PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Fabuła

ocenił(a) serial na 7

Witajcie ;) Czy możecie opowiedzieć mi o czym ten serial jest? Widzę, że coś z baśniami ,
ale to mało mi wyjaśnia :) Po galerii widzę, że fajna rzecz (wizualnie);>

ocenił(a) serial na 8
violencia

Zła królowa rzuca czar na postacie z bajki w wyniku którego nie będzie " i żyli długo i szczęśliwie". Klątwa polega na tym, że odradzają się one w naszym świecie, gdzie borykają się z wieloma problemami, w dodatku każdemu odebrano coś cennego np. ważne osoby. Pewnego dnia do miasta Storybrooke powraca córka Królowny Śnieżki i księcia Czarusia, która jako jedyna może przywrócić wszystkim wspomnienia. Od tego momentu machina rusza, co nie podoba się kilku bad personom. Wydarzenia z czasu teraźniejszego mieszają się z tymi ze świata bajkowego, dlatego poznając jakoś postać dowiadujemy się też o jej dawnych losach. Serial jest naprawdę godny polecenia, potrafi zaskoczyć, twórcy nie trzymają się ściśle schematu bajkowego, ale tworzą swoje wariacje. A ci źli też potrafią zapunktować i pokazać się od innej strony. Dobrym przykładem jest Gold ;)

ocenił(a) serial na 7
AnitaBlake

mniam, brzmi smacznie ;) Dzięki za odpowiedź, bardzo zachęcać mnie nie trzeba do zobaczenia tego, ale teraz jestem jeszcze bardziej ciekawa tego co tam się wykluło scenarzystom :)

violencia

Już jest taki temat i weź sobie przeczytaj a nie zakładaj 100 takich tematów a ja ciągle będę pisać to samo.

ocenił(a) serial na 7
eowine

jest 118 tematów i przejrzałam pierwszą stronę, nie zobaczyłam tego i założyłam. Dostałam już odpowiedź i chyba nie umrę, jeśli nie dostanę Twojej :)

violencia

Żenujące. Jak silisz się na sarkazm postaraj się bardziej. Jakże mi przykro, że na pierwszej stronie nie było. Kurcze i musisz zakładać temat, bo opisu nie ma?

ocenił(a) serial na 7
eowine

Alez masz problem dziewczyno. Żaden sakrazm. Chciałam się czegoś dowiedzieć to zapytałam, to takie ludzkie. Nie wiem co mogę jeszcze napisać, chyba zakończę tą rozmowę ;)

violencia

Tak będzie najlepiej. Pozdrawiam.

eowine

eowine ! na prawde już nie masz się do czego doczepić! sprzątanie przedświąteczne się nie udało czy jak?

sylwiat93

Jeśli tak uważasz, zawsze mogę Cię zatrudnić do sprzątania, skoro jesteś ekspertem:D