PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40014
5,8 4 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

w koncu jakis fajny aktor w serialu mam nadzieje ze zostanie na stałe

ocenił(a) serial na 10
RedCoat94

Niee, wtedy ze świętym oburzeniem będę mógł stwierdzić że Adam i Eddie poszli na łatwiznę i kasę i zmienili pierwotny projekt aby podlizać się fanom ^_^

A tak poza tym , to ten wątek juz dawno nie budzi we mnie emocji, W zeszłym sezonie faktycznie lubiłem Neala a Hook mnie drażnił, teraz Hook się może nawet z Nealem zejść jako True Lovers i nawet nie mrugnę ;)

Ale koncepcja wątku jest dla mnie dość jasna - chodzi o skomplikowaną relację Neal - Emma. Aby nie było to nudne i przewidywalne dla widzów w rozpisaniu na tyle odcinków - wprowadzono postać Hooka który tak naprawdę jeszcze bardziej podkreśla postać Neala (i jest w ogóle postacią bardzo z Nealem związaną historią ale także emocjonalnie) a aby zatrzeć wrażenie że jeśli chodzi o fabułę to nic się między Hookiem a Emmą właściwie istotnego nie dzieje, aktorzy i scenarzyści dokładają wysiłków aby stworzyć "chemię" między Hookiem a Emmą a Neala i Emmę pokazac dośc drętwo.
Z jednej strony fabułą jest budowana potężnie w jedną stronę, z drugiej strony starają się zrobić wszystko aby to Hook wyglądał w scenach z Emmą bardziej interesująco dla widza.
Ale fabuła "zostaje" a "fajność" danej pary w danym momencie może w każdym momencie zostać ostro podkręcona do góry przez lepsze rospisanie scen i aktorstwo .
Ot, magia ekranu ;)

ocenił(a) serial na 2
tygrum

Że tak zapytam co do Hook'a i Emmy, bo po obejrzeniu 2x22 nie daje mi to spokoju: Ile lat jest On od Niej starszy? Bo w odcinku "And Straight on 'til Morning" pokazane jest jak Bae był na statku Hook'a jako 14 letni dzieciak i Hook był już dorosły, a było to napewno jakiś czas przed rzuceniem klątwy, czyli co za tym idzie narodzinami Emmy :P

nnowecka94

Około 200 - 250 lat, ponieważ mnóstwo czasu spędził w Nibylandii, gdzie nie ma upływu czasu. Nie mniej.

ocenił(a) serial na 2
michu1945

haha okej, dzięki :D

ocenił(a) serial na 8
RedCoat94

No nie do końca, Neal o ciąży nie wiedział, nie jego wina, może jakby się ugięła a nei unosiła honorem to by nie musiała dziecka oddawać. Albo by oddała ale Nealowi. A że kobiety głupie i myślą, że mogą zachować taką informację dla siebie to potem mają, co chciały. ;)

A Hook faktycznie potrzebuje fajnej laski, ale jak widzę jak się przymila do Emmy to mnie coś trafia. Bo przecież zawsze ten zly musi sie zmienić pod wpływem miłości, za słodkie i za szybkie w sumie. Rumple'owi o wiele więcej czasu to zajęło, co więcej do końca się nawet nie ogarnął.

Wyswatajmy Hooka z Ruby, nie nudziliby się przynajmniej.

raina_1240

Emma nie oddałą dziecka, bo się uniosła honorem, tylko w momencie porodu, zostało jej jeszcze 15 miesięcy odsiadki w więzieniu.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Chodzi mi oto, ze nie ponformowala Neala o tym, ze jest w ciąży. W tej kwestii uniosła się honorem, nie chcąc sie do niego odzywać za to, że się nie pojawił. Ale co jak co miał prawo wiedzieć.

raina_1240

Tak, Bo łatwo poinformować kogoś o tym fakcie, gdy nie ma się z nim żadnego osobistego kontaktu (Neal ukrywający się z powodu jego zdjęcia na plakacie po tym jak porwał zegarki oraz interwencja Pinokia, by trzymał się od niej z daleka) a także - nie wiedziałem jak to nazwać - "nośnika" kontaktu (facebook, telefon komórkowy, adres mailowy, telefon stacjonarny, adres zamieszkania itp).

ocenił(a) serial na 8
michu1945

A czyż nie była specjalistka od szukania ludzi?

raina_1240

Racja, ale on CHCIAŁ się ukryć i to robił. Nie tylko przed nią, ale także przed ojcem. Rumple nie wiedział by gdzie jest jego syn, gdyby nie MAGIA... daru od Cory, czyli zaczarowanego globusa działającego na krew.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

a tak na marginesie zmieniając temat. Bae mial jakis rodzaj magii? Bo fakycznie Rumple nie potrafił go znaleźć, ale chyba bez magii nie potrafilby tego zrobić nie, a nie kojarzę, by w którymkolwiek odcinku było coś na temat magii Neala.

raina_1240

Nie, nie miał. Rumple nie potrafił go znaleźć tylko dlatego, że:
A. Nie mógł trafić do Świata Pozbawionego Magii (brak fasolek itd)
B. Był uwięziony w Storybrooke i pozbawiony wspomnień przez 28 lat klątwy.
C. Gdy tę złamano, zrobił błąd bo sprowadził magię a ceną za to był powrót do przeklętej osobowości, gdy opuściło się granice miasteczka.

Rumple wiedział tylko, że spotka syna i mgliście, że ktoś go do niego zaprowadzi. Nie miał pojęcia kiedy i gdzie ma go szukać.

ocenił(a) serial na 6
raina_1240

Miała dać dziecko facetowi, który wsadził ją do więzienia, i który sam powinien w nim być? Komuś, o kim można raczej pomyśleć, że nie jest za bardzo odpowiedzialny? Albo zadzwonić i poprosić o stworzenie miłej, spokojnej i szczęśliwej rodzinki rodzinki? Sądzę, że z jej punktu widzenia, to akurat byłoby dużo głupsze.
A poza tym niby jak miałaby go zawiadomić? Skąd miała wiedzieć, gdzie jest?
Skoro zostawił ją, to czemu właściwie nie miał uciec gdzieś daleko i może nawet zmienić nazwisko?

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Znam przynajmniej jeden serial gdzie nie powielono tego schematu - "Jezioro marzeń" Joey ostatecznie wybiera Pacey a nie swoją pierwszą epicką miłość Dawson'a.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Może Neal jest first love, ale to Hook the True One !

ocenił(a) serial na 6
Emma900

Drodzy fani Captain Swan, nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie więc muszę zapytać: czy nie zauważyliście ostatnio zmniejszenia chemii między tą dwójką? Wydaje mi się, że intensywniej między nimi było w pierwszej połowie sezonu. Moje CaptainSwanowe serducho krwawi. :<

RedCoat94

Zacznie krwawić jak go zabiją. * okrutny żart *

http://media2.giphy.com/media/5zkLai9w9GJnW/giphy.gif

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Chciałam zabłysnąć ciętą ripostą, ale nic nie przyszło mi do głowy. Chlip, chlip. ; )

RedCoat94

Może dlatego, że pirat jest mało piracki i niestety, ale uważam, że to nudna postać.

ocenił(a) serial na 10
Emma900

Hook i Emma są idealni ale to że zawsze się mijają i jeszcze nie są razem nadaje tylko smaku :)

ocenił(a) serial na 8
Karlaaajn

Całkowicie się z Tobą zgadzam :)

Emma900

Teraz, po odcinku 3x15 mam złamane serce, bo byłem zwolennikiem Swanfire. Wywieszam białą flagę. Poddaje się, jak Francuzi Niemcom w 1940 roku. Niech już Hook będzie z Emmą...