PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40047
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

http://www.spoilertv.co.uk/images/once-upon-a-time/Season%202/Set%20Photos/7th%2 0March%202013 - mam nadzieje, ze sie nie powtarzam... Najbardziej interesujaca jest str. 3, co one robia razem??

ocenił(a) serial na 7
nicky11

Dokładnie, trochę przykre.

Ale "Actually I prefer with the lights on"- uwielbiam go.<3 mimo że zrobili z niego łajzę, ale ma styl. :D

Radosnysmutek

“The Evil Queen” – With the aid of Hook, Regina attempts to put a plan in motion that will help transport herself and Henry back to Fairytale land. But her plan revolves around a fail-safe that was planted within the curse, which if triggered could wipe Storybrooke off the map – and kill all of its inhabitants; and Emma’s suspicions about Tamara grow.

Meanwhile, in the fairytale land that was, the Evil Queen asks Rumplestiltskin to transform her into an unrecognizable peasant in order to kill an unsuspecting Snow White, with the twisted aim of earning the love and respect of her subjects, on “Once Upon a Time,” SUNDAY, APRIL 28 (8:00-9:00 p.m., ET) on the ABC Television Network.

“Once Upon a Time” stars Ginnifer Goodwin as Snow White/Mary Margaret, Jennifer Morrison as Emma Swan, Lana Parrilla as Evil Queen/Regina, Josh Dallas as Prince Charming/David, Emilie de Ravin as Belle, Colin O’Donoghue as Hook, Jared S. Gilmore as Henry Mills, Meghan Ory as Red Riding Hood/Ruby, and Robert Carlyle as Rumplestiltskin/Mr. Gold.

Guest starring are Lee Arenberg as Leroy/Grumpy, Michael Raymond-James as Neal Cassidy, Ethan Embry as Greg Mendell, Sonequa Martin-Green as Tamara, Aleks Paunovic as Berkley, Michael Teigen as Rivers, Hrothgar Mathews as carny, Max Montesi as peasant boy, Bri Neal as peasant girl, William Phillips as peasant man, Jennifer J. Angeli as weaver and Harold Davies as fisherman.

“The Evil Queen” was written by Christine Boylan & Jane Espenson and directed by Gwyneth Horder-Payton.

Derisor

Czyli co? Jeśli Regina wraz z Henrym przeniosła by sie do Zaczarowanego Świata, jako że ona rzuciła klątwę, pociągało by to cale Storybrooke za nią i zabiło jego mieszkańców???

ocenił(a) serial na 7
michu1945

Ja bardziej zrozumiałam, że chodzi o jakieś cofnięcie klątwy, które likwiduje Storybrook, zabija przy tym mieszkańców, ale ona chce zdążyć przenieść z Henrym zanim to nastąpi.

ocenił(a) serial na 7
Ekslibria

Ale to ze sneak peaka.

Ekslibria

Kurde, nie kuś! Ale jak już piszę tego posta, to mogę spytać tylko z którego?

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Mam pytanko, o której dzisiaj OUAT? Ostatnio leciało jakoś tak wcześniej, więc jeśli ktoś posiada informacje, to prosił bym o podzielenie się nimi :)

Nie mogę się doczekać! <3
Uwielbiam OUAT ze streamu i spamowanie na shoucie ;d

Artemisek

Dla nas 2:00 w nocy, korzystam z tego streamu ;) http://www.ilive.to/view/46476/watch-live-ABC-channel-for-free

ocenił(a) serial na 8
weronika_lis

Dziękuje, ale i tak wchodziłem co godzinę od 1, w przerwie pomiędzy odcinkami best warsa XD
Odcinek jest super, i "naprawili debilizm" reginy, ten sneak peak z H&R to był niezły żart ze strony twórców :D

I btw. serio nie widzicie tej chemii pomiędzy Hookiem a Reginą? Oni po prostu wyglądają razem super!! takie 2 zagubione owieczki <3
Oby nikt nikogo nie zdradził... chociaż przed końcem odcinka ;(

ocenił(a) serial na 8
Artemisek

Sorki za double post - ale oczywiście o 2:59 musiał mi stream przestać działać =.=
Jutro robie rewatch :<

Artemisek

Odcinek jak dla mnie świetny :D Pojawienie się kolejnej dość dziwnej wersji Maleficent, Hook pokonujący ją. Hook robiący na koniec wszystkich w konia (idę o zakład, że Grega i Tamarę też bajeruje dla hecy i w następnym odcinku ich też wystawi Charmingom). Hook i jego monolog o sensie i bezsensie zemsty. MEGA.

Poza tym uwielbiam taką Snow, prawdziwego badassa latającego po dzikich lasach z łukiem :D

A Neal mnie wybitnie wkurzył zachowaniem wobec Emmy. Du*ek z niego momentami wychodzi, naprawdę.

Polecam promo i preview następnego odcinka. BĘDZIE SIĘ DZIAŁO!

ocenił(a) serial na 10
weronika_lis

serio podobał się Wam odcinek? ja mam trochę mieszane uczucia. Przez cały czas próbując znaleźć logikę w myśleniu Redż byłam jak:
http://overyonderlust.com/wp-content/uploads/2013/04/276253_Papel-de-Parede-Meme -Jackie-Chan_1280x1024.jpg

ktoś trafnie podsumował różnicę między myśleniem Redż i Rumpla na tumblr:
Regina: “I’ve done all of these terrible and even evil things. Why doesn’t anyone love me?”
Rumple: “I’ve done all of these terrible and evil things. How could anyone love me?”

Regina ostatnio zachowuje się jak rozpuszczone dziecko nierozumiejące konsekwencji swoich czynów. nie wiem czy twórcy serialu chcą żebyśmy jej współczuli czy ją nienawidzili? wiem,że założenie jest takie żeby budziła skrajne emocje ale jej niekonsekwencja działania i myślenia a przede wszystkim ciągłe powtarzanie tych samych błędów mnie rozwala. Chyba w ramach protestu zmienię swój awatar:)

plus odcinka - zakochany Rumple wąchający kwiaty:)

ocenił(a) serial na 6
nicky11

Rumple jak zwykle genialnie :D ''Mam już służącą, jest obiecująca".
Mi się odcinek podobał. Malefiecent IMO zrobiona genialnie, nie wiem co to było, ale fajnie. Spodziewałam się bardziej smoka.
Owen zachowuje się trochę jak psychopata :D

ocenił(a) serial na 10
nicky11

Regina to psychol, i to w dodatku "świeży". Rumple miał kilkaset lat aby "okrzepnąć".
Poza tym Rumple zawsze ma/miał cel nadrzędny - przyjął moc aby chronić syna, gdy zawalił - poświęcił cały swój wysiłek , przez setki lat,aby do Niego dotrzeć. On ma "kotwicę" w normalności.
Regina nie ma nic, przyjęła moc bo, hmmm, nie miała pomysłu na życie...
Nawet ta Jej nienawiść do Snow jest niezupełnie prawdziwa, jak widzieliśmy w tym odcinku....
No i się miota.

ocenił(a) serial na 7
tygrum

No okej, ale było widać paralelizm między jej zachowaniem w retrospekcjach i tym współczesnym. Nadal ma identyczny sposób myślenia- "to ja jestem ofiara, ja jestem niewinna, to wina wszystkich oprócz mnie, że jestem jaka jestem i w ogóle wcale nie jestem zła, tylko skrzywdzona przez los"

Nicky- dobre zestawienie podejścia Rumpla i Reginy to siebie samych. On zdaje sobie sprawę, że jest zły i wcale nie stara się usprawiedliwiać, choć pewnie też znalazłby parę powodów.

Starał się zmienić na dobre dla Belle i nie rozpowiadał na prawo i lewo- "robię wszystko żeby się zmienić, czemu wciąż mi nie ufacie?! Ja jestem dobry! Pomagam Wam przecież, jak możecie być tacy niewdzięczni?!"

ocenił(a) serial na 10
Ekslibria

Noo, niezupełnie.
Zuważ jak w Reginę uderzyło, gdy Snow powiedziała Jej że nie jest zła. To Nią naprawdę wstrząsnęło. Z jaką nadzieją wypytywała. Zamiast wbić Śnieżce miecz w plecy. A przecież "jeszcze " się nie uważała za Evil Queen.
Co innego pragnienie czegoś i tłumaczenie się, także przed sobą, co inego - prawdziwa świadomość.
Regina dobrze wie, tak naprawdę, gdzie poszła i że to były Jej wybory. Widać to np w scenie rozmowy ze wskrzeszonym Danielem. Zreztą w wielu inych scenach również. Np gdy rozmawia ze Snow o mroku w sercu i gdzie to prowadzi.
http://www.youtube.com/watch?v=xJLStUPmmvo
Ona przecież mówi o sobie....

ocenił(a) serial na 7
michu1945

Sorry, teraz już nie napiszę Ci, bo pewnie po ptokach. ;) Rzadko wchodzę teraz na forum, bo zaraz maturę mam.;p

Radosnysmutek

Rumpel wzmiankował, że chce doprowadzić króla George'a do bankructwa. Czyli wydarzenia z tego odcinka były przed tym jak George nawiązał sojusz z Midasem poprzez aranżowane małżeństwo księcia Jamesa z królewną Abigail!!! Zanim Uroczy poznał Śnieżkę.

michu1945

Druga sprawa: JAK HOOK MOŻE ZNAĆ MALEFICENT?

ocenił(a) serial na 6
michu1945

przeczytał o niej na Pudelku :)

ocenił(a) serial na 7
michu1945

Uwielbiam ten pomieszany ciąg przyczynowo-skutkowy. :) Ale teraz zwątpiłam i mam pytanie- czy było już pokazane, kto i jak uczył Snow survivalu? Bo teraz już mi się pomieszało.

ocenił(a) serial na 6
Ekslibria

Pokazane nie było, ale nie pamiętam czy były wzmianki kto ją uczył. Może Robin Hood ;)

ElisaD

Snow: „Someone from another forest taught me."

Zapewne miała na myśli kogoś z Stumilowego Lasu xD

Derisor

Kubuś Puchatek?!

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Hmmm robin hood jako 'trener' śnieżki! Całkiem fajne by to było... gdyby tylko on nie był taki beznadziejny :&lt;
Mogli by dodać Morganę, z merlina to by się ciekawiej zrobiło, bo ostatnio nuda :(
Evil human z tekstami wieśniackiego frankendurnia sience&gt;magic =.=' To żenujące ;D

Już kubuś puchatek był by lepszym villanem ;x

ocenił(a) serial na 7
Artemisek

Też myślałam o Robin Hoodzie, to by miało sens, mają podobny style.

Niech dadzą Morganę i Gwaina!

ocenił(a) serial na 6
Radosnysmutek

Wie ktoś gdzie (o ile) można już zobaczyć ten odcinek on-line?

ocenił(a) serial na 6
Radosnysmutek

Hmm, przeglądając tumblra przeczytałam o momencie przeglądania sie Rumpla w lusterku. Ja nie mam za dobrej pamięci, ale ktoś napisał, że Bestia ( w wersji Disneya) miał lusterko, przez które obserwował Belle. Wpadliście na to? :)) Oczywiście to tylko teoria, bo równie dobrze Rumple mógł podziwiać swoją piękną twarz.

http://25.media.tumblr.com/b31fe77d97def6bd909551f3eeb427fe/tumblr_mlzomyJ8ME1qd 377vo2_250.gif

ocenił(a) serial na 8
ElisaD

Mnie się ten odcinek nie podobał wcale, był nudny.. Zachowanie Redzi mnie denerwuje, chociaż ją lubie.

ElisaD

Ja od razu na to wpadłem bo przecież skoro Rumple mówił do Królowej przez lustro w swoim zamku w odc. 1x12 to dla czego nie mógł by tylko obserwować Belli poprzez jej lustereczko?

ElisaD

Rozwala mnie to. Niemal cały odcinek o Redzi, a i tak wszyscy obserwują każdy ruch Rumpla. Hehehe. <3
Ja w pierwszej chwili myślałam, że szukał w tym lusterku twarzy Dżina aka Sidneya Glass. Aczkolwiek rzeczywiście motyw z lusterkiem nawiązującym do "Pięknej i Bestii" jest sensowny i baardzo sympatyczny.

ocenił(a) serial na 8
Szczur_chan

Rumpel ma psychofanów, a Regina i tak jest bardziej lubiana... cóż poradzić ;)

ocenił(a) serial na 7
Artemisek

E, ja tam za nią nie przepadam.;p Rumpel rules. xD

ocenił(a) serial na 10
Radosnysmutek

Podobał mi się ten odcinek, aczkolwiek miałem nadzieję na mroczniejsze klimaty...