Jako iż nigdy nie chcialo mi sie oglądac odcinkow specjalnych to móglby ktos mi powiedziec co w nich jest i czy powinnam je raczej oglądnąć bo nie wiem
Stanowią podsumowanie i wprowadzają do następnej fabuły.
■ Magic Is Coming - odc. 1x01 do 1x22
■ The Price of Magic - odc. 2x01 do 2x19
■ Journey To Neverland - odc. 2x20 do 2x22
■ Wicked Is Coming - odc. 3x01 do 3x11
■ Storybrooke Has Frozen Over - odc. 3x12 do 3x22
■ Secrets of Storybrooke (premiera: 1 marca 2015) - jest najbardziej wartościowy. O ile pierwsze pięć stanowi podsumowanie i przypomnienie akcji dla SKLEROTYCZNYCH Amerykanów, to tutaj jest ciekawiej. Przedstawiają przemianę miasteczka Steveston Village w Storybrooke, jak powstają efekty specjalne, co nieco o strojach, jak pomagają we wczuciu się w postać, jak Ginnifer Goodwin dostała rolę Śnieżki itd.
Potwierdzam. Mnie również najnowszy podobał się najbardziej. Reszta trochę nudna...
Na bank ten najnowszy bo bardzo dużo się dowiesz. Pozostałe pięć (dostępne na c h o m i k u z wtopionymi napisami) zależy od Ciebie, bo to tylko podsumowania.
Google -> "Secrets of Storybrooke online"
Nie musisz oglądać pierwszej połowy 4. sezonu by się zabrać za 6. odcinek specjalny. On jest kompletnie inny. To ogólny przewodnik po całym serialu OD STRONY KULIS.
PS. W "Secrets of Storybrooke" jest scena z odcinka 4x17 "Heart of Gold" (z Zaczarowanego Lasu przed pierwszą klątwą, jak Robin Hood odwiedził Mrocznego), ale tylko w kontekście efektów specjalnych.
Może to Cię zachęci do "rzucenia się" na ten epizod?
Obejze na pewno ale ja oglądam 4 sezon co tydzien jak wychodzi premiera po polsku na foxie i obecnie skonczylam 9 odcinek. Nie oglądalam wczesniej bo uznalam ze to glupi pomysl ogladania po ang w szczegolnosci ze jestem z niego slaba a z napisami nie lubie ogladac bo zamiast ogladac co sie dzieje to musze czytac wiec ogladam z lektorem
Są też dwie ważne sceny z odcinka 4x11 Heroes and Villains dotyczące Rumbelle i Outlaw Queen, więc jeśli nie wiesz jak się kończy sezon 4A i nie chcesz sobie zaspoilerować, to radzę na razie nie oglądać :)