czyli według Ciebie skoro obydwie się wykluczały to OBYDWIE zostały anulowane? Wiec Rumpel może teraz zrobić co chce.
I co rozumiesz przez 'po stronie Królowej'? Oznacza to pomoc przy pozbyciu się Śnieżki? Czy utrzymaniu klątwy? W sumie i tu i tu nie ma żadnego profitu...
Nie twierdzę, że obie zostały anulowane. Może po prostu jedna z tych umów była tylko częścią jakiegoś planu? Kto wie co siedzi w głowie Rumpla ;)
No właśnie, nie ma żadnego profitu... Chyba. W końcu nie wiadomo co dostał w zamian od Reginy. Myślę, ze Rumpel chce zniszczyć klątwę. Gdyby było inaczej, to zdradziłby tożsamość Emmy. Zobaczymy co tam knuje :)
Raczej nie... przecież on nie wie że Bella żyje. Chyba że chce ją w jakiś sposób wskrzesić, ale to by było zbyt głupie i banalne. Poza tym chyba było powiedziane że nie ma takich czarów które mogą przywracać ludzi zza grobu, a nawet jeśli nie było, to na pewno tak jest (w końcu to bajkowy świat).
@Luelle, ja bardzo bym chciał się dowiedzieć na jakiej zasadzie działają te jego umowy. Fajnie by było gdyby zostały wyjaśnione takie 'techniczne' sprawy. Lecz pewnie coś takiego będzie dopiero kiedy jakąś postać bezpośrednio się jemu przeciwstawi (np Emma, kiedy zacznie w końcu wierzyć).
Mi się wydaje że on nie tyle co chce zniszczyć klątwę, co bardziej wykorzystać do czegoś Emme... Pamiętasz jak w pierwszy odcinku bardzo chciał poznać jej imię? Albo to z jaką chęcią zmienił zdanie co do dziecka (a w końcu ma lekką obsesje na punkcie dzieci) i zawarł nową umowę z Emmą? Jeszcze chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć o tej wojnie Ogrów (czy jak się nazywały te stwory...), ale pewnie tego nie będzie w tym sezonie...
Tak? Możliwe. Szczerze powiedziawszy to nie znam tej bajki. Zmierzchu tym bardziej :>
To tym gorzej o Tobie świadczy:D
Ta "bajka" jako jedyna(!) była nominowana do oscara w kategorii "najlepszy film" a nie(!) film animowany.
Co oznacza, że jest wyjątkowa i wypadało by ją znać.
Co do imienia ma odpowiadać realiom Francji a nie Włoch.
pozdrawiam:)
Nie słuchaj tej pieniaczki. W filmwebowej obsadzie jest wyraźnie napisane Bella i nie ma w tym zadnego błedu. Po angielsku Belle, po polsku Bella. Swoją drogą, trzeba być bardzo małostkowym, zeby sie do czegoś takiego przyczepic.
To że masz problem z własnym ego nie jest moim problemem. Ale na pewno tak jest dla Ciebie prościej:)
I widać, jaki masz olewcze podejście do wszystkiego.
Żal mi Cię.
Ty za to charakteryzujesz się nadpobudliwością :) Wszystkiego się czepiasz, może dla twojego spokoju nikt nie powinien się wypowiadać, bo zrobi błąd w wyrazie lub jego tok myślenia będzie odmienny niż twój i narazi się na twoje czepne komentarze. Czasem piszesz ciekawe komentarze dotyczące serialu,a czasem czepiasz się takich pierdół....
Może cierpię na bycie perfekcjonistką. Za to ty jesteś wybitnie w tym momencie nietolerancyjnym człowiekiem skoro nie możesz wyluzować i po prostu nie nie zastanowić się na chwilę czy moje uwagi w sposób naj prostrzy nie sprawią, że życie stanie się lepsze.
Ja jestem wyluzowana, to ty się czepiasz :) Rozumiem,że twój świat staje się lepszy jeśli komuś wytkniesz błędy, ale czy naprawdę to jest aż tak potrzebne? Ten temat np. dotyczy promo 19 odcinka, a my o czym gadamy?Przyznaj,że lepiej się czyta komentarze na dany temat, niż jak dwie osoby się sprzeczają o głupoty. :p W tym momencie odbieganie od tematu jest także moją winą, dlatego nie zamierzam już pisać więcej nie na temat. Dlatego teraz wypowiem się na temat promo.
Zgadzam się z Rinoa_Sin , że to może być syn Rumplestiltskin, to by wyjaśniało skąd ma sztylet ( Ojciec mu dał kiedy syn odchodził, by ten mógł go wezwać w razie potrzeby, zagrożenia życia)
Zupełnie inaczej to odbieram. Chodzi o to, że mam w tym przypadku rację i niektórzy mogli by choć spróbować być lepsi i np. nie stawiać takich ortografów, że aż szok.
A co do 19 odcinka. Znów wszystko będzie wokół Śnieżki i widać nie zobaczymy co się stało z Belle.
Ale jeśli to syn to dlaczego nie był w miasteczku tylko przyjechał? Klątwa na niego nie zadziałała? Bez sensu skoro nawet na jej twórcę (Rumpla) zadziałała.
Według mnie, owszem jest to syn, ale autora książki Henry'ego, który odkrył prawdę i zdecydował pomóc w przełamaniu klątwy.
tyle,że syna autora tez mało prawdopodobne bo książka została napisana x lat temu, może jakiś pra pra prawnuk,ale skąd by miał ten sztylet?? A co do Belle to zostały 4 odcinki więc niebawem się pojawi, pewnie Regina będzie nią szantażować Rumpla i myślę, że będzie to wcześniej niż w ostatnim odcinku.
Byłoby ciekawe, gdyby okazał się synem Rumpla, ale to mało prawdopodobne, gdyż w tym wypadku i na niego zadziałałaby klątwa. Bardziej pasuje mi wersja, że to jeden z braci Grimm ;)
EDIT: Zobaczyłam właśnie zdjęcia z tego odcinka i faktycznie wynika z nich, że to syn Rumpla. Ale... jak to możliwe? Jakim sposobem klątwa go nie dotknęła?
hm....może za pomocą tego sztyletu (bo w sumie tak naprawdę chyba nie wiemy lub przeoczyłam,że Rumpel nie może opuszczać miasta, jeśli może to po prostu magia pochodząca od ojca w jakimś stopniu przez taki magiczny przedmiot przechodzi na syna?)
Z tych screenów, które podała niżej ana_lucia_cortez. Krzyczą one wręcz: "Jestem synem Rumpla!" :P Chyba że to wszystko sprytna zmyłka twórców ;)
pamiętając że scenarzyści są do LOST'a, to do mnie te zdjęcia nie krzyczą. I mniejmy nadzieje że to nie będzie aż tak banalne!
No nie zgadam się z Tobą, bo dzieciak mógł zgubić/sprzedać/zostać okradzionym/zmuszonym do oddania
Wiesz ale ta bajka rządzi się pewnymi umownymi "znakami". Nie spodziewajmy się niczego odkrywczego. Ale nadziei zabijać ci nie będę.