Ciągłe nawiązania i easter eggi dla fanów Lost są fajne i cieszą oko, ale chora fascynacja
Horowitza i Kitsisa poprzednią robotą zniszczy ten serial.
w nowym odcinku z easter eggów wyłapałam tylko batonik Apollo :) poproszę o więcej elementów jeśli można :p
Podobna budowa serialu. Każdy odcinek skupia się na jakiejś postaci wraz z jej "flashbackami". No i oczywiście pierdółki typu batonik Apollo czy liczby (8:15 na zegarze - lot 815 itp.). Do tego pewnie doczekamy się wielu gościnnych występów aktorów znanych z LOSTów ;)
Aktorów już się doczekaliśmy :)
Zła Królowa (Lana Parrilla) - Greta
Król Grzegorz (Alan Dale) - Charles Widmore
Bella (Emilie de Ravin) - Claire Littleton
Może wcale nie zniszczy serialu ;) Ja nie oglądałam LOST, wiec mi jak na razie nic nie przeszkadza ;P Te "flashbacki" mi się bardzo podobają i w ogóle... Wszystko mi sie podoba xD ;)
Może ciężko im się rozstać z Lostem, który był sukcesem ich życia. Chcą zrobić z OUAP podobny hit, więc trzymają się sprawdzonych schematów. Chociaż wątpię żeby w tym przypadku to podziałało, bo nie ukrywajmy, że to trochę inna tematyka, a kotlet odgrzewany po raz drugi, nigdy nie smakuje tak jak za pierwszym razem.
Chodzi o to, że twórcami Losta w ogromniej mierze byli Abrams, Lindelof i Lieber. A żaden z nich, niestety nie "maczał palców" w OUAT. ;)
Damon Lindelof jak najbardziej maczał palce w OUAT:
http://www.tvguide.com/News/Damon-Lindelof-Once-Upon-A-Time-ABC-1036165.aspx
Był "mentorem" twórców serialu, konsultantem podczas tworzenia pilota, Kitsis i Horowitz pytają go czasem o radę :)
Z OUAT zapoznałam się w ciągu ostatnich paru dni, jak dla mnie rewelacja!
Co do "lostowości" serialu - jak dla mnie słowo to oznacza przede wszystkim epicki rozmach, klimat i duży nacisk na relacje międzyludzkie - a te cechy "Once..." spełnia wzorowo (a przynajmniej jak do tej pory bije pod tym względem na głowę innych "następców Losta" typu Terra Nova czy Alcatraz). Aktorzy i nawiązania to tylko miły dodatek.
Oczywiście rozumiem, że "Once..." nie wszystkim przypadnie do gustu - to imho raczej babski serial (choć niektórym facetom na pewno też się spodoba).