PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40074
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Spore rozczarowanie. Wprawdzie nigdy nie była to wspaniała produkcja, ale nowy początek wydaje się nowym dołem dla tego serialu. Miejmy nadzieje, że ulegnie poprawie w dalszych odcinkach. Najmocniejszą stroną serialu zawsze były interesujące, złożone czarne charaktery, ale nowa odsłona ma w tym aspekcie spore braki. Macocha jest, bo jest, ale niczym nie zachwyca - kiepska kopia Reginy z pierwszej serii. Oczywiście to dopiero początek, może czeka nas jakiś twist, zaskoczenie w tym aspekcie.

Niestety twórcy nie uczą się na swoich błędach, i kontynuują zatrudnianie irytujących drewienkowatych aktorów. W sumie kopciuszek może nie jest drewienkiem, ale jest mocno irytująca, i do tego wygląda wyjątkowo staro. Największy plus serialu to wykopanie aktora grającego młodego Henrego, mam nadzieje, że nie będzie żadnych retrospekcji z jego udziałem. Módlmy się o to. Poza tym cieszy brak mdłego księciunia, otyłej śnieżki, oraz drewienkowej Emmy. Oby żeby i oni nie powrócili.

Ale żeby nie było, że jedynie krytykuje, to oczywiście mamy kilka pozytywnych elementów. Przede wszystkim cieszy powrót Reginy i Rumpla, szczególnie tego drugiego, bez którego ten serial nie miałby racji bytu. Miłym zaskoczeniem była też postać mrocznej Alicji, oraz jej tajemnicze powiązanie z Rumplem.

W każdym razie na chwilę obecną nie jest dobrze, ale to dopiero wstęp, zatem istnieje szansa na poprawę wraz z rozwojem opowiadanej historii. Pozostaje mieć nadzieję, że właśnie tak będzie.

Herushingu

INNE OPINIE, PATRZ:
http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Odcinek+ 7x01%22Hyperion+Heights%22+%28Promo%2C+sneak+peeki%2C+spoilery%2C+zdj%C4%99cia+i +komentarze%29,2915170

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Nie widzę związku. Nie interesują mnie spekulacje, zatem przeglądanie kilkudziesięciu postów spekulacji, by przeczytać kilka wartościowych postów, napisanych po obejrzeniu odcinka mija się z celem, i to zapewne przeplatane dalszymi spekulacjami, bo część ludzi czeka na napisy...

Poza tym owy temat zapewne zawiera liczne spoilery odnośnie dalszych odcinków, w końcu wątpię, by ktoś zawracał sobie głowy segregacją spoilerów na te dotyczą pierwszego odcinka i na te dotyczące całego sezonu, tym bardziej, że nie jest to możliwe bez zaznajomienia się z odcinkiem. A chyba nie muszę pisać, że spoilery to zuo.

I zresztą sam tytuł tematu jasno wskazuje na dyskusje odnośnie spoilerów, trailerów etc, a nie samego odcinka.

Herushingu

INNE OPINIE, PATRZ:
http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Odcinek+ 7x01%22Hyperion+Heights%22+%28Promo%2C+sneak+peeki%2C+spoilery%2C+zdj%C4%99cia+i +komentarze%29,2915170

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Dziękuję, ale postoje, patrz komentarz wcześniej :)