PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40074
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Co zrobił syn Rumpla, że wszystkich uratował i tak go chwalą, a przecież każdy tam ma wielkie
zasługi? Nie potrafię jakoś tego sobie przypomnieć.

Coś czułem, że będzie problem z tą laską. Swan naprawdę głupia a Hak niekonsekwentny
(ostrzegał, że jakakolwiek zmiana może mieć katastrofalne skutki). Czy myślicie, że Regina znów
będzie zła? Czy Robin wróci do Marion? Raz bodajże powiedział, że kocha Reginę bardziej od niej
ale pewności nie mam.

Kim może być ta na końcu? Lodowa Królowa jakaś? Co może chcieć i skąd się wzięła stamtąd, oni
coś upuścili u Rumpla, tak?

Mam nadzieję, że kolejny sezon już zamówiony?

ocenił(a) serial na 8

Ile jeszcze takich tematów powstanie?

Na wszystkie twoje pytania, odpowiedzi możesz znaleźć tutaj:

http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Fina%C5% 82+-+Odcinek+3x21+%22Snow+Drifts%22%2C+3x22+%22There%27s+No+Place+Like+Home%22+% 28Promo%2C+sneak+peeks%2C+spoilery%2C+zdj%C4%99cia+i+komentarze%29,2438330

http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Fina%C5% 82+sezonu,2444944

ocenił(a) serial na 10

Neal poświęcił się ratując ojca ,a przez co i innych bo mogli się dowiedzieć się ,że to Zelena jest ich wrogiem - 3x15
Tego czy Regina będzie zła lub czy Robin będzie z Marion nie wiemy,to tylko spekulacje dotyczące 4 sezonu.
Na samym końcu jest Elsa z "Krainy Lodu" ,była uwięziona w krypcie Mrocznego gdzie znajduje się ciemna magia,ale nie wiemy czego będzie chciała,może zemścić się na Rumplu?
Tak,4 sezon jest zamówiony :)

ocenił(a) serial na 7
Ana137

Elsa z "Krainy Lodu" to raczej nowa postać (to przecież nie jest chyba baśń?), ja obstawiam po prostu Królową Śniegu ;)

ocenił(a) serial na 8
Sol89

Właściwie Frozen to też baśń. Filmowa. Nie ma przepisu, że baśnie powstawały 100-200 lat temu albo dawniej, a teraz już nie mogą. Zresztą nawet gdyby Frozen nie było baśnią, to trudno też historię Robin Hooda nią nazwać, a nie słyszałam również o baśni opowiadającej o miłości krasnoludka do wróżki, a wszystko to mieliśmy w Once.

Cieszyłabym się również z Królowej Śniegu, ale moim zdaniem Elsa pasuje bardziej, a to, że zdjęła rękawiczkę, jest znamienne.

ocenił(a) serial na 7
Sol89

Królowa Śniegu miała właśnie na imię Elsa. :) Btw. wiecie, że Andersen napisał "Królową Śniegu", a bracia Grimm "Panią Zimę"? Bajki zupełnie do siebie niepodobne. :D Ciekawe, z której zaczerpną. A może z obu?

boskapienkowska

OOO, a w której wersji? Duńskiej? Bo w żadnym polskim przekładzie nie ma tego imienia...

Neal nieświadomie poświęcił się ratując ojca, kiedy byli już w Zaczarowanym Lesie. Chciał wraz z Belle przywrócić go do życia, ale nie wiedzieli, że to wymaga wymiany ''życia za życie''. Dopiero po fakcie się dowiedzieli. W sumie nie wiem czemu mają go za takiego bohatera, on nie wiedział, że przez to będzie musiał umrzeć.

Co do Marion to podejrzewam, że na początku Rob do niej wróci, ale przez nieoczekiwany ciąg zdarzeń, Lady skończy nieciekawie, a Redż i Robin się zejdą. W końcu to true love.

Ja stawiam, że to Elsa (co w sumie napisano na facebooku), bohaterka ''Frozen'', ale równie dobrze, może to być Królowa Śniegu, o aparycji Elsy.