Spore rozczarowanie. Wprawdzie nigdy nie była to wspaniała produkcja, ale nowy początek wydaje się nowym dołem dla tego serialu. Miejmy nadzieje, że ulegnie poprawie w dalszych odcinkach. Najmocniejszą stroną serialu zawsze były interesujące, złożone czarne charaktery, ale nowa odsłona ma w tym aspekcie spore braki. Macocha jest, bo jest, ale niczym nie zachwyca - kiepska kopia Reginy z pierwszej serii. Oczywiście to dopiero początek, może czeka nas jakiś twist, zaskoczenie w tym aspekcie.
Niestety twórcy nie uczą się na swoich błędach, i kontynuują zatrudnianie irytujących drewienkowatych aktorów. W sumie kopciuszek może nie jest drewienkiem, ale jest mocno irytująca, i do tego wygląda wyjątkowo staro. Największy plus serialu to wykopanie aktora grającego młodego Henrego, mam nadzieje, że nie będzie żadnych retrospekcji z jego udziałem. Módlmy się o to. Poza tym cieszy brak mdłego księciunia, otyłej śnieżki, oraz drewienkowej Emmy. Oby żeby i oni nie powrócili.
Ale żeby nie było, że jedynie krytykuje, to oczywiście mamy kilka pozytywnych elementów. Przede wszystkim cieszy powrót Reginy i Rumpla, szczególnie tego drugiego, bez którego ten serial nie miałby racji bytu. Miłym zaskoczeniem była też postać mrocznej Alicji, oraz jej tajemnicze powiązanie z Rumplem.
W każdym razie na chwilę obecną nie jest dobrze, ale to dopiero wstęp, zatem istnieje szansa na poprawę wraz z rozwojem opowiadanej historii. Pozostaje mieć nadzieję, że właśnie tak będzie.
INNE OPINIE, PATRZ:
http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Odcinek+ 7x01%22Hyperion+Heights%22+%28Promo%2C+sneak+peeki%2C+spoilery%2C+zdj%C4%99cia+i +komentarze%29,2915170
Nie widzę związku. Nie interesują mnie spekulacje, zatem przeglądanie kilkudziesięciu postów spekulacji, by przeczytać kilka wartościowych postów, napisanych po obejrzeniu odcinka mija się z celem, i to zapewne przeplatane dalszymi spekulacjami, bo część ludzi czeka na napisy...
Poza tym owy temat zapewne zawiera liczne spoilery odnośnie dalszych odcinków, w końcu wątpię, by ktoś zawracał sobie głowy segregacją spoilerów na te dotyczą pierwszego odcinka i na te dotyczące całego sezonu, tym bardziej, że nie jest to możliwe bez zaznajomienia się z odcinkiem. A chyba nie muszę pisać, że spoilery to zuo.
I zresztą sam tytuł tematu jasno wskazuje na dyskusje odnośnie spoilerów, trailerów etc, a nie samego odcinka.
INNE OPINIE, PATRZ:
http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Odcinek+ 7x01%22Hyperion+Heights%22+%28Promo%2C+sneak+peeki%2C+spoilery%2C+zdj%C4%99cia+i +komentarze%29,2915170