PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40046
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

3 sezon w polsce

ocenił(a) serial na 10

Czy ktoś wie czy bedzie leciał 3 sezon na FOXie?

ayashi21

http://www.foxtv.pl/kontakt - bezpośredni kontakt do stacji za pomocą formularza mailowego.

LUB

telefon bezpośredni: +48 22 378 27 82

My (a przynajmniej ja) na razie nie wiemy.

PS. Dzwoniłem dwa razy na telefon i nikt nie odbierał.

michu1945

A czy wiadomo coś o innych stacjach? Niektórzy nie mają FOX, a o ile dobrze pamiętam, to z LOST-ami było tak, że po FOX-ie puścili to na AXN, a później na TVP1. Może nie jest to tak popularny serial, ale może chociaż na FOX life? "Zemstę" puszczają już tam od dawna, a ten serial leci przecież jakoś po OUaT ;)
(Nie chodzi mi oczywiście o 3 sezon, tylko ogólnie o serial :P)

cathrine00

W Polsce, na razie tylko na Fox Polska. Jeśli chcesz by emitowali to na jednej z polskich stacji to trzeba bombardować mailowo i telefonicznie wybraną stację.

michu1945

Hah, aż tak mi nie zależy ;) Też wolę oglądać w dowolnym momencie online. Po prostu miło by było obejrzeć to w telewizji, z lektorem. No i na pewno więcej osób usłyszałby o tym serialu i zobaczyłoby jaki jest zaj**sty :D

ayashi21

ale po co czekać na premierę na FOX? zaraz po premierze w USA na pewno będzie na internecie z napisami :)

jacob_filmweb

Ja tak robię, ale ayashi21 może o tym nie wiedzieć. Nie każdy jest od razu bystry i orientuje się we wszystkim w internecie. Wiem, bo sam usiadłem przed netem dopiero w drugiej klasie gimnazjum, czyli 10 lat temu. Patrzyłame w ekran jak idiota, bo miałem szczęśliwe dzieciństwo, bez internetu.

michu1945

W sumie racja. Ale tak odbiegając od tematu, ja nigdy nie oglądam Dawno Dawno Temu na fox, wolę w internecie. Kiedy mam czas to sobie obejrzę, i to nawet po kilka razy. A w tv same reklamy doprowadzają mnie do szału.

ocenił(a) serial na 7
jacob_filmweb

Mam to samo. Mam Fox ale z powodu reklam ściągam z neta.

sylvia_fw

a można wiedzieć z jakiej strony ściągasz? ja oglądam na stronie anyfiles, ale chciałbym mieć wszystkie sezony na kompie :)

ocenił(a) serial na 6
jacob_filmweb

Ja siągam z torrentów, z pirata :) A na FOXie oglądam Once bo lubię popatrzeć na aktorów w HD, po za tym mogę wyłączyć lektora :D

ocenił(a) serial na 10
michu1945

"Nie każdy jest od razu bystry i orientuje się..."
Hm....twoja uwaga jest przynajmniej nie miła...zważaj na słowa pisane...
Wiem że pojawią się odcinki w internecie ale nie o to pytałam tylko czy bedzie leciał na foxie a to są dwie różne rzeczy.

ayashi21

Mogą tak brzmieć, ale podkreśliłem tylko ogólnie znaną prawdę.

ayashi21

dostałem odpowiedź od FOX w sprawie emisji 3 sezonu Dawno, Dawno Temu:

Szanowny Panie,

Trzeci sezon serialu "Dawno, dawno temu" pojawi się na antenie kanału FOX w pierwszym kwartale 2014 roku, aczkolwiek data dokładnej premiery nie jest jeszcze znana. Najnowsze informacje o premierach na kanale FOX zamieszczamy na naszej stronie www.foxtv.pl oraz na profilu kanalu na Facebooku https://www.facebook.com/FOXPolska. Zapraszamy.

ayashi21

Dwugodzinna premiera 3 sezonu na kanale FOX 10 grudnia o 21:00 ;)

Derisor

OMG! Dzięki WIELKIE za info! Tak się składa, że właśnie weszłam w posiadanie kanału FOX i mam zaciesz! :D
Kto będzie oglądać?
Myślicie, że 2 h oznaczają odc specjalny "Journey to Neverland"? :)

cathrine00

Nie. W Stanach było identycznie czyli 2-godzinna premiera, ale okazało się, że to będzie odcinek specjalny i pierwszy epizod z 3. sezonu, "The Heart of the Truest Believer".

ayashi21

Dziś o 21 polska premiera sezonu na kanale FOX :D
Okazuje się, że co tydzień puszczą po dwa odcinki.
Zwiastun: https://www.facebook.com/photo.php?v=713613168650072

cathrine00

żal mi ludzi, którzy nie mają bladego pojęcia o tym że jest coś takiego jak internet, gdzie 3 sezon serialu leci już od września? boże jak oni mogli wytrzymać do tego czasu bez ouat.

cathrine00

Właśnie skończyłem oglądać pierwszy odcinek. A tak w ogólę to pierwszy raz w telewizji i to z lektorem. xD
Lektor okazał się w moim odczuciu wcale nie taki zły, ale chyba jednak podaruję sobie oglądanie OUAT w takiej formie. Bo jak tylko usłyszałem tłumaczenie imienia (oryg. niem.) Rumpelstilzchen to całe moje dzieciństwo (i nie tylko one) legło w gruzach. Rzeczywiście, "Rumpelsztyk" brzmi niebywale tajemniczo, groźnie i poważnie, oddając jednocześnie ponad normę mrok postaci jaką gra Robert Carlyle w tym serialu. Mogliby jeszcze "Mroczny" zamienić na "Mroczuś", pasowałoby chociaż to do pary z imieniem Rumpelszyt. ;)

(PS. Wiem, od paru minut, że to podobno jego nowe imię, zresztą całkiem niedawno pojawiło się ono w nowym przekładzie baśni braci Grimm, no ale? W mojej skromnej opinii: mówię NIE! Temu imieniu.)

Derisor

ja osobiście wolę napisy. lektor odpada ;)

Derisor

Jak dla mnie lektor lepszy niż się spodziewałam, że będzie ;) Zazwyczaj nie zawracają sobie głowy tłumaczeniem niektórych szczegółów bo myślą, że są nie istotne, a fani wyłapują takie błędy. Tym razem nic podobnego nie wychwyciłam, no nie licząc mojego zawodu na "Przekupisz ją naklejkami?" :P Oryginalna kwestia była troszeczkę inna, ale jakoś to przełknę ;D
Jedyny minus to, że czasami ten facet "zjadał" końcówki zdań, zwłaszcza słowo "Nibylandia" dziwnie brzmiało. No i jedno czego się obawiałam, to że każde "Pan" przetłumaczą jako "Pan" ;p Na szczęście był to "Piotruś". Zdania z Panem brzmiałyby dziwnie dla polskich widzów ;)
No ale wiadomo - to lektor. Choćby nie wiem jak dopracowany by nie był, to NIGDY nie zastąpi oryginału/ napisów.

cathrine00

dokładnie :)

ayashi21

Dziś będzie emisja odcinka trzeciego i czwartego z polskim lektorem w stacji FOX, ale na piąty i szósty poczekamy do 7 stycznia 2014 roku. DZIĘKUJĘ [CENZURA] ZA TAKI INTERES.

S-T-A-L-E emitowani Simpsonowie są najwidoczniej ważniejsi...

michu1945

(do usunięcia)

michu1945

Co? :o
Już by mogli dawać po jednym odcinku, ale co tydzień...

ayashi21

Odcinek 3x08 zostanie wyemitowany na FOX HD dopiero 4 lutego a epizod 3x09, dnia 11 lutego 2014 roku.

ayashi21

11 lutego zobaczymy epizod 3x09 a 18 lutego - 3x10.

Wczoraj była premiera 3x08 z lektorem.

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Można też oglądać na twojeseriale . pl mają aktualne odcinki ( obecnie do 3x11 )

Alekse11

Z lektorem?

ocenił(a) serial na 6
michu1945

do 8 odcinka z lektorem a dalej z napisami
Ale w miarę czasu wszystkie zmieniają na lektor

Alekse11

Takie odcinki - z napisami - to są na każdym lepszym portalu z serialami online.

Zmieniają na lektor po emisji w stacji FOX.

ayashi21

Premiera II. połowy sezonu na kanale FOX JUŻ 18 MARCA, czyli 9 dni po światowej premierze. Info zaczerpnięte z facebooka, ale możecie wierzyć mi na słowo ;) Telewizyjni widzowie będą w taki razie mięli tylko 3-tygodniową przerwę, a nie 3-miesięczną ;D

ayashi21

Odcinek 3x12 z lektorem będzie mieć premierę na FOX HD dnia 18 marca a epizod 3x13 - dnia 25 marca.

Źródło:
http://www.telemagazyn.pl /fox_hd/20140325,21,1,dz,go,cpr.html
http://www.facebook.com /FOXPolska/photos/a.167967419881319.40761.167922469885814/75 9750584036330/?type=1&stream_ref=10
http://www.foxtv.pl /dawnotemu

ayashi21

Oglądałam odcinek 3x12 z lektorem i czekałam tylko na to aż przetłumaczą "wicked". Wyszło na to, że Zelena jest "podła". Nie wiem czego się spodziewałam...