Trochę nowych fragmentów, ciekawe jak wypadnie odcinek :) Ale nie wierzę że końcowa scena ze zwiastuna jest czymś więcej niż tylko "koszmarem sennym" Reginy ;)
Mi się w miarę podobał, bo był skupiony na Goldzie, ale akcja nie posunęła się za bardzo do przodu. Tyle, że dowiedzieliśmy się dlaczego Rumpel stworzył klątwę i kim jest August. Na szczęście ilość Mary i Davida była w tym odcinku znikoma, bo już są tak melodramatyczni, że oglądać się ich nie da.
ciekawy odcinek, wiecej informacji o Rumplu i pisarzu ale z zapowiedzi kolejnego odcinka widac za nastepny moze byc ciekawszy i posunie akcje do przodu; ale zastanawia mnie z kim pisarz rozmwaial przez telefon czy zamierzaja wprowadzic kolejna nowa postac czy moze knuje cos z regina
A nie była to rozmowa z Henrym. Zaraz potem była scena z Augustem i Henrym przed sklepem Golda, więc założyłem, że umawiał się z Henrym.
Mnie bardziej ciekawi skąd August to wszystko wie, o synu Rumpla, o sztylecie, skąd ma ten szkic. Czyżby od wróżki?
to mogly byc henry chociaz wydaje mi sie ze to raczej jeszcze ktos inny, a dlaczego august wszystko wie.. hm byc moze jest kolejna osoba ktora pamieta tj ktorej nie dotyczy klatwa, albo cala histore powiedzial mu ktos kto chce zniszczyc rumpla - odebrac mu moc
ps niebieska wrozka jest zakonnica?
i to wyjaśnia, dlaczego Rumpel zabił ją w odcinku z Kopciuszkiem :)
i dlaczego "miał z nią na pieńku"
Niebieska wróżka niby pasuje, ale z drugiej strony nie pasuje na osobę, z którą rozmawiał.
Gdyby zachowała swoje wspomnienia, to chyba wiedziałaby, że w ogarniętej klątwą krainie bez magii nie można posłużyć się sztyletem Rumpla. I pewnie przekazałaby tę wiedzę Augustowi. W krainie bajek wydawała się dość wszechwiedząca.
No jasne, że to rozmawiał z Henrym, o Operacji Cobra przecież.
Odcinek nawet niezły, choć wskazówka, że August może być synem R. pojawiła się tak szybko i była tak oczywista, że z góry było wiadomo, że okaże się fałszywa. O dziwo, podobała mi się Emma w scenie z Reginą - najwyższy czas, żeby w ruch poszły pazury :)
Jak zaczął się odcinek i były na zmianę sceny z Augustem i w bajce synem R., to wydawało się to takie oczywiste, że jest jego synem. Ale w tym serialu nie zawsze trzeba było czekać do końca odcinka, żeby wyjaśniła się jakaś "tajemnica". Kiedy już pojawiała się jakaś postać, to jej baśniowy wątek był prowadzony w tym samym odcinku, więc pomimo całej "oczywistości" mogłoby się okazać, że jednak jest jego synem ;) Trochę szkoda, że nim nie jest, bo to byłoby fajne rozwiązanie.